Здравейте,
искам да попитам кое е по добрия вариант
за памет DDR3 да бъде
с 8 – 8 - 8 – 24 тайминг 1600MHz
или
9 - 10 - 9 - 28 тайминг 1866MHz
и казано с две думи - ниски тайминги или високи херци ?
Здравейте,
искам да попитам кое е по добрия вариант
за памет DDR3 да бъде
с 8 – 8 - 8 – 24 тайминг 1600MHz
или
9 - 10 - 9 - 28 тайминг 1866MHz
и казано с две думи - ниски тайминги или високи херци ?
повече памет
едно време клоквахме всичко подред, после видяхме, че от някои клоквания кирия няма
паметта е едно от тези
няма да я напъвам, интересува ме както е
не е точно така.
Ниските тайминги са от важност. Теоретически, колкото по ниски, толкова по добре. Но практически, колкото по вдигаме честотата, толкова по се вдигат и те. Само да не ме разбереш на криво, не говоря, за клок, а спрямо развитието на технологията. Абе с две думи, честотата оправдава времената. Но колко по ниски времена, спрямо дадена честота, толкова по добре.
Са брачеда стенли ше са покаже и ше каже - аз заради вашите времена, на пс-то не мога да си правя музиката, за това избрах мак което си е и вярно.
ок, значи ако ще тръгваме по този път, най-добре е възможните най-ниски тайминги на възможно най-високата честота
а иначе не може да се отговори еднозначно, защото зависи и от самата платформа...
обаче отново повтарям - ефектът от играта с паметта си проличава най-вече в синтетичните тестове, а не в реалния живот
ето ти едно доказателство
http://www.tomshardware.co.uk/forum/...uency#t1936181
аз само дадох пример, как би трябвало да е теоретически. Знаеш много добре, че факторите, които играят роля са много.Първоначално публикувано от FearMe
Рамата по начало е нещо, като чаша. Първо трябва да се напълни, и един път почне ли да прелива, тогава можем да пием вода. Като времето е, за времето на пълнене, а честотата, за количеството вода, която можем да изпием. Примерът ми е много лош, но би трябвало да свърши работа
преди малко си писах със Стенли и ми каза че са на кантар
и с две думи едните за ушите и това е
благодаря на всички