Страница 1 от 12 12311 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 170

Съвет за компютърна конфигурация

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Съвет за компютърна конфигурация

С риск да събудя противоречивите чувства на FearMe щях да попитам за тип лека геймърска (или поне няколко месеца/година досаден петокласник да не ми мрънка кво вървяло и кво-не) конфигурация до 1000 лв,но не ще го направя.Както няма да питам дали да взема някой лаптоп за 1200 лв на синковеца или десктоп за 1к.Все пак,обаче,ще подразня знаещите:
    Какво може да се поспести от интелската гейм платформа на FearMe,за да не надхвърляме 1000 лв?
    4ка RAM ми се вижда малко,за 8ца ми е мерака и да е на 1600 MHz или няма смисъл(както казва FearMe)?
    За почти година,не е ли живнало нещо,та само FearMe e дал оптимална и неоспорена конфигурация?

2.  

3. Moderator Аватара на glowndark
    Тук е от
    Oct 2004

Отговор: Оптимална актуална компютърна конфигурация

Цитат Първоначално публикувано от johny01 Виж публикацията
    С риск да събудя противоречивите чувства на FearMe щях да попитам за тип лека геймърска (или поне няколко месеца/година досаден петокласник да не ми мрънка кво вървяло и кво-не) конфигурация до 1000 лв,но не ще го направя.Както няма да питам дали да взема някой лаптоп за 1200 лв на синковеца или десктоп за 1к.Все пак,обаче,ще подразня знаещите:
    Какво може да се поспести от интелската гейм платформа на FearMe,за да не надхвърляме 1000 лв?
    4ка RAM ми се вижда малко,за 8ца ми е мерака и да е на 1600 MHz или няма смисъл(както казва FearMe)?
    За почти година,не е ли живнало нещо,та само FearMe e дал оптимална и неоспорена конфигурация?
    От тази конфигурация няма какво да се спести. А и дори и да спестиш, парите ще ги дадеш после 2-но. Примерно може да вземеш слаба карта, и после да вземеш още една за 350-400 лв, защото това е основния гейм компонент.

Направих си труда да сметна една конфигурация.

pc-conf.jpg
    Излиза малко над 1000 лв без кутия. Обаче си струва.

За година, нещата са живнали, но цената с най-актуалните компоненти няма да ти хареса... 1500 - 2000 лв без да пестиш от компоненти.

За лаптопа за 1200. Няма как да го докараш като производителност до настолния(не и за 1200). А и си имат някои проблеми с охлаждането...

4. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

обнових първия пост с това, което смятам за актуално в момента...

дъното и процесорът от предложението на glowndark смятам за лош избор, след като за същите пари се взима Z77 и i5-3***

5. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Добре,момчета,работата е още в замисъл.Ето какво ми предложи един симпатяга за 1300 лв.(повлияно от предложението на FearMe):
    Intel Core i5 2500K box-440 лв.
    AsRock Z68 pro3-m -140 лв.
    Kingston Blue HyperX 2x4Gb DDR3 1600 MHz -80 лв.
    GTX 550 TI 1Gb -230 лв.
    1 Tb Western Digital (не го знам ква SАТА е)-180 лв.
    DVD Sony -35 лв.
    700W PSU 72a -130 лв.
    кутия Delux -60 лв.
    Какво ви е мнението? Споделете,моля,изпипани ли са нещата за тия 1300 лв.,или не сте съгласни с нещо!
    Аз ще си запиша горните предложения,само да не се почне:"Това не е добро!Това го нямаме!"от господата,
    които ще реализират конфигурацията!
    От лаптоп се отказах,като гледам как използват моя,ще го разсипят(децата) за няколко месеца.
    glowndark,разликата с твоето предложение е,че при мен процесорът е по-скъп-К(отключен) и дъно Z68 pro,което било много добро или да настоявам за Z77.To се видя,че сте се дава пара-лев долу,лев горе-се тая.И ще ми дадете ли линк(съдействие) от къде мога да си купя най-евтино компонентите,па да се опитам сам да го събера(имам и жокер-обади се на приятел,като се осереш).
    Този пост е редактиран от johny01; 08-10-12 в 16:45.

6. Pat
    Pat е офлайн
    Senior Member Аватара на Pat
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

Аз бих избрал дъно с чипсет Z77 и процесор i5 3*** - както е написал FearMe - все пак са едно поколение напред и имат допълнителни благинки.
    За 440 лв, че и по-малко можеш да вземеш Ivy Bridge Core i5 3570 (3.4/3.8GHz Turbo Boost, 6MB L3, 650MHz GPU, LGA1155) BOX - с по-малко разсейвана мощност следователно и по-ниска консумация 77W срещу 95W на 2500К
    А от Z77 освен Virtu MVP получаваш и поддръжка на новия стандарт за видеокарти PCI Express Revision - 3.0

7. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Ами на това "К" да му обръщам ли внимание,Pat?

8.  

9. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

"К" серията е с отключен множител - има смисъл ако ще го клокваш, ако ще работи на стандартни честоти няма никакъв смисъл. Но ако държиш да е "К" тогава за 10-15 лв отгоре (456лв) вземаш Ivy Bridge Core i5 3570K (3.4/3.8GHz Turbo Boost, 6MB L3, 650MHz GPU, LGA1155) BOX
    "K" серията има и малко по-добра вградена видеокарта Processor Graphics - Intel® HD Graphics 4000 срещу Intel® HD Graphics 2500 на чистия 3570. Но теб това не те засяга много ти иси имаш основно видео външно.
    Този пост е редактиран от Pat; 08-10-12 в 19:57.

10. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Тогава едно обобщение по моя въпрос:
    Intel Core i5 3570K box-460 лв.
    дъно Z77 -180 лв.
    Kingston Blue HyperX 2x4Gb DDR3 1600 MHz -80 лв.
    GTX 550 TI 1Gb -230 лв.
    1 Tb Western Digital (не го знам ква SАТА е)-180 лв.
    DVD Sony -35 лв.
    700W PSU 72a -130 лв.(Имам ли нужда от 700W захранване?)
    кутия Delux -60 лв.(Що ще рече"с Chieftec"?)
    Гледам i5 2500 e с 1066/1333 MHz,e ква е работата да ти дават RAM на 1600,като ще сработи на 1333?!Момчета,Вие ще ми правите конфигурацията,вяра на търговци-не,само не знам кого да черпя после.
    Този пост е редактиран от johny01; 08-10-12 в 20:30.

11. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Има записвачки по 28 лв. Захранване 700W е абсолютно излишно с това смешно видео. Освен това щом е 130 лв. толкова е и 700W. Чифтетата излизат скъпо като цена-качество.
    430W Thermaltake или 520W Seasonic ако ще се клоква. http://store.picbg.net/pubpic/45/04/...877e7b4504.jpg | http://store.picbg.net/pubpic/34/CD/...8b88c934cd.jpg
    При втория вариант тази кутия задължително трябва да се смени както и охлаждането на процесора. Хубаво е да се купи и втори 120 мм вент. за кутията които да изкарва.
    Паметта гледай да е на 1.5V и без "гребенчета". Харда ако ще е WD гледай да не е "зелен".

пс. Цените които си дал са доста завишени. Гледай в http://nikem-bg.net/computer-compone...MB-BOX-LGA1155 или тук http://sky.bg/Details.aspx?ID=20322

Естествено без охлаждане ще е по-евтино. А ако вземеш евтина памет и кошник за 20 лв. ще ти излезе още по-евтино.
    Но ако търсиш клок подобно спестяване изглежда добре само на хартия. След като го купиш ще го установиш по-трудния начин.
    Също така трябва да спомена че ако ще се ползва за игри това е лош вариант. Клока изяжда бюджета за видеокарта а именно тя е важната.
    Ето ти геймърска конфигурация. ОС може да се инсталира от флашка та ако имаш такава може да си спестиш 28 лв. за DVD освен ако не ти трябва за друго.

А за бюджета от 1 000 лв. може да се вземе следното.

Картата е от новите и е много икономична. Дават я 80W при натоварване. А процесора 77W.
    Захранването е със златен сертификат и много ефективно. Обърни внимание на 12V линия. http://www.seasonicusa.com/G-series-360.htm
    Ето и някво ревю - http://www.hardwaresecrets.com/artic...-Review/1634/1
    Друг вариант е GX LITE 500W което е и по-евтино. Уш от CM смениха производителя и новите стават ама си имай едно на ум...
    4GB са напълно достатъчни при седмицата а осмицата ще е по-оптимизирана в това отношение и ще има по-малки изисквания.
    Въпреки това ако някога изпиташ недостиг не е проблем да извадиш 30 лв. (ще пропуснеш едно ходене на кръчма) и ще вземеш още една да я боцнеш на другия слот.
    Виж с другите компоненти освен че са скъпи тоя номер не става.

При лаптопите имаш по-слаба производителност на по-висока цена. Примерно мобилния i5 е двуядрен и няма нищо общо с десктоп варианта. Същото и при видеокартите.
    Хардовете са бавни на 5400 оборота. И това като се абстрахираме от проблемите с прегряването.
    Този пост е редактиран от sunabouzu2; 08-10-12 в 23:08.

12. Pat
    Pat е офлайн
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    Варна

1. Нямаш нужда от 700W , 400-450W са напълно достатъчни.
    2."Chieftec" - е марка захранване - т.е. вземаш кутия Делукс със захранване Chieftec
    3.
    i5 2500 поддържа 1600 само при клок, стандартните честоти наистина са 1066/1333 MHz, затова ако искаш да ползваш реални 1600МХз ->вземаш процесор Ivy Bridge т.е. 3***

13. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

Отговор: Съвет за компютърна конфигурация

темата премина в съвет за конкретен компютър и съответните мнения са обособени в отделна тема

14.  

15. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Цитат Първоначално публикувано от FearMe Виж публикацията
    темата премина в съвет за конкретен компютър и съответните мнения са обособени в отделна тема
    Да,така е.
    Момчета,омагьосахте ме от всякъде,ама капка по капка-вир.
    Паметта гледай да е на 1.5V и без "гребенчета". Харда ако ще е WD гледай да не е "зелен".
    Какви са тия "зелени"хардове?Дай малко обяснение и снимка,моля!
    А за гребенчетата на рама-това ли е?

Прикачени изображения Прикачени изображения

16. Member
    Тук е от
    Sep 2012

Вече заспивам ама да това са. Ако е за клок се сменя охлаждане. Познай какво се случва на крайния слот с гребенчето и охлаждането...
    https://www.youtube.com/watch?featur...RcgcLOU#t=219s Това е просто препоръка. Ако охлаждането няма да се сменя това не е проблем.
    За с. 1155/2011 не трябва да е над 1.5V. WD имат "зелена", "синя", "червена" и "черна" серия. Пише си точно това и дори лепенката е с определен цвят.
    Наредил съм ти ги по цена-гаранция. Всъщност най-добрия им е "VelociRaptor" но там цените са други. Синия е за нормално ползване. Червения е за нон-стоп по-здрав уш.
    Черния уш е малко по-бърз но е и по-шумен и скъп. Гаранциите им са 2, 3 и 5 години. А "зелените" предполагам са подходящи за допълнителен "склад" но не и за основен.

Този пост е редактиран от sunabouzu2; 12-10-12 в 19:12.

17. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2009

Благодарско!Предлагаха "черен"хард.
    Не заспивай-от сън спомен няма.

18. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

нужда от допълнително охлаждане няма, дори и при умерен клок

аз съм с i5-3570K @ 4.2 и дори и под пълен товар с боксовия радиатор и вентилатор всичко е буквално студено

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 12 12311 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Отговори: 20
    Последно: 01-07-14, 10:55
  2. Актуална компютърна конфигурация
    От johny01 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 25-02-13, 14:17
  3. Продавам компютърна конфигурация
    От wizard2000bg във форум Продава
    Отговори: 1
    Последно: 19-02-13, 14:51
  4. Компютърна конфигурация
    От k1r0o_96 във форум Общ - хардуер
    Отговори: 17
    Последно: 18-06-12, 01:15
  5. Продавам: Компютърна конфигурация.
    От AssassiNBG във форум Продава
    Отговори: 3
    Последно: 01-09-07, 18:48

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе