На рисунката изглежда са празни и двете мастилници.
На рисунката изглежда са празни и двете мастилници.
Дюзите са чистат на ултразвук. Ако и така не стане, главите за боклука. В домашни условия - напоен памук с топла вода слагаш чакаш...
Този пост е редактиран от glowndark; 17-12-15 в 18:22.
На кое казваш глави на касетата където пуска мастилото или на нещо друго едната дюза гледам че от време на време пуска доста мастило а другите леки цветни точици странно е защо на хартията няма нито една точка .Възможно ли е да е проблема друг имам чувството че хартията изобщо не докосва мастилниците но може и да са празни.
Гледах с още двама рисунката и те са категорични ,че тя показва,че и двете мастилници са празни.
Ако е ако това причината в случая не мисля че е проблем имам познат който има книжарница също има доста голям принтер каза че ще ги напълни мисля че разбира даже може и да не ми вземе пари .Гледам че има го още 2 отвора дали е възможно и в тях да се сложат .Гледам на лепенката има дадени само 3 цвята а на другата касета само един отвор той е черен .
Главите са твзи черните които слагаш на принтера. Пълненето не е проблем, но разпушването...
Най-голям шанс имаш ако ги занесеш на някои които с това се занимава...
Цветните работят с 3 цвята по-принцип. Много е важно да сложиш цветовете на точните места
Черната е само с черен.
Слага се определено количество мастило. Но пълненето както казах е лесната част...
Мисля,че остава да отида и да ги напълня в случая само с писане няма как да се разбере пробвах не печата на дюзите пуска нещо но може и да няма достатъчно .Гледам вътре че има някакви тампони може преди да печата те да поемат това което пуска като количество .Ще ги сваля и ще ги занеса .А след като се напълнят може ли да се определи колко листа мога да отпечатам .Използвам принтер но до сега съм си плащал за това реших този ако възкръсне да си го ползвам на седмица не повече от 2-3 листа за изкарам .
Това е божа работа едно пълнене колко листа ще изкара.Надявам се ,че приятеля ти в книжарницата знае какво прави.Ако е толкова вещ и не ти представлява затруднение вземи принтера и го тествайте след пълнене. Някои работи при експлоатацията по-добре да се видят на живо. Нека сподели своя опит.