@user25 понеделник вечер е, сподели дали написаното тук ти е помогнало по някакъв начин.
Какво направи с частите, работи ли РС-то, оживя ли след като си изми ръцете с "електрическа" вода
Хора, да спреме да спориме вече, а. Не случаино съм написъл "...си е 50% самоубииство..." това или става или не! Ще използвам великата дума "АКО"...
АКО се заземите за водопровода, включите мрежовия кабел на РС-то към ел.мрежата, с едната ръка сте се потпряли за кутията на РС-то и се получи утечка на фазата по корпуса на РС-то... каква е верочтноста да да ви убие тока....
Има случки които не може да се предвидят: нито кога ще стане, нито на кои ще се случи, но се случват... Днес цял ден зградата, (17 етажна) дето работя, се клатеше от вятъра, ама се прибрах, жив и здрав.
Има хора които събират, анализират и класифицират причините поради които даден продукт дефектира и после са ги написали. Знаем, че от статично електричество може да се повреди даден компонент, но не ми се е случвало...
Ако кажа, че колкото по-скъпа е една платка, толкова е по-голяма вероятноста да се повреди, по най-малко вероятения начин, ще съм прав. И ще се обоснова с прословутите "закони на Мърфи"...
Пак ще спомена какво съм видял... Чакаме 3 седмици да пристигне от гаранционен ремонт една монтажна платка (2500$-платката, 800$-ремонта, 250$-транспорта). При монтажа, (от шефа) точно с щипката на антистатичната гривна я закачи, падна на земята и отиде пак на ремонт...