Здравейте съфорумци!
След 4 години, моята щайга остаря. Събрал съм малко парички и ще помоля за помощ.
Понеже, предната баракуда я сглобих с помощта на форумите и четири години, тя ми служеше вярно (както и сега) реших пак да се допитам до компетентно мнение.
Малко дълго ще е моето писание, но държа да бъда много точен във всичко.
Предварително ще помоля, само за сериозни предложения, без глупави постове и обиди, за да не товарим излишно форума и админите.
1. Бюджетът…
– не по-малко от 1600 левчета (оставил съм си едни 300-400лв аварийни, за крайна нужда, понеже може да излезне нещо доста добро в офертите ви).
2. За какво ще се ползва компютъра….
- 90% игри
- 5% филми, като някои от ще се гледат на 32” 3D телевизор FULL HD, резолюция 1920 X 1080p.
- 4% скайп, музика, браузване в интернет...
- 1% някакви други глупости, които не са важни.
2.1. Ще овърклоквате ли и имате ли претенции към охлаждането.
- Няма да клоквам нищо.
2.2. До колко държите на тишината…..
- компа ми не се гаси почти никога.
3. Какво включва конфигурацията….
3.1. Няма да правя ъпгрейд на нищо. Компа ще е чисто нов, само компютър без периферия (останалото сам ще си го избера по натам)
- от стария комп евентуално мога да ползвам харда (разбира се като втори диск), заради информацията, която е там. Модела му е Seagate ST3320620AS 320GB 16MB 7200rpm SATA2.
3.2. Монитора в близките 2г едва ли ще сменям. Малък е и стар, но пък ми харесва: Eizo S1931SH-BK
- S-PVA TFT LCD, Ъглите му са по хоризонтал и вертикал 178 градуса, Резолюция 1280x1024 ,VGA (D-sub) и DVI входове, Яркост: 280 cd/m2, Статичен контраст: 1000:1
4. Ваши лични предпочитания....
- Процесора задължително е INTEL.
- Досега съм ползвал дъна и видеокарти на ASUS и никога не съм имал проблеми с тях, но съм отворен за всякакви други надежни, безотказни компоненти.
- звуковите ми карти винаги са били Creative.
5. Компютър от бакалия...
Първият ми комп беше от плод зеленчука направо в далечнтата 1990г. Майтапя се, разбира се. Но този мой любим Правец 8С още работи!
Покупката ще правя от www.sms.bg , но и това не е задължително, ако имам по добра оферта в рамките на София.