Ситуацията е следната:
От Събота вечерта насам не мога да вкарам компютъра в режим Заспиване, защото веднага се събужда. От Контролния панел --> Опции на захранването съм изключил таймерите за събуждане, сменил съм различните режими на захранване, забранил съм мишката, като устройство за събуждане, вчера забраних и на ЛАН картата, влизах в БИОС-а да погледна, но не успях да видя подробни опции свързани със захранването. С Уин 7 Ултимейт х64 съм, конфигурацията е тази.
До Петък вечерта включително нямаше проблеми, но в Събота през деня инсталирах 2 програмки да видя, какво е състоянието на SSD-то (AS SSD и SSD Life Pro) и АИДА64. След което стартирах Бизнес (портабъл) версията и включих датчиците за температура на дъно, процесор и двата диска. Като особеното е, че когато исках да затворя програмата в системния трей тя взе, че се изключи. След ново стартиране промених настройката за минимизирането ѝ в системния трей и като влязох в секцията на температурните датчици забелязах, че липсва квадратчето с отметката за избор на SSD, нямаше я. След това стартирах инженерната версия, но и там липсваше SSD-то, след което се върнах отново на бизнес версията. Защо описах всичкото това, защото след тези инсталации, вечерта компютъра не влизаше в режим заспиване и съмненията ми са основно към АИДА-та. Възможно ли е тя да буди системата веднага след избиране на Заспиване? Нищо друго преди това не съм пипал по настройките в Контролния панел. Бяха си по подразбиране.
Не знам, на какво се дължи този проблем, но не искам всеки път да гася компютъра, когато мога с едно натискане на бутон от клавиатурата да заспи.
Имате ли идеи за евентуалната причина и какво трябва да се направи?
Благодаря!