Здравейте Другарчета!
В последно време направо го заебах този готин форум, но сега си блъскам главата с една конфигурация и се сетих, че тук има и търговци на хардуер и компоненти, та да дадете акъл какво и от къде трябва да купя.
Та, това HP Compaq 8100 Elite Small Form Factor го подготвям за сървър с виртуалки с ESXi. На местата за два диска ще има сигурно ССД дискове като на едното ще е инсталирана системата и остатъка ще е datastore1, а другото ще е datastore2, но искам трети диск да се конектва директно към една от виртуалките щото тази виртуалка ще прави бекъпи които при нужда да се четат и като се прикачи на друг компютър, а не да е форматирано с виртуалната файлова система на ESXi-то като датастор3 и на него виртуален диск.
На първо време мога да карам само с един диск на който да е системата и датастора, а втория да го прикача директно към виртуалката, но нещо не ми харесва тази идея, та си мисля за такова устройство. Гледах разни, за 1х3,5" или 2x2,5" хот суап и не са скъпи, но и те се закачат към сата порта, а аз искам да ги закача на единия от свободните PCi слотове и диска или дисковете да се прикачат като scsi устройства към виртуалката. Май ми трябва нещо като преходник или и аз не знам точно какво!
Искам нещо такова, дето като го закача към виртуалката и да мога да сменям бързо дисковете. Вариант е, и на усб външен диск, но скоростта не ми достига. Мрежата ми е гигабитова, а скоростта на дисковете е над 100МБ/с, а усб-то е на половина. Имам и още един сървър с виртуалки и ще требе да прави бекъпи, освен на своите и на другия сървър.