Иво, не е там въпроса - и аз освен 1043 имам и два 740N, но са на места при хора които по никакъв начин не могат да го натоварят.... а човека който питаше явно търси максимума на този рутер. От там тръгна целия спор. Иначе аз оплаквания от 740 нямам , знам къде мога да си позволя да го сложа и къде не.... Преди да взема 1043, 740-ката беше на неговото място - ами не може да издържи добичето.....- като имаш на предвид че в къщи има и други устройства вързани към рутера като едното е DVR с 8 камери които се стриймват в нета.
А това за рутерите на 5GHz си е направо мит, че правят по високи скорости...особено в домашни условия. Не знам дали ти е известно но проходимостта на вълните пада с нарастване на честотата. Казано просто Там където имаш слаба връзка (но все пак има) с 2,4GHZ рутер, то с 5 GHz най вероятно няма да имаш нищо. Този обхват е по-подходящ за големи разстояния но без прегради.
Пробвал и съм и такива двубандови у дома (блока е лят кофраж с дебели арматури вътре) през две стени нищо не минава. За това го и върнах.