Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 51
Like Tree5Одобрявам

DELL UltraSharp UP2516D

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Отговор: DELL UltraSharp UP2516D

Ей, като почнете...
    Какъв е твоят лаптоп - Compal, Quanta... или "гаражна лепенка"?
    Ясно е за ODM индустрията, ама какво да направим?

П.С. Не ме разбирай погрешно

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

В това няма нищо лошо. Compal много напреднаха напоследък. Тайванската индустрия е много по-стойностна от китайската. Имат впечатляваща гъвкавост. Винаги усещат накъде духа вятъра.

4. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Най-гадното е, че няма никъде информация за настоящия ми монитор Philips Brilliance 239CL. При положение че няма къде да видя на живо Дел-а как предава исках да направя техническа съпоставка м/у двата. Но няма никакво инфо. Тея параметри като Input lag, DPI и управление на подсветката, Филипс не ги имат за нещо важно, че да ги обявят.

5. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Как да няма, търсачката не я ли ползваш? Заповядай!

DPI е при печат, ти търсиш PPI.

6. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

В сайта на Филипс това което търся го няма.
    А относно калкулатора нали не искаш да кажеш, че всички монитори с еднакъв размер и резолюция са с един и същ брой пиксели на инч? По него излиза, че Филипса е с 95 PPI.

7. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Е, че с колко да са на инч?

Какво търсиш? Лаг-а мисля го има, ппи го разбра, подозирам че подсветката трепти - размхай молив на сив екран, при различни нива на яркост. Ако виждаш ветрило - значи има.

П.С. Според мен, всички тези съпоставки са излишни, понеже монитора ти е с TN панел и лента с бели диоди за осветяване.
    Този пост е редактиран от pilot; 22-06-16 в 22:13.

8.  

9. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Монитора за какво ще го използваш предимно и от какво разстояние го гледаш? Четири К на 24-ка ще бъде живо мъчение за четене на текст. От старите монитори с лампите по-добро няма. Новите лед-боклуци страшно натоварват очите и съсипват зрението. Убедил съм се лично.
    Имам и лед - amva+, който вади кристално-ясна картина и живи цветове, но не го изполвам, защото ако седя пред него само 15-20 минути и после цял ден ме болят очите все едно съм заварявал. Лед подсветката направо ми съсипва зрението.
    Затова използвам един стар лампов LCD монитор - независимо колко време прекарвам пред него, абсолютно никакъв дискомфорт не ми създава, изобщо не ми натоварва очите, все едно чета книга.
    Мониторите със старите подсветки бяха много по-добри от новите ледове ако ги сравняваме.

10. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

С TN ли е наистина? Единственото което знаех е че е с бели диоди както казваш.
    Ама калкулатора според мен не е точен. Калкулирах старият ми телевизор на който имаше лепенка 6,200 000 пиксела. Сони Х серия 40 инча. Според калкулатора излизат над 9,000 000.

- - - - - - - - - -

Цитат Първоначално публикувано от Jack Krauser Виж публикацията
    Монитора за какво ще го използваш предимно и от какво разстояние го гледаш? Четири К на 24-ка ще бъде живо мъчение за четене на текст. От старите монитори с лампите по-добро няма. Новите лед-боклуци страшно натоварват очите и съсипват зрението. Убедил съм се лично.
    Имам и лед - amva+, който вади кристално-ясна картина и живи цветове, но не го изполвам, защото ако седя пред него само 15-20 минути и после цял ден ме болят очите все едно съм заварявал. Лед подсветката направо ми съсипва зрението.
    Затова използвам един стар лампов LCD монитор - независимо колко време прекарвам пред него, абсолютно никакъв дискомфорт не ми създава, изобщо не ми натоварва очите, все едно чета книга.
    Мониторите със старите подсветки бяха много по-добри от новите ледове ако ги сравняваме.
    Джак, точно такава картина търся, като с лампи. Мекичка и приятна. И с гъстота на пикселите като на GSM-а ми. И реални цветове. И старият ми телевизор беше с лампи и много ми харесваше. Разстоянието е малко повече от две педи от което ще гледам.

11. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Как да не е верен!?

Ако мониторът е този от линка е с ТN, като му гледам ъглите на виждане. Изтипосай една снимка на екрана и погледни отдолу, ако става негатив си на прав път в загадката

12. Senior Member Аватара на Jack Krauser
    Тук е от
    Apr 2012

Цитат Първоначално публикувано от Rumb@ta Виж публикацията
    Разстоянието е малко повече от две педи от което ще гледам.
    Ти много отблизо гледаш, аз нормално гледам от 90-100см. Тогава значи за теб ще е подходяща такава висока резолюция. Избягвай монитори с wled подсветка - това е най-гадното за очите.
    На споменатия DELL UltraSharp UP2516D, подсветката е GB-LED (Green Blue Light Emitting Diode) - сини и зелени диоди, което е много добре и не е с мигаща подсветка.
    Като цяло точно този модел на мен много ми харесва, щом гледаш от толкова близо едва ли ще е проблем, но аз бих си взел по-големия 27 инчов размер.

Цветовете и черното изглеждат супер, ето тук има видео:
    Този пост е редактиран от Jack Krauser; 22-06-16 в 22:37.

13. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2011

Мм, от клипчета реална представа не може да придобиеш, но все пак - бялото ми е леко мръсно, а черното си е слабичко, но това е типично за IPS. Има си и глоу ефект.

14.  

15. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

За 27" няма да имам място отстрани за тонколонките. По-малкия ще е.
    Сега си давам сметка, че до сега съм вървял в даунгрейд с мониторите ми.
    Първият и най-хубав - Филипс с лампи 4:3/ 2001-2003г. След това първия и последен Самсунг с лампи май/ на тоя пък бялото беше жълто и вместо лилаво в АБВ поща показваше светло синьо/ След това тоя Филипс с белите диоди и TN матрица. При него поне лилавото е лилаво.
    Та за това толкова питам, че да не продължа тенденцията.
    estqwerty одобрява това.

16. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Румба, избери оптималната резолюция на сегашния си монитор. Знаеш теоремата на Питагор.Знаеш хипотенузата(диагонала).Знаеш съотношението между катетите (16:9).Знаеш ,че 1 инч.= 25.4 mm. Изчисляваш оптималното за теб dpi(dot per inch) или междуточковото разстояние . Оттам изчисляваш оптималната за теб резолюция за 24' монитор. Избери самсунга и сподели реални впечатления ,че и аз се оглеждам за него. Питай Христослав и той ще ти каже,че PLS е по-добър от всички IPS-та на света.

17. Senior Member Аватара на Rumb@ta
    Тук е от
    Mar 2011
    Живее в
    Пловдив

Нещо не мога да ги асимилирам тези зависимости. Би ли ми ги изчисли ти колко DPI и резолюция ми трябва! Мога да събера 24-25 инча, ще се гледа от 47см.
    Сега видях.. Много скъп този Самсунг.

18. Senior Member
    Тук е от
    Aug 2015
    Живее в
    Сев.-Изт. Б-я

Сега на каква резолюция си и колко инчов ти е монитора?

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 4 ПърваПърва 1234 ПоследноПоследно

Подобни теми

1. Dell XPS 12
    От vladko33 във форум Продава
    Отговори: 7
    Последно: 21-05-14, 19:46
  2. Отговори: 1
    Последно: 15-10-12, 08:51
  3. Продавам монитор Dell UltraSharp U2711, 27" Wide.
    От tuizzl във форум Приключили продажби
    Отговори: 1
    Последно: 01-06-12, 14:32
  4. DELL WiFi
    От qbadabaduuu във форум Linux
    Отговори: 7
    Последно: 07-04-12, 17:41
  5. Dell пуска в продажба хибрида лаптоп - таблет Dell Duo
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 17-11-10, 09:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе