Дойде му времето на домашното компютърче MSI MEGA180 Deluxe за смяна. В досегашното състояние на нещата нямам нито един неприбран кабел – всичко е скрито в кабеловодещи профили, които съм 'вградил' в бюрото, което обаче значи, че искам и новото PC да се вмести на мястото, където е старото. А мястото не е много – височината не трябва да надскача 29 см, а широчината – не повече от 23 см, (дълбочината не ми пречи).
И понеже ще 'обръщам резбата' (минавам към Intel), реших да се сдобия с това дъно GA-E7AUM-DS2H (имам и една алтернатива – да чакам излизането на ZOTAC GeForce 9300-ITX WiFi, ама след това ми се плаче кой и кога ще го внесе у нас. Иначе много ме блазни вградения WiFi). Така или иначе, кутията ми е проблем, особено при първия вариант на дъното – mATX.
Огледах де що намерих по мрежата за малки кутии, ама не намерих каквото търся. Всъщност, търся кутия, която е като Mini Tower, но с едно 5.25" гнездо по-ниска. Най-много ми пада на сърце ето такава , но това си е barebone и няма откъде да се сдобия с нея без карантията (тези от ASUS няма ли да пуснат mATX дъно с GeForce 9400, бе!). Крис беше заявил някъде, че по-малка от тази кутия нямало, ама тя ми е леко грозновата (искам само черна), а и никак не ми допада идеята за вертикално разположено оптично устройство.
Та това ми е болката – кутията. Ако нещо ви идва на ум, моля споделете го.
PostScriptum: Преди години някъде при ЗИТ (7-ми километър) имаше някакво фирме, което правеше кутии за PC-та. Някой да се сеща за тях? Дали съществуват? Може пък да могат да ми направят нещото, което търся…