Здравейте! Преди всичко се чудех къде да поставя темата и искам да се извиня ако не съм уцелил секцията. По пътя на логиката става въпрос за хардуер все пак и за това тука. Потърсих и сродни теми но намерих само в раздел купувам/продавам и то конкретни оферти. Извинявайте ако не съм я поставил на правилното място.
Бих искал да се допитам до вас преди да действам. Заглавието ми изчерпва доста темата всъщност.
Става въпрос за компютърни компоненти от ерата на оптерон 144. Спомняте си когато имаше все още "далавера" в оувърклока. От този тип са ми компонентие p4 2.4 ~ opteron 144.Имам също така и монитори включително 21" CRT. Стари неработещи видео карти cd-rom устройства рутери (някои на бтк) хард дискове рам памети.
Въпроса ми е по-скоро - има ли смисъл да се опитвам по форуми и сайтове да ги обявявам за продажба или да се обърна към специализирана фирма която ще ги изкупи на килограм. Моето мнение е че пазара за стари компоненти прелива от такива и дори да почна да ги обявявам за продажба ще отнеме месеци преди евентуално някой да прояви интерес за някоя и друга част.
Вие какво ще кажете ? Има ли смисъл да се занимавам или направо на килограм и толкова?
П.С. Ако имате конкретна фирма която ще ми даде по-добра цена моля напишете ми я на ЛС за да не се приеме като реклама. Благодаря!
П.С.2 Не е честен живота - тия компютри са ми стрували стотици дори хиляди левове а сега ще ги разпродам за стек цигари...