Има ли обикновенно голяма Реална разлика между две еднави отделни памети 128Мб и една 256Мб. Имам в предвид по принцип а не специално за една или друга марка или вид. Предварително мерси на отговорилите
Има ли обикновенно голяма Реална разлика между две еднави отделни памети 128Мб и една 256Мб. Имам в предвид по принцип а не специално за една или друга марка или вид. Предварително мерси на отговорилите
Да, има голяма разлика. Ако имаш 2Х128 и едната ти 'изпуши' боли по-малко, а ако имаш цяла 256 и се получи така, то е голям кеф...
Има,но паметите в днешно време сравнително рядко ,изпушват,-но зависи от много неща-дали дъното ти кешира 256 на слот,дали чиповете на паметта са от двете страни или само от едната-във всеки случай ако 256-цата е едностранна би било по добре от 2 едностранни 128-ци,да не говорим за двустранни такива...но ако е двустранна,то по добре е 2 128-ци едностранни отколкото 1 256ца-така намаляваш времето за достъп-а също и колкото по-малко чипопове(в/у една памет-имам предвид бройката,а не обема на паметта)толкова по добре
Мерси Dpetrov само че честно казано не знам как да получа тая информация без да го отворя а компютара(лаптоп) е още в гаранция и точно заради това се чуда дали да я удвоя докато мога, защото по-натам не знам дали ще мога да си го позволя а и все още най-вероятно ако избера 1x256 само ще си доплатя.От друга страна разбрах,че 1x256 струва с около 20% повече от 2x128 та за това питах дали има реална разлика,която да си заслужава тея 20%.
Може да разбереш от Сандра-тя показва всичко и в повечето слуяаи както трябва..:-)Но щом е за лаптоп,то тогава избери по евтиното-минимизация на разходите....все пак тва е ПС за работа..:-)