Взех 1ТБ версията - с тънък радиатор е точно за ПС5 слота.
Само не знам как ще го ъпдейтна (евентуално) през ПС5 (дали ще стане), че пишеше подобрена работа с последния му фирмуер... ма като дойде ще го мисля.
Взех 1ТБ версията - с тънък радиатор е точно за ПС5 слота.
Само не знам как ще го ъпдейтна (евентуално) през ПС5 (дали ще стане), че пишеше подобрена работа с последния му фирмуер... ма като дойде ще го мисля.
Според Adata напълно отговаря за PS5.
PS5 Compatibility GAMMIX S70 BLADE SSD
Тази серия WD Red също се слави с висока надеждност, макар че е PCIe 3.0. 1TB струва 145$.
Western Digital’s Flash Innovation Helps Small- to Medium-sized Businesses and WFH Warriors Tackle Extreme Workloads and Collaborate Faster Using NAS
Product Brief: WD Red SN700 NVMe SSD
Вярно ли е, че SSD не издържа дълго Ако пренаписвам данни на него през цялото време? Искам да кажа, че бързото четене и писане са основните предимства на SDD, но съм чувал, че това ги убива.
Записването по-скоро ги износва. С течение на времето намалява производителността при записване.Няма страшно. При така нареченото ежедневно ползване може да се каже ,че ще го завещаеш на внуците си.
- - - - - - - - - -
Малко се разочаровах.На Phison PCIe 5.0 контролера ще влезе употреба през втората половина на 2022г.
Phison is Enabling Custom PCIe Gen5 SSDs to Ship in 2022
Това показа като го сложих в ПС5, не знам с какъв фирмуер, ако се ъпдейтне може и да е по-добре - при доста марки съм виждал подобни случаи - явно реагират и оптимизират за работа с ПС5.
Обаче тия мамалиги взеха сериозно да ме дразнят в последно време - пред няколко седмици поръчах две флашки от един модел с различен обем - тия ми пращат различни модели . Айде там както и да е - почти еднакви като параметри са ... ама сега поръчах два броя от Gammix S70 Blade SSD 1TB , а тия ми пращат една S70 и една S50 Lite- бесен съм и сега ще ги видя колко бързо ще реагират да си оправят простотията!
Това е доста изненадващо . И все пак си мисля,че това са глупости. По-добрия звук да зависи от изработката на SSD-то.
NVMe SSD designed for audiophiles
Анонсирани са прототипи на клиентски NVMe PCIe 5.0 SSD-та.
XPG to Showcase Latest Breath and Depth of Products at CES 2022
Western Digital наскоро добави в така наречения Integrators List на консорциума PCI-SIG няколко нови PCIe 4.0 SSD-та, които още не са анонсирани. Сигурно бъдещия флагман ще е WD_BLACK SN850X NVMe SSD.
PCI-SIG Integrators List
Phison анонсира своя първи PCIe 5.0 SSD контролер.
Phison Kicks Off the Future of Gaming During CES 2022
Ще покажа как да си ъпгрейднете всяко NVME SSD за лаптопа. Значи купувате си медна пластинка 1мм. само защото е за Лаптоп и там няма много място. От Алиекспрес я взех моята но може и от други сайтове. И така се получават по добри резултати на Четене и Запис. Ще приложа и снимки от мойто NVME Samsung 980 Pro 1TB. Това от снимките което виждате е най-бързата флашка в света с 7000МБ/с. , но кабела и порта я ограничава само до 1000МБ/с. , но все тая. Важното е че харда става на всички Лаптопи от 2017г. до сега. Забравих да напиша че не съм слагал термо подложка, а без нея защото иначе става по дебело, а целта е да е по тънко, все пак говорим за Лаптоп.
![]()
Ето как са Firmware-ите на двата най-бързи NVMe 4.0 SSD Диска които ползвам. Това е най-доброто което може да си купите.
Firmware - WD Black SN850 - 1TB
611100WD - 01.2021
612100WD - 03.2021
613200WD - 07.2021
614300WD - 09.2021
614600WD - 11.2021
614900WD - 02.2022
Firmware - Samsung 980 Pro - 1TB
1B2QGXA7 - 12.2020 Първият
2B2QGXA7 - 02.2021 Вторият
3B2QGXA7 - 05.2021 Третият
4B2QGXA7 - 12.2021
5B2QGXA7 - 01.2022
За да работят NVMe дисковете на по-стари Лаптопи или Компютри трябва да направите това в Биоса :
Secure boot > Disabled
HDD Smart Test > Disabled
CSM - Disabled If Using Uefi Booting, if no is need to be Enable
![]()
Този пост е редактиран от brave; 06-08-22 в 20:49.
Добра новина новите NVMe от 2022г. модели са Samsung 990 Pro и WD Black SN850X. Като разбира се са малко по-добри показатели от предните модели дето аз съм си купил и показал в горният ми пост.
![]()
Ето ги и характеристиките им.
WD_BLACK SN850X NVMe SSD
WD_BLACK SN850 NVMe SSD for PS5
990 PRO with Heatsink
990 PRO
И на най-новите ,но по-скромни на Micron.
Crucial P3 Plus NVMe SSD
Crucial P3 NVMe SSD
Всички тези са с PCIe 4.0.
А Gigabyte вече приготвя SSD с PCIe 5.0.
GIGABYTE Leads and Reveals the First PCIe® 5.0 SSD
![]()