Резултати от 1 до 9 от общо 9

Директории,- какво да ги правя?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004

Директории,- какво да ги правя?

Я да питам и тук, пък някой може да знае...

Тези две папки, i386 и SYSTEM.SAV, са в главната на С: а не искам да са там!

Правих инсталация на ХР-то, като за системен избрах дял D: с идеята там да стоят Уиндоуса, програмите, суап-а, а в С:-то само документи и други, които не трябват на компютъра. Така на приятелката, на която е РС-то, й забранявам КАТЕГОРИЧНО да пипа дял Д: а по С-то да си прави каквото иска. Настроих My Documents папката да се търси не в D:\Documents and Settings, а директно да е С:\My Documents - избощо в С-то не ми трябва нищо важно.

До тук добре. Обаче ми останаха някакви C:\i386 и C:\SYSTEM.SAV дето не ги искам там, а звучат достатъчно "системно" за да тръгна да си ги местя ей така. Та за какво служат тези папки (може пък и да може и да се изтрият...) и ако трябват (много) от къде на настроя Уиндоуса да си ги премести в D-то или поне да знае там да си ги търси, пък аз ще си ги преместя на ръка.

Предваритлено мерси на отзовалите се да ми помогнат.

2.  

3. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Re: Директории,- какво да ги правя?

я обясни, каква е логиката Windows и програми да са на D:?
    иначе /i386 го трий ако искаш, просто като му потрябва някой драйвер на Window-a, винаги ще ти иска CD.

4. Member
    Тук е от
    Apr 2006

като те гледам, тотално си омазал нещата

май трябва да извикаш някой да ти оправи бозите, ако си разменил дяловете заради големината им - има си програмки за преоразмеряване

п.п. преди да ги ползваш пусни един чесдиск

5. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004

Цитат Първоначално публикувано от snoopdoggystyle
    като те гледам, тотално си омазал нещата

май трябва да извикаш някой да ти оправи бозите, ако си разменил дяловете заради големината им - има си програмки за преоразмеряване

п.п. преди да ги ползваш пусни един чесдиск
    Нищо не е омазано - чистак нов диск сложих на лаптопа й, разделен на два дяла 30GB малък и 90GB голям - просто предпочитам Windows-a, Proram files, swap-a и т.н. да са в D, та като си отвори Explorer-а, да са й "по-далече" (теоретчно намалявам шанса за бърникане "Ми аз без да искам...". Освен това, от времето на Win98 моята позната си е свикнала да си прави директорийки към C-то и на старият й диск въпреки, че също имаше дял D, С-то и беше наблъскано с какво ли не. В резултат системният дял С се фрагментира по-бързо, от записани там глупости, често остава малко място и системата се бави. Общо взето следвам логиката на Линукс с няколкото дяла... Освен това искам да и направя Image на системният дял с Ghost и утре като скапе пак нещо, възстановявам от имиджа и съм готов.
    Сега обаче като се замисля, дял С отговаря физически на по-бързите сектори на диска, та не знам дали подхода ми е правилен - логически е правилен, ама на практика...

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

кое отговаря на по-бързите части на диска зависи от много неща - големина/брй плочи на диска, големина на партишъните, дали искаш бърз swap или бързи кеширани файлове... изобщо, по тази линия на разсъждение недей тръгва, че няма еднозначно решение

7. Junior Member
    Тук е от
    Apr 2004

Добре де, значи \i386 мога да я трия. А тази C:\SYSTEM.SAV ?

fanta orange - това РС не е мое, аз само опирам пешкира като нещо се скапе

8.  

9. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

слушай сега един умен съвет

преименувай директориите на i386.bak и system.sav.bak, бачкай 1 седмица така, и като установиш, че нямаш никакви проблеми (защото точно това ще установиш, повярвай ми , триеш ги смело и няма какво да се кахъриш повече

10. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Цитат Първоначално публикувано от cristo
    Добре де, значи \i386 мога да я трия. А тази C:\SYSTEM.SAV ?

fanta orange - това РС не е мое, аз само опирам пешкира като нещо се скапе
    Казах ти за I386, там са инсталационните файлове на Windows и там търси драйверите за новодобавените устройства, ако я изтриеш ще ти иска СД-то.
    System.SAV ти е останало от някое междинно инсталиране или промяна, но ако те е страх - направи както ти казва FearMe-преименувай го.
    Гаранция обаче и за двете че не нарушават работоспособността на системата.
    От друга страна - гаранция че и на Z: да преместиш Windows-a, ако човека е побарлив - пак ще имаш ядове.
    Най-добре направи 2 акаунта на компютъра, единия да си е Администратор с парола, другия - обикновен потребител, без права да трие и инсталира, щото ще си переш пешкирите редовно

11. Senior Member
    Тук е от
    Feb 2003

Не си прав, другарю fanta orange, с ограничения акаунт, тя нейните си данни ще си ги мести като пиян циганин щайги, чуждите данни и програми няма да може

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. CDMA апарат - какво да го правя?
    От sclera_bg във форум Технологии
    Отговори: 11
    Последно: 20-12-13, 01:10
  2. ами не знам какво да правя...
    От lorams във форум Процесори и Дънни платки
    Отговори: 9
    Последно: 21-05-09, 11:44
  3. С какво да си правя MP3 дискове ?
    От heinachi във форум Общ - софтуер
    Отговори: 6
    Последно: 21-11-07, 17:38
  4. какво да го правя този рар?
    От MAPBuH във форум Музика, филми и театър
    Отговори: 6
    Последно: 08-07-04, 15:32
  5. Какво да правя си тоя нет
    От spun във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 08-12-03, 20:33

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе