Резултати от 1 до 4 от общо 4

Помощ за Nas4Free сървър

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    499
    #1

    Помощ за Nas4Free сървър

    Здравейте колеги! Пускам тази тема защото не мога да се справя с един проблем, който на глед е елементарен, но при мен не се получава. Четох из форума на тази платформа, но не намирам подобен на моя случай. Става въпрос за това, че се опитвам да добавя още един диск към съществуващ пул (т.е. да разширя дисковото пространство), но когато трябва да го добавя окончателно системата изписва само "attach..." и до там. Новия диск се вижда навсякъде и е със статус "Online", но обема не се променя. Дори намерих клип как стъпка по стъпка става цялата гимнастика и след внимателно преглеждане разбрах какво не се случва при мен. За по голяма прегледност ще посоча линк на клипчето и нека когато го гледате да си насочите вниманието към 3,34 минута. Когато колегата от клипа избира от падащото меню "vdev add" срещу Virtual Device полето се запълва автоматично, а при мен не. Когато натине бутона Send Comand системата извежда съобщение,че всичко е готово.... Ето и клипа: https://www.youtube.com/watch?v=UWw2...dex=18&list=WL
    И не на последно място искам да отбележа, че съвсем от скоро съм изпълнил този проект и не познавам добре платформата, така че всякаква помощ ще е от полза не само на мен, но и на други колеги решили да тръгнат по този път.

  2.  
     
  3. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    499
    #2

    Отговор: Помощ за Nas4Free сървър

    Привет! Справих се със създалата се ситуация успешно. Оказа се, че конфигурацията на системата не е била съвсем наред. Нещо се е бъгнала. Заредих отново един по-стар конфигурационен файл и приложих стъпките които трябва, когато се добавя диск и нещата се случиха точно както е показано на клипа. Разлика има единствено в имената на устройства, директории и т.н. което е нормално. Все пак, не искам и моето магаре да се казва Марко така че.... . Странно, но никъде не срещнах нещо подобно на моя проблем?!
    Този пост е редактиран от frizera; 06-11-14 в 20:25.

  4. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    499
    #3

    Отговор: Помощ за Nas4Free сървър

    Да разцъкаме малко мишките по тая тема... От известно време забелязвам, че като поработи сървъра около 3 дни и изходящия трафик на трансмишина пада на 80-100КБ/с въпреки че има 17 активни задачи. След като рестартирам сървъра и нещата се оправят. Скороста на ъплоуд достига до 2,5 - 3МБ/с. като задачите остават същите както преди рестарта. Когато гледаме нещо от сървъра няма никакви проблеми. Някой да има нещо като свежа идея?

  5. Member Аватара на frizera
    Тук е от
    Mar 2011
    Мнения
    499
    #4

    Отговор: Помощ за Nas4Free сървър

    Нека някой (модератор, администратор...) да изтрие тази тема.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

  1. Отговори: 0
    Последно: 21-04-14, 16:08
  2. NAS сървър или PC файлов сървър?
    От shreker във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 05-02-09, 19:48
  3. Сървър за GTA
    От FeNoOo във форум Мрежи
    Отговори: 0
    Последно: 06-12-06, 16:21
  4. FTP сървър
    От Araiz във форум Мрежи
    Отговори: 10
    Последно: 30-06-06, 16:17
  5. VPN сървър
    От ckk_7 във форум Мрежи
    Отговори: 3
    Последно: 25-03-05, 13:47

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе