Оказва се,че синята светлина била опасна за човешкото зрение и този факт лежи в основа на Eyesafe стандарта.
По-малко синя светлина .
A New game changer of 4K gaming – MAG281URF
Optix MAG281URF
И никаква синя светлина.What is E-ink?
Оказва се,че синята светлина била опасна за човешкото зрение и този факт лежи в основа на Eyesafe стандарта.
По-малко синя светлина .
A New game changer of 4K gaming – MAG281URF
Optix MAG281URF
И никаква синя светлина.What is E-ink?
И такива монитори съществуват . Наричат се DualUp . Този е със съотношение 16:18.
LG’s Award-Winning Premium Monitors Designed With Modern Home-Office Workers in Mind
Напоследък ни представят монитори ,които са първи в света в нещо.
Според Samsungнеговия Odyssey Neo G8 е първия в света 4K (3,840 x 2,160) с кривина 1000R и 240Hz refresh rate и 1ms response time (GtG)
Samsung Electronics Showcases Monitor Leadership at CES With Versatile 2022 Lineup
NVIDIA измисли нова категория монитори ,за което да раздава лицензи---->1440p Esports Displays.
Също така прави преглед на показаните на CES 2022 G-SYNC ;монитори.
Introducing 1440p Esports Displays, Stunning New OLED, Mini-LED, And More, Powered by NVIDIA G-SYNC
Нещо ново, което ми хареса. 4K на 27'' с IPS панел и статичен контраст 2000:1, благодарение на подобрение на технологията в панелите за по-добро черно. - Dell Launches new 4K UltraSharpScreens with IPS Black Technology | TechPowerUp
Asus представи монитор ,чийто панел има refresh rate от 500 Hz.
The ROG Swift 500Hz shatters boundaries with its ultra-fast panel
Предложете монитор до 700лв ,хубаво е да става и за гейминг.Марката е без значение.
Ами в момента съм с 23инча Самсунг и ме устроива мисля ,че всичко над 27инча ще ми дойде голямо.
Този струва около 500 лв.---> Монитор Lenovo G27-20
Най -вероятно да няма никаква разлика. Обикновено производителите да отбелязват с последната цифра с цвета-- бяло,черно,червено и т.н.