Какъв е начинът да се свърже тоя ГСМ с компа. Дъното ми е Epox8RDA, cpu: t-bred1700+
Какъв е начинът да се свърже тоя ГСМ с компа. Дъното ми е Epox8RDA, cpu: t-bred1700+
Някакви идеи имате ли? Къде се продава Инфрачервен порт за ПЦ (във Варна и София). Аз имам един такъв receiver-сам си го направих, датчика беше TSOP някакъв, не се сещам точно какъв, но мога да видя, с него си ползвам дистанционното за ТВ като компютърно-управлява Winamp с програмата Girder и plugin IGоr.
Дали ще мога да свържа ГСМ-а чрез тоя датчик?
В София има в КОМЕЛСОФТ на USB и COM порт ама са скъпи.С този телефон трябва да ползваш EASY GPRS за да можеш да пращаш картинки и мелодии и др.
Само ресивер не ти върши работа, трябва и да предава. Има такива чипове - с по два диода. Намираш си схема по интернет и го правиш. Връзва се към дъното с 4 крачета - 5v, GND, Tx и Rx. В биоса конфигурираш 2ри сериен порт на IRDA - и пей сърце. В момента в който ИР види телефона, виндоса ще ти го познае и ще можеш да пращаш и приемаш файлове без никакви допълнителни програми.
-CTPAX- с този телефон трябва и софтуера !!! задължително
believe me[:D]
А знаете ли къде продават кабел за свързване на Самсунг ц100 с ПЦ, защото аз се скапах да търся такъв във Варна и не намерих(Дори в Германос) и откъде се взима подходящия софтуер?
Кажете и ориентировъчна цена
Софтуер има тук:
www.samsung-mobile.ru/focus/c100/soft/
А тук пише как да си направиш инфраред:
ch.telemost.ru/cellular/irda.htm
Намерих в една варненска фирма IrDA на USB порт ама струва 35$ и трябва да си имам софтуер за съответния телефон. Само че на тия горните линкове има софт за други модели самсунг телефони, а не Samsung SGH-C100
Трябва ми софтуер, с който да кача на телефона Java игри и програми. Някой правил ли е това?
Не съм пуснал още програмата EasyGPRS защото още я тегля.
Здравейте !
Аз съм с С100 и учудващо много лесно намерих КАБЕЛ за връзка с РС. Свалих си 2 програми EasyGPRS 2.1.5 и PCLink for GSM Ver 1.2!!!
И с двете НЕ СЕ ПОЛУЧАВА нищо !!! Има ли нещо което да се настойва от ТЕЛЕФОНА? Или ако няма какво трябва да се направи, че да се КОНЕКНАТ ((
При вчлючването на КАБЕЛА телефона реагира все едно го включвам да се зарежда, независимо дали другия край на DATA кабела е в РС-то или не! Незнам дали е важно но карай !
За IR знам че става ( така са ми казвали ) , но за съжаление моя кабел е СОМ-ски ( ДАТА ). Има ли начин с него да стане и ако ДА - как ) Мерси за ИНФО-то ). Съжалявам че питам във ТОЗИ форум ( все пак той е за IR ) !
Доколкото знам още няма "официално" кабел за С100.
Kabela ne e li edin za wsichki SAMSUNG s takyw PORT za zarevdane ?!
Nqkoj probwali li e EasyGPRS 2.1.6 sys KABEL , a ne s IR ( za IR razbrahme che raboti )
Qwno nqma OSHTE kabel za C100 . W ruskite sajtowe towa e sigurno naj-razprostraneniq i naj-obsyvdan GSM ( za hubawo ili ne )