/////
Този пост е редактиран от XIIID; 03-06-16 в 00:37.
Никакви сървиси не съм изключвал съзнателно, защото не знам как става и не знам как да ги включа (всъщност Миткос май е описал метод свързан със сървиси ама ми се струва доста пипкаво).
Ето го първото, където системата почва да се буди веднага след заспиване, на всичките останали е тази информация.
Пробвах и на моя компютър с win 7/64, събудих го от мишката и в тези логове също ми дава - неизвестна причина за събуждане. Значи никаква информация не дават тези тъпи логове. Трябва да се налучква.
Да не би причината да е в 2-те програми, които като се опитват да ъпдейтват статуса на SSD-то и да будят компютъра? Пробвай да ги деинсталираш временно.
Потърсих в интернет за подобен проблем, съветват ако има инсталиран Samsung ssd magician, трябва да бъде спрян.
Също така, ако имаш закачени някакви USВ или блутут устройства, виж в опциите им дали е забранено да будят компютъра.
gnf, като пишеш,че тази или онази опция при теб не се вижда, инсталирал ли си Service Pack 1 и други ъпдейти?
Да. Това е първото, което правя след инсталация на Уиндоус-а.
Виж това с msconfig, за което стана въпрос по-назад.
Драйверите на практика са сървиси.
Пробвах това с Command Prompt (с администраторски права) >msconfig, както си го описал.
Махнах всички отметки ---> Рестарт ---> Заспиване и веднага пак се събуди. След това ги възстанових отново (отметките).
Преди това опитах да обновя фърмуера на ССД-то, както е указано в сайта на Интел, но ми излезе, че е с последната версия. БИОС-а на дъното обаче не е с последните драйвери, но не успях да разбера как да ги обновя. Изтеглих софтуера на Асус EZ Updater, но нищо няма за ъпдейт в него.
Ще помоля някой, който има ССД да си изтегли SSD Mini Tweaker 2.5 и след стартирането му да направи скрийншот с отметките, които са чекнати по дифолт, после да качи снимката тука. Аз бях задал всичките отметки активни, после махнах тези свързани с хибернацията и в Опции на захранване се появиха възможностите за хибернация.
Влизаш в биоса, в "tool" от "asus ez flash 3". Разгледай клиповете как става, виж и книжката на дъното.БИОС-а на дъното обаче не е с последните драйвери, но не успях да разбера как да ги обновя.
Дръпнах я. И първоначално показва това.Щe пoмoля няĸoй, ĸoйтo имa CCД дa cи изтeгли ЅЅD Міnі Тwеаkеr 2.5 и cлeд cтapтиpaнeтo мy дa нaпpaви cĸpийншoт c oтмeтĸитe, ĸoитo ca чeĸнaти пo дифoлт, пocлe дa ĸaчи cнимĸaтa тyĸa.
Вече се отчаях тотално. Какво ли не направих и няма оправия.
Първо поставих отметките, както са при @preparatos, нищо не стана. После върнах системата към предишна дата (оказа се, че Уина е създала точка за възстановяване) - 26.05 реално преди да се появи проблема. Ама нъцки, пак се събужда. Ядосах се и преинсталирах Уиндоуса начисто. Сложих драйверите, зададох заспиване и бях в огромно очакване да заспи и.....пиюуууук (тука псувам), защото няма заспиване на тая система.
После се сетих, че миналата Събота бях сложил едни стари колонки, които имах - Labtec със собствено захранване и дали те нещо правиха не знам, но винаги след всяко събуждане се появяваше менюто на аудио настройките да потвърдя за налично устройство, а понякога се губеше звука и трябваше да се рестартира компютъра, за да се появи. Сега след преинсталацията, след като заредих драйверите на Риълтек пак почна да се появява това меню, деинсталирах ги, опитах и пак не ще да заспива.
Нямам никакво обяснение, как така като заспиваше проклетата система и изведнъж спря да го прави?!
Остана само да обновя драйверите на БИОС-а, но ще го направя по нататък, че съм доста афектиран в момента.
Има положително развитие по въпроса. Не знам реално, на какво се дължи, но съм много доволен .
След близо 10 дена, в които компютърът беше изключен от ел. мрежата и не се ползваше май е повлияло по някакъв начин, за да се промени предишното състояние с незаспиването му. Като се прибрах и го включих, първото нещо, което пробвах (за пореден път) беше да му задам "Заспиване" и о чудо, той взе, че заспа, като малко котенце . Дано повече не се появи синдрома на будния компютър .
Ако ти е старичко дъното, може батерията да си е изгубила волтажа и да се е нулирал биоса от дългото стоене без захранване. Друго обяснение не намирам. Друг е въпроса как си изкарал 10 дена без компютър. Браво на тебе!
Старо, старо, колко да е старо? Цялата конфигурация е на има-няма месец .
Нямаше как да ползвам настолен компютър, когато съм на море Джитках с таблет/телефон през това време.