Страница 1 от 22 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 316
Like Tree10Одобрявам

Помощ при избор на LCD монитор

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,421
    #1

    Помощ при избор на LCD монитор

    Най-важната част при избора на монитор е типа LCD матрица.


    TN - Twisted Nematic LCs
    Един от основните недостатъци на технологията Twisted Nematic е малкият ъгъл (около 90 градуса), под който изображението се вижда ясно. И за този проблем обаче е намерено решение: повърхността на екрана се покрива с полимерен филм с висок показател на пречупване, което позволява значително увеличение на ъгъла на видимост (до 120–140 градуса), и то без да се налага съществено изменение на технологията. Тези панели са наречени TN+Film. Увеличеният ъгъл на видимост води и до други подобрения – така например характерните за TN дисплеите изкривявания на цветовете са сведени до минимум. С времето е подобрен и контрастът на матрицата.

    Цветопредаването на по-голямата част от TN матриците е 8-битово. Като качество то е удовлетворително единствено за домашно, непрофесионално използване. Неотдавна според времето за реакция TN матриците се разделяха основно на два вида – със скорост на реакция 25 и 16 ms. Днес обаче има редица технологии за ускоряване на времето на реакция, с помощта на които то е съкратено на 8 ms, 4 ms, та дори и 2 ms. Друг е въпросът доколко това е вярно, защото всеки производител измерва времето за реакция по различен начин. Най-общо казано, ускоряването му е реализирано изключително на ниво електроника на LCD монитора и по никакъв начин не засяга технологията на производство на самата матрица.

    И така LCD мониторите с TN матрици са подходящи за потребители без особени изисквания за високо качество на цветовъзпроизвеждането. Дисплеите с по-кратко време за реакция са добро решение за игри, филми и изобщо за движещи се обекти, а останалите – за работа с офис програми от типа на Word, Excel и др., както и за сърфиране в Интернет. Ако работата обаче е свързана с предпечатна подготовка, обработване на фотографии или 3D моделиране, по-подходящи са мониторите с друг тип матрици.

    IPS (In-Plane Switching)
    http://www.meko.co.uk/ipswitch.shtml
    беше развита от Hitachi в 1996 с цел подобряване на зрителният ъгъл и цветната репродукция в TN панелите. Въпреки че цветовата репродукция е подобрена спрямо CRT-тата, динамичният обхват е по нисък.Единственият с реален вид IPS разположение на кристалите. Молекулите на течните кристали са разположени в хоризонтално положение в IPS панелите, резултат по-добра картина ,по-добра цветова репродукцияи по-широк зрителен ъгъл.
    Повечето панели имат действителни 8-bit цвят на канал . IPS позволява увеличаване на ъгъла на видимост до почти 170 градуса, използвайки по-прецизен метод за контрол на наредбата на течните кристали, който е основният принос на тази технология. Въпреки значителните подобрения контрастните съотношения остават на същото ниво, на което са тези при TN TFT технологията и по сабо от VA матриците, а времето за реакция на пикселите дори е нараснало (при първите IPS модели достига до 50 ms!). Положителната страна при този метод е това, че „умиращите” пиксели автоматично стават черни за разлика от чисто белите при TN TFT панелите. IPS има съществено подобрение в случаите, при които изгарят управляващите транзистори (и появяващите се впоследствие „мъртви“ пиксели). При тази технология, след като „умрат” пикселите, вместо появата на светла дразнеща точка върху дисплея то се почерня и не прави почти никакво впечатление на крайния потребител.

    H-IPS (Horizontal IPS)
    Последният вариант IPS, появивил се в края на 2006 г, характеризиращ се още по-голям контраст и визуално по-еднородна повърхност на екрана, и в значителна степен е лишен от паразитната засветка (например, няма го «фирменният» виолетов оттенък при поглед към екрана от големи ъгли), но за това се е наложило да се пожертват зрителните ъгли на обзор.
    - използва се за компютърни монитори– реализирана в късната 2006, е подобрение на неговия предшественик,S-IPS панела.
    плюсове и минуси на H-IPS спрямо S-IPS:
    Плюсове:
    * по-малко утечки на подсветката .
    * Няма пурпурно оцветяване при гледане под ъгъл
    * по-малко утечки на подсветката видими под ъгъл
    * по-малко шум или glitter видима на повърхноста на панела (гладка,плавна )
    Минуси:
    * все още утечки на подсветката в зоните които са зелени.
    * Зрителният ъгъл е стеснен.

    UH-IPS и H2-IPS - 'Ultra Horizontal-IPS'?
    Това са само леко обновени версии на H-IPS панели ,които предлагат подобрена енергийна ефективност. Подозирам, че UH-IPS или е същото като е-IPS или подкатегория на това развитие, което от своя страна е подкатегория на H-IPS.

    p-IPS - Performance IPS
    е просто подкатегория на H-IPS технологията, и е създаден като начин от НЕК да отличават собствените си нови "10-битови" модели от останалата част от техния ареал. Освен това, когато се разровите за подробности ,излиза че панелите са всъщност 8-битов модул с 10-битов приемник, който ви дава 8-битова + AFRC модул. Това дава възможност за възпроизвеждане на 1,07 милиарда цветова палитра (10-битова) чрез технологията FRC, но това дава истинска 10-битова дълбочина на цвета .

    e-IPS - еkonomy IPS - e базиран на икономичен S-IPS и е по-евтин за производство.
    e-IPS матриците имат същата пикселна структура като H-IPS, но са премахнати няколко филтъра с цел да се увеличи пропускливостта им. Като резултат при производството им могат да се използват по-евтини подсветки и производтствения процес се подобен на този на TN матриците.
    Най-общо горното води до по-ниска цена и влошаване на качеството на изображението. При всички положения е по-добре от която и да е TN но е по-зле от останалите IPS матрици.

    S-IPS (Super-IPS, Hitachi в 1998) - Super In-Plane Switching
    -технологична доработка на IPS технологията със намалено време на реакция на пикселите. S-IPS технологията е широко използвана в панели с размер от 20" и нагоре. LG.Philips е един от двамата големи производители на S-IPS базирани панели. LG доразвиха технологията, обявявайки TW-IPS (True Wide – IPS), с което освен добрите качества и бързото време на реакция бе постигнато значително увеличение и на зрителните ъгли при S-IPS дисплеите.
    Като цяло IPS е предназначена за професионалния пазарен сегмент, където качеството определя покупката. Позната е още под разновидностите S-IPS (Super IPS) и DD-IPS (Dual Domain IPS) , IPS-Pro In-Plane-Switching-Provectus /Provectus - означава иновация на латински/

    AS-IPS (Advanced Super IPS): (разширен Супер IPS):
    Също е развита от Hitachi през 2002 и доразвитта от LG.Philips. По същество, представлява S-IPS с намалено растояние между субпикселите и подобрен контраст. Добър контраст и време на реакция, широк ъгъл на гледане, естествени тонове на кожата.

    S-IPS II
    Този нов термин се използва от LG за някои от техните съвременни IPS LED екрани. "S-IPS II" има по-високо aperture ratio/пропускателна способност/ от UH-IPS (11.6% по-висока), по-нататъшно подобряване на яркостта и контраста и по този начин подпомагане на пестенето на енергия. Изглежда също така и от наличната информация (горе), че структурата на пикселите е бил променена и вече не е вертикална като с H-IPS, но по-скоро като на традиционните S-IPS / AS-IPS "стреловидно" оформление. Прилича повече като някакъв доразвит е-IPS тип, със завръщане към по-старата S-IPS пикселно оформление, за разлика от развиващите се H-IPS.

    Ultra Advanced IPS (UA-IPS) с повишена прозрачност на панела и разширяване на цветовата гама при достатъчно високо ниво на яркостта.

    Dual Domain IPS (DD-IPS), при която за увеличаване на ъгъла на видимост „клетката“ е съставена от две зони с различно направление на поляризацията.

    A-TW-IPS – Advanced True White IPS,
    Технологията е развита от LG.Philips LCD за NEC. Представлява S-IPS панел с цветен филтър True White («истинско бяло») за придаване на белият цвят по-голяма реалистичност и разширен цветови обват. Използван в професионалната фотография и професионалните монитори за използване във фотолаборатории или издателства.

    IPS-Pro - IPS- Provectus
    Засега се произвеждат само от - Panasonic Liquid Crystal Display Malaysia Sdn. Bhd. и се ппоставят предимно в телевизори.

    C-PVA: Circularly Polarized Vertical Alignment -с кръгова поляризация/вместо линейна/. Поставяни главно в монитори Samsung.
    http://www.cdr.ust.hk/publications/r...06/SID39_2.pdf
    http://jjap.ipap.jp/link?JJAP/41/L1383


    В настоящия момент LCD дисплеите с S-IPS матрица са практически единственият разумен избор за професионална работа като предпечатна подготовка, графичен дизайн, обработване на снимки и т.н. Като правило обаче те са на значително по-висока цена от тази на TN мониторите поради по-скъпото изготвяне на IPS матрицата.

    _________________________________________________

    Дефектни пиксели

    http://en.wikipedia.org/wiki/ISO_13406-2
    Стандартът ISO 13406-2 определя три различни типа дефектни пиксели:
    * Горещи пиксели (винаги включени)
    * Мъртви пиксели (винаги изключени)
    * Заседнали пиксели (един или повече подпиксела са винаги включени или винаги изключени)

    Всеки пиксел се състои от три субпиксела с различни цветове (като правило червен, зелен и син). Цвета на картината, която виждаме на екрана се определя от съчетанието на цветовете на пикселите. Всеки субпиксел се управлява от свой транзистор.

    Изхода от строя на такъв транзистор или неговата нещатна работа води до образуването на «изгорели пиксели».

    Различават се 4 вида «изгорели пиксели»: мъртви пиксели, горещи пиксели, блокирали пиксели и группа дефектни пиксели: няколко дефектни пиксела в квадрат 5х5 пиксела.

    Мъртвите пиксели (от анг.: dead pixel) е дефектен пиксел, който постоянно е изключен. Мъртвите пиксели се виждат най-добре на светъл фон и изглеждат като тъмни точки.това са пиксели, които не светят (винаги са изключени).

    Горещи пиксели - hot_pixel- Постоянно осветен (включен) бял пиксел се нарича горещ пиксел (от анг.: hot pixel). Горещите пиксели се виждат най-добре на черен фон изглеждат, като бяла точка. В цифровата фотография за премахването на горещи пиксели обикновено се използва т. нар. кадър “ток на тъмно” (от анг.: dark frame).

    Заседнали пиксели - stuck_pixel
    Заседналите /блокирали/пиксели (от анг.: stuck pixel) обикновено се виждат най-добре на черен фон като червени, зелени, сини, пурпурни или жълти точки. Най-често срещаните са червените, зелените и сини.Това е така защото някои от субпикселите са винаги включени или винаги изключени.
    За разлика от мъртвите пиксели, потребители съобщават, че заседнали пиксели изчезват. Едни от най-популярните методи при LCD мониторите е да натиснете леко и внимателно заседналия пиксел (по този начин той се нулира) или рязко да променяте на стойността му (премигващи ярки цветове). Разбира се няма гаранция, че тези методи винаги ще работят. При LCD монитори със стъклено покритие и цифровите апарати можете единствено да чакате и да се надявате заседналия пиксел да изчезне от само себе си.

    Проверка на изгорели пиксели
    http://udpix.free.fr/
    https://www.pixelprotector.com/
    http://www.wikihow.com/Fix-a-Stuck-P...an-LCD-Monitor
    http://www.behardware.com/articles/5...ad-pixels.html

    http://screenfix.net/
    това е програма за оправяне на блокирали пиксели при LCD телевизори ,монитори или прогорели плазмени екрани

    _________________________________________________

    Размер на екрана

    http://www.displaywars.com/

    Каква е видимата ширина и височина на екрана /в сантиметри/ при ХХ" монитори 16:9 ?
    sqrt(9^2+16^2)=18.35756 за 16:9 => ХХ"/18.35756 x 9 x 2.54= ХХсм видима височина
    sqrt(9^2+16^2)=18.35756 за 16:9 => ХХ"/18.35756 x 16 x 2.54= ХХсм видима ширина
    16" - 35.42 см ширина и 19.92 см височина
    19" - 42.06 см ширина и 23.66 см височина
    20" - 44.27 см ширина и 24.90 см височина
    22" - 48.70 см ширина и 27.39 см височина
    23" - 50.91 см ширина и 28.64 см височина
    24" - 53.13 см ширина и 29.88 см височина
    26" - 57.55 см ширина и 32.37 см височина
    27" - 59.77 см ширина и 33.62 см височина
    32" - 70.84 см ширина и 39.84 см височина
    За сравнение размерите на екрана на 21"/кинескопен/ е 42.7см ширина x 32см височина.


    Как да тестваме LCD-монитор
    http://www.tfttest.fromru.com/.

    Input Lag - времето от получаването на сигнла в монитора до изобразяването му на дисплея
    Най-добрите тестове се правят в сравниние с CRT монитор, които се водят lag-free 1-2ms.
    ! Service Unavailable
    Това, което установих лично след 2 часа взиране в различните монитори спрямо останалите, си направих следните заключения:
    - Като цяло по-високите класове имат по-голям input lag
    - Като цяло LED имат по-голям input lag от LCD
    - Често средните към най-ниските класове изкарваха най-добри резултатите при сравнине от една марка

    Това изцяло е подплатено и от виждания на много други потребители в avsforum.com и по-специално в темата http://www.avsforum.com/avs-vb/showt...131464&page=51

    Можете да измерите (input lag) с помоща на програмата inputlag взета от тук http://tft.vanity.dk/
    http://inputdirector.com/

    _________________________________________________

    Комутационен интерфейс.
    Просто казано - това са гнездата за свързване на монитора към различни източници. Също отделна тема, достатъчно дълбока, нужно ви е да знаете главното.
    Прегледайте добре какви изводи имате на източниците на сигнал ,които ще ползвате - DVD, компютър, ресивър, Set-Top-Box, игрова конзола, сателитен приемник...Хубаво е телевизорът да има съответните входове/HDMI, SCART, S-video, компонентен, композитен и т.н./. Най-добрият вариант да свържете монитора е HDMI ,след това е компонентния и в краен случай SCART. При свързване с компютър ползвайте кабел-DVI-HDMI /освен ,ако имате видеокарта с HDMI изход.
    Задължително отчитайте: какво конкретно и колко ще свързвате към телевизора сега или в бъдеще. Повече гнезда – по-малко проблеми при последващото свързване с периферни устройства.
    http://www.crutchfield.com/S-R60RdRZ..._glossary.html

    HDMI - High-Definition - Висока разделителна способност Multimedia Interface (HDMI) е изцяло цифров аудио/видео interface способен да предава видео и аудио сигнали с висока разделителна способност. HDMI осигурява interface между всички съвместими дигитални аудио/видео източници, като Set Top Box, DVD player, PC, видео игри или AV приемник и съвместими дигитални аудио и /или видео монитор, такива като дигитална телевизия (DTV)
    http://www.hardwarebook.info/HDMI
    http://bg.wikipedia.org/wiki/HDMI

    DVI - Digital Visual Interface има способност да предава висока разделителна способност видео, но не предава звук. Ще трябва да използвате аудио връзките на устройството си (обикновено Optical/Coaxial digital, или RCA)
    Възможно е да свържете HDMI устройство към DVI устройство използвайки DVI адаптор.
    http://www.hardwarebook.info/DVI

    Компонентно видео - Компонентното видео е аналогова връзка. Способно е да предава висока разделителна способност сигнали. Компонентната не предава звук. Ще трябва да използвате аудио връзките на устройството си (обикновено Optical/Coaxial digital, or RCA)

    SCART - SCART връзката е Европейски стандарт, който събира подобни аналогови тип сигнали като RGB, S-Video и ги композира в една връзка. Може да предава стандартна разделителна способност звук и видео. Качеството на картината е по-лошо от HDMI, DVI, and component video. Може само да предава сигнали стандартна разделителна способност.
    http://www.hardwarebook.info/SCART

    S-Video - S-Video е абривиатура на Separate video (разделено видео) и е известно също и като Y/C е аналогов видео сигнал който пренася видео данните като два отделни сигнала (яркост и цвят), за разлика от композитното видео който принася всички сигнали заедно. S-Video като най-често приложимо принася стандартна разделителна способност видео. То не принася аудио на същия кабел.

    Composite video - Composite video е аналогов видео (без аудио) формат. Това е връзката която трябва да използвате ако нямате друга на разположение, заради качеството.

    Digital coaxial - Връзка принася компресирано дигитално аудио. Този тип връзка може да предава стерео и многоканални аудио данни в различни компресирани формати като DTS, Dolby Digita и т.н. Изглежда подобен на нормалния RCA аудио кабел, с изключение на това че неговото съпротивление е 75 ohm и е направен от по-дебел защитен кабел.
    Забележка: Digital coaxial връзка не може да предава новия HD звукови формати като DTS HD, Dolby True HD и т.н...

    Digital optical - Цифрова оптична Връзка има същите функции, с изключение на това че сигнала се пренася чрез оптична нишка.
    Забележка: Дигиталната оптическа връзка не може да предава новите HD звукови формати като DTS HD, Dolby True HD и т.н...

    _________________________________________________

    Марка.
    Марката на телевизора. Това са лични предпочитания. Има почитатели на определенни марки, има и такива, които категорично не приемат определени производители. Това е въпрос на безпредметен и не съвсем обоснован спор – кой е по-добър. При избора на телевизора се ориентирайте на 3 правила:

    1. Не си струва да давате предпочитания към малкоизвестни и съмнителни марки с цел икономии.
    2. Не е нужно да се заглеждате на марки от Hi-End сегмента, такива като ................ и прочие. Това са съвершенно друго ниво и цени.
    3. Избирайте от известни, доказали себе си марки в масовият сегмент.

    _________________________________________________

    Цялост на апарата и упаковката.
    Внимателно проверявайте целоста на апарата: наличие и цялост на винтовете за закрепване на задният капак, драскотини, пукнатини, петна. Всичко това може да изиграе рискова роля при възникване на гаранционен случай и избягване на връщане или ремонт на апарата. Проверяйте, комплектацията, документите и гаранционата карта. Също така важна е целоста на упаковката. Мокър, деформиран кашон може да доведе до ненадеждно транспортиране на монитора и напълно възможно, негов скрит дефект. Това може да послужи в бъдеще ,като причина за отказ от гаранционен ремонт, ако монитора не се транспортира по необходимият начин. Купуването на монитор от демонстрационият стенд може, само ако имате квалификация и при определени условия. В останалите случаи не ви съветвам, даже ако ви предлагат отстъпка. Следете непосредствено при упаковане на товара. Убедете се, че всичко е наред, следете за покупката и не оставяйте товара без надзор.

    _________________________________________________

    Гаранционни документи.
    Гаранционният талон трябва да бъде по определен от производителя образец, правилно попълнен с необходимите печати от организацията, продаваща ви телевизора, а не хвърчяща грамота, написана набързо. Гаранцията се предоставя не от магазина, а от производителя. В случай на настъпил гаранционен случай, апарата ще бъде приет за гаранционен в съответствие с надлежащите документи в специализиран сервизен център. Допълнителна гаранция може да предостави и самият магазин, но тук има много нюанси. Щателно изучавайте договора за допълнителни гаранционни задължения с отделно заплащане. В договора може да има много подводни камъни. Гаранционният срок на продукцията се определя от производителя. По закон в България е 2 години. В различните страни може да бъде различен за един и същи продукт. Конкретният гаранционен срок можете да научите от официалният представител на производителя. Ако производителя дава гаранция от 3 години, а продавача ви убеждава, че гаранционният срок е само една година, а останалите 2 години – е допълнително гаранционно обслужване, заплащано отделно - то вас просто ви заблуждават, или товара е доставен на българският пазар по незаконен начин.

    _________________________________________________

    Избор в магазина.
    Ако ви смущава конкретен магазин, по-добре се откажете от покупката. В случая с големите хипермаркети, ако у вас са се породили съмнения по повод гаранционните задължения или по смяна на покупката, трябва да се обърнете към комисията по защита правата на потребителите. Научете за вашите права и задълженията на търговските организации. Също така може да се осведомите имало ли е прецеденти от подобен род свързани с конкретен магазин. Намерете общ език, няма да ви откажат информация. Това е особенно актуално, ако покупката става от Интернет-магазин.

    _________________________________________________

    Личностният фактор.
    Не отхвърляйте личностният фактор. Ако намерите общ език с продавача, то действително може да ви помогне с избора и проверката, грамотно да ви посъветва, ако има нужният опит, знания и навици (това се среща все по-рядко). Само не бъркайте, действително ли продавача е разположен към вас или ви е взел за поредният балама на който да пробута залежала стока. В добрият случай ви съветвам да вземете със собе си помощник, а по-добре специалист, разбиращ от даденият сегмент. ако сте двама ще ви е по-лесно да се разберете и забележите недостатъците на конкретният апарат. В крайна сметка повече ръце и очи няма да ви навредят.

    _________________________________________________

    Как да почистваме екрана на LCD монитора ?
    С леко влажна кърпа, за да махне статичното електричество. Не почиствайте с обикновен препарат. Абсолютно непрепоръчително! Обикновените препарати съдържат агресивни ПАВ или нискомолекулни алкохоли, които повреждат полимерното покритие на монитора/телевизора. С времето покритието пожълтява и се получава матиране.
    За слабо замърсени повърхности методът с кърпата е най-добрият. При телевизорите/мониторите основно, вследствие на една категория досадници, т.нар. "екранопипачи" се получават и по-сериозни замърсявания. За такива случаи само специализирани кърпички и/или препарати. Всъщност те са напоени с неутрални ПАВ и евентуално силно разреден пропилов или по-високомолекулен алкохол.

    Когато правите ремонт ,задължително изключете и покрийте монитора с найлон /по-добре го изнесете от помещението/! Има опастност да влезе прах през горните решетки и да проникне в пространството между матрицата и подсветката-там полепва по матрицата и когато след ремонта пуснете телевизора ще бъдете неприятно изненадани от тъмни петна на екрана /праха пречи на светлината да стигне до матрицата/.
    В такъв случай го занесете в сервиза за почистване- в противен случай праха се запича от топлината на лампите и след месец не може да се изчисти.
    http://www.cleansafe.co.uk/products.html

    В случай ,че сте надраскали гланцовият екран или рамката по невнимание
    Има полир паста за дисплеи Displeх.
    http://www.displex.com/
    Използва се за полиране на дисплеи на GSM-и.
    В случай че сте надраскали леко екрана /огледален твърд/ можете да го полирате с микрофибърна кърпа ,сапун и топла вода.
    - от mr Bricolage - има едно немско комплектче с 2 сапунчета - синьо и кафяво, едното е за фино, другото за грубо полиране, по добре търкайте само с финото... На 1 вълнен или памучен парцал капвате малко машинно масло и натривате от сапунчето и търкате с леки въртеливи движения без да натискате.
    Ако имате котка у дома-раскарайте я!! Защото рано или късно ще надраска екрана на телевизора ви!

    В телевизори ,климатици, лаптопи и всякаква техника през годините се натрупва прах, който ако не се почиства редовно поне
    Веднъж на 3-4 години води до греене на част от електронните компоненти, тъй като образува така нареченото "кече" ,най-вече там ,където има движение на въздуха и на отворите предназначени за вентилация и охлаждане. Така че, чистете си телевизорите от прах.

    Върнете старият непотребен вече монитор за рециклиране
    http://www.ecopack.bg/bg/index.php
    http://eltechresource.com/
    Profita одобрява това.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Jul 2011
    Мнения
    691
    #2

    Re:Помощ при избор на LCD монитор

    Още един линк в помощ при избора Ви на подходящ LCD монитор.

    http://www.monitoribg.com/

    Освен характеристиките им, подробно описани от hristoslav2, сайта предлага и много ревюта на актуални модели монитори, калибриране, сравнения и т.н.

  4. Member
    Тук е от
    Jun 2007
    Мнения
    627
    #3

    Re:Помощ при избор на LCD монитор

    Ще си позволя да добавя и www.prad.de, една добра отправна точка.

  5. TNN
    TNN е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    250
    #4

    Re:Помощ при избор на LCD монитор

    Монитор ACER S191HQLb
    http://www.technopolis.bg/b2c/catalo...7190&scenario= Според Вас заслужава ли си като качества и цена?

  6. Member
    Тук е от
    Jul 2011
    Мнения
    691
    #5

    Re:Помощ при избор на LCD монитор

    За "качествата" му:
    1.Малък екран
    2.Ниска резолюция
    3.Беден интерфейс
    4.Нереален контраст

    мисля, че си заслужава цената.

  7. TNN
    TNN е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    250
    #6

    Re:Помощ при избор на LCD монитор

    Днес-утре вероятно ще го купя.Ако не свършат бройките, докато се наканя... Защото е LED,лек,тънък и икономичен на консумирана ЕЕ. Също така, сега там е с 30 лв по-евтин - спрямо конкурентни магазини или доставки. "Ниската резолюция" е без значение на практика дори при 32 инчови телевизори. Защото човешкото око не разграничава разликите при подобни малки диагонали.Поздрави

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Jul 2011
    Мнения
    691
    #7

    Re:Помощ при избор на LCD монитор

    Успешна покупка и безпроблемна работа на бъдещата ти придобивка!

    Възприемането на качеството на картината при различните инчове екрани, според мен е доста субективен фактор.
    Моето око, например, веднага направи разликата, след смяната на монитора с 23" -ов Full HD.
    Колкото до времената за опресняване, размера на пикселите и вида матрица, разликите са пренебрежимо малки.

  10. TNN
    TNN е офлайн
    Member
    Тук е от
    Apr 2008
    Мнения
    250
    #8

    Re:Помощ при избор на LCD монитор

    Отказах се заради един единствен изгорял пиксел... Дразнещо е. Купих си PHILIPS 191V2AB
    http://ardes.bg/peripheral/lcd-monit...+191V2AB-30727 Видях го в Технополис http://www.technopolis.bg/b2c/detail...HILIPS-191V2AB Купих го естествено от там, където е по-изгодно. Като за първи ден... ми изглежда добър този китайски Филипс...

  11. STX
    STX е офлайн
    Junior Member
    Тук е от
    Nov 2011
    Мнения
    10
    #9

    Re:Помощ при избор на LCD монитор

    Предложете ми МОнитор около 22-24" нещо около 400-450лв.
    И все пак си мисля, не е ли по добре някакъв ЛЕД ТВ да се вземе за вместо монитор защото има и такива за по 400-500лв? Кое е по добре Монитора или ТВ-то?

  12. Senior Member Аватара на hristoslav2
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Варна
    Мнения
    41,421
    #10

    Re:Помощ при избор на LCD монитор


  13. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    1,384
    #11

    Отговор: Помощ при избор на LCD монитор

    Момчета,кажете някоя евтина LED 22ка или 21.5" (200-240лв.),FullHD,с DVI-I,HDMI ме съмнява да има за тая пара,ама знам ли...

  14.  
     
  15. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #12

    Отговор: Помощ при избор на LCD монитор

    Цитат Първоначално публикувано от johny01 Виж публикацията
    Момчета,кажете някоя евтина LED 22ка или 21.5" (200-240лв.),FullHD,с DVI-I,HDMI ме съмнява да има за тая пара,ама знам ли...
    И мен ме съмнява за тези пари по добре добави още 40лв и вземи LG IPS224V-PN :: LED Монитори :: Монитори :: IT Продукти :: Technomarket Bulgaria

  16. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    1,384
    #13

    Отговор: Помощ при избор на LCD монитор

    Това LG e с IPS матрица и HDMI,ама си издадох давалото,днес ръснах над 1300 лв за комп.По скоро се заглеждам в това:http://www.technopolis.bg/b2c/detail...IPS-226V3LSB25.

  17. Moderator
    Тук е от
    Oct 2008
    Мнения
    1,491
    #14

    Отговор: Помощ при избор на LCD монитор

    Твоя воля ,видял си Филипс-а какъв ъгъл на виждане има нали ? Питаше за монитор показах ти най -добрия вариант.Лично аз бих потърсил втора употреба вместо да брулна 210лв за тоя филипс.Показателите им бяха подобни и преди 5 години и спокойно може да изскочи някоя 19ка -21 втора ръка с DVI за по малко денги.

  18. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    1,384
    #15

    Отговор: Помощ при избор на LCD монитор

    Че си прав-прав си,че е малък ъгъла-да,че е TN-да.Ама се ядосах,че събрахме с едно аверче компа и не можахме да включим стария LCD монитор,който е за изхвърляне.Май трябва да си взема един адаптор от DVI към VGA и да праскам така докато намеря по-свестен монитор.Този предполагам,че не е с TN http://www.sky.bg/Details.aspx?ID=20001,защото има по-голям ъгъл.Какво ще кажеш за нещо такова,че 300 лв не ми се дават(булката ще ме пребие)?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 22 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Помощ за избор на монитор
    От Conqueror във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 24-07-12, 00:57
  2. Помощ при избор на TFT монитор.
    От vacata88 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 6
    Последно: 14-03-10, 05:00
  3. Помощ за избор на 22 инчов монитор
    От cKo7 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 12
    Последно: 11-09-08, 10:59
  4. Помощ при избор на LCD монитор
    От SPaun във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 15-09-07, 10:19
  5. Помощ при избор но TFT монитор!!!
    От bukke във форум Общ - хардуер
    Отговори: 4
    Последно: 31-07-06, 23:51

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе