Chetoh tuka mnogo saobshtenia na tema koia marka bila po-dobra, koia bila po-zdrawa, koja bila po-tiha... Ne znam sega - wsichko e mnogo otnositelno.
Waprosa mi e slednia - kak da resha problema s nenormalno (spored men) extremalnata temperatura, s koiato rabotitiat IBM 45Gb 7200 i IBM 60Gb 7200?
Znachi - dosta diskowe sa mi minali prez racete - Quantun 4.3 - jelezen disk, Quantum 13EL - sashto jelezen disk (gree samo w chekmedje), Western digital 20Gb (izgoria mi w racete - absoliutno mente - cialata seria se okaza takawa), seagate 8.2Gb 5400 - i tozi mi izgoria ot tokow udar - samo toj i zahranwaneto - wsichko ostanalo ostana jiwo, i na posledak minah na IBM...
I eto malko wpechatlenia:
IBM 20Gb 7200 - dosta byrzichak disk. Prawi problemi. Sluchwalo se e ot wreme na wreme kato wkliucha mashinata watre glawite da prishtrakwat shumno, da prishtrakwat shumno.. i t.n. i do tam. Spiram, chakam 10 min, puskam i tragwa... Sluchwa se na absoliutno sluchaen princip. Gree umereno (w smisal moje da se pipa dokato raboti).
IBM 45Gb 7200 - super barz disk. Do sega problem ne e prawil, sluchwalo se e kakto raboti mashinata diska da prishtraka, to e kato swistene po-skoro, wsichko zamira za moment, posle wsichko prodaljawa po normalen nachin. Gree extrmalno mnogo - ne moje da se pipne dokato raboti - pari.
IBM 60Gb 7200 - naj-barzia kojto mi e popadal. Do sega problemi ne e prawil, no i toj gree ZWERSKI - niama pipane dori kato spre - triabwa 2-3 minuti da posedi da izstine.
Niakakwo reshenie na problema? Az za sega darja kutiata otworena, shtoto inache temperaturata watre se diga neimowerno s tia 2-ta golemite diskowe, ama si mislia che triabwa da ima po-ciwilizowano reshenie...
Kajete kwo mislite po waprosa...
Krassi