PLS, IPS, AHVA са идентични, като характеристики. Кое е по-добро - зависи от много неща : тип, ревизия, подредба на субпикселите, време на реакция, филтри, осветяване....
PLS, IPS, AHVA са идентични, като характеристики. Кое е по-добро - зависи от много неща : тип, ревизия, подредба на субпикселите, време на реакция, филтри, осветяване....
Този пост е редактиран от Rumb@ta; 23-06-16 в 09:30.
В такъв случай при 24" резолюцията трябва да е около 2000X1150 , а при 25" ---> 2100X1200. Може би при 24" и 25" 1920х1080 също да ти върши работа.Аз в момента съм на 22" и резолюция 1366x768 и не ми товари очите.Но щом си решил да дадеш 1000 лв. за монитор.Мен напълно ме удовлетворява някое Fujitsu. На толкова скъпи монитори едва ли излагат мостри.
То основната причина за смяната не е толкова резолюцията. И 1080р е добре. Щеше ми се вече да бяха изкарали панели с гъстота на пикселите като на тлефона ми. Че да не ги виждам и от близо. И комфорта на работа естествено.
Такава гъстота на пикселите е излишна...чисто маркетингова е. Пробвай да прочетеш нещо в нативна резолюция. Основно за какво ще го ползваш монитора?
П.С. С каква резолюция е телефоната ти?
П.С.1 Като искаш гъстота на пиксели - вземи един 15-17" лаптоп с 4К екран.
Монитора най-често го ползвам за четене на техническа информация. PDF-чета на електронни компоненти, четене на форуми и интернет. Игри и фото обработка на снимки - не.
Телефона е 1080р. XPERIA Z3
Значи всеки офис монитор с IPS тип матрица без ШИМ, би ти вършил работа. Достатъчно е да покрива на 90% цветовото пространство от sRGB. И с тази висока висока резолюция, където я търсиш - ще променяш мащаба, щото ще ти е ситно за комфортно четене.
Не е правилно. За да имаш тази резолюция на монитора на видеокартата трябва да има dual link dvi или hdmi 1.3. А тя има ли ги?
Делчето е малко повече от офис монитор, но щом може да си го позволиш - да, както писах още преди 3 страници.
П.С. Емо, предполага се че щом ще даде една шапка пари за екран, то няма да остане с 6 годишен комп
Да, следващата и неотложна стъпка е нов компютър.А колкото до това, че при самсунга при тази колосална резолюция(4к) всичко ще малее. В Windows могат да се мащабират големината на шрифта и свързаните с него обекти до необходимото.
Картата е Радеонче 5850. Тоя Дел няма DVI, но HDMI и дисплей порт има.
Като за нова карта се заглеждам за RX480. След една седмица я пускат в продажба. Но не знам дали ще има нужда.
Процесора ми е най-бързия Core2Duo E8600. На въздух мога да го подкарам на 4.5GHz.
Нов компютър само ако проиграя пак игри.
Жалко е такова чудовище да се сложи в PCIe 2.0 слот.
За това не бях се замислял. Мамка му..
- - - - - - - - - -
Ето какво има в кутията:
Гледам има Audio Out и възникна въпроса - по Display Port върви ли аудио сигнал, както по HDMI или трябва и с USB да е свързан?
Естествено че има звук, бих казал че DP е по-усъвършенстван от HDMI (преодставя по-големи възможности)
Нпаример в тази статия е обяснено много подробно.