Резултати от 1 до 12 от общо 12

Това HWare проблем ли е...?

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    May 2003

Значи както си работеше всичко си откачих харда и го сложих на друго място в PC-то. И ... win98 започна да се бъгясва от всякаде, каза ми че имам бад сектори, след това се повредиха половината системни файлове... (само те !) пуснах си другия хард (с XP на него) и сложих на слейв 98-цата... XP-то си прочете целия харддиск (скандиск) без проблеми. Е първо пипал съм толкова внимателно и в рамките на 2 мин. че дори наистина да има бадсектори 1-2, ами то всичките системни файлове..... брррр, ако кажете някоя антивир. (само не нортън, щото според него няма никои), или да форматирам харда и ако пак има проблеми да се оправям докато е в гаранция ?[}]

2.  

3. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

1. "както си работеше всичко" = докато е работеше компа ли откачи харда? ако да - нищо чудно няма, че са ти се появили лоши сектори.

2. лошите сектори не се появяват само по системните файлове, така че връзка между едното и другото няма

3. времето за смяна на харда няма значение, има значение дали през това време не си го изпуснал на пода да речем

4. вирусите нямат отношение към лошите сектори, а и не могат да се хванат, като сменяш "...мястото на харда..."

4. Тук е от
    Jan 2002

Може и да от кофти IDE кабел...

5. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">3. времето за смяна на харда няма значение, има значение дали през това време не си го изпуснал на пода да речем

<div align="right">оргинално мнение на FearMe</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

само да кажа, че ако го изпусне на пода може да му счупи "IDE" конектора, но не и да му направи "бад" - при изключен диск главите са "паркирани".

виждал съм диск падал от 5-я етаж - работещ...

6. Super Moderator Аватара на FearMe
    Тук е от
    Jan 2001

smarty, би ли изпуснал нарочно харда на теракота?

....

и аз така си помислих.

7. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

И аз имам 1 паднал диск който и до момента(вече 4 години)работи...като шмиргел

8.  

9. Тук е от
    May 2003

Под "внимателно" разбирам (естествено), че не съм го изпускал, а че няма връзка между секторите и системните файлове знам - имах предвид че те се бяха появили САМО върху системните файлове на WIN-а, а дори не знам това дали бяха бад сектори, защото:

1. ако бяха, надали XP-то щеше да копира целия дял (H на другия диск без да измърмори, че не може да прочете от устройството.

2. Скандиска ми казваше нещо за припокриване на файлове, т.е показва че еди къде си има файл, ама според ФАТ таблицата там имало и още един. При копирането нищо подобно !

А ако от IDE-то може да стане нещо точно такова ("... could not read or write properly from cluster nnnnn") значи може и това да е. А за вируси - все пак да попитам в днешно време има какво ли не ! ...

10. Тук е от
    May 2003

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">1. "както си работеше всичко" = докато е работеше компа ли откачи харда? ако да - нищо чудно няма, че са ти се появили лоши сектори.

<div align="right">оргинално мнение на FearMe</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

ДА НЕ СЪМ ЛУД !!!

11. Wiz
    Wiz е офлайн

Тук е от
    Nov 2003

Пробвай с drWeb за вирусите, инак предполагам, че имаш проблеми с RAM-а, пробвай да размениш чиповете, ама ако се е размазал Ундоуса на преинсталация върви.

Последно което мозе да пробваш е в ДОС (F5 при старта) да пуснеш:

SCANDISK C: /AUTOFIX /NOSAVE

P.S. Бил Гейтс на една пресконференция се изказа за '98, че на 5-6 месеца от FORMAT трябвало да се почва [:D] (подкрепям го напълно)

12. Member
    Тук е от
    Nov 2003

Като изключим вероятността за физическа повреда /работил си внимателно/, на мен ми прилича на резултат от действието на вирус. Спомнете се старите ДОС-овски вируси често даваха "crosslinked files" т.е. това което казваш файловата система казва, че два или повече файла използват едни и същи сектори. Моят съвет е ако не е много важна информацията форматирай диска и тъкмо ще разбереш дали има лоши сектори. Ако пък не искаш да губиш информацията направи един IMAGE и пак го форматирай.

13. Member
    Тук е от
    Nov 2003

smarty hahah ako go ispusne ne moje da napravi bad sectors ???? ahahhahahaha tova e edno ot desette naj smeshni nehsta deto sam 4uval taq sedmica ----- kakvo e bad sector ami tova v pove4eto slu4ei e fizi4eski naranqvane na plo4ite na diska ako izpusnesh edin hard ili odarish silno komputera dokato raboti glavite i ramenata vyttre v harda mogat da naranqt seriozno plo4ite na harda wse pak glavite plavat na sloj vyzdoh dosta po tynuk ot 4oveshki kosum ako si otka4ish harda predi da e sprqlo pc pak move da se obrazuvat bad sectori zashtoto glavite vse oshte ne sa bili parkirani na opredelenite im za tova mesta !!! probvaj low level ako ne se opravi sorry i vse pak ibm ne pravqt naj dobreite hardove na taq zemq pove4eto im modeli dori ne rabotqt normalno obyrnati obratno

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2003

smarty dulja ti malko izvinenie ne sam vidql 4e si napisal glavite sa parkirani ) vse pak ne raz4itaj na tova

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Хладилник Gorenje RF 6278 W проблем ли е това?
    От porko във форум Ремонт и сервиз - Хладилна техника
    Отговори: 18
    Последно: 07-07-15, 09:24
  2. Отговори: 4
    Последно: 02-12-14, 21:30
  3. Отговори: 8
    Последно: 30-09-08, 19:02
  4. Проблем с 1394 порт -Голям при това и изнервящ
    От alex_rangelov във форум Общ - хардуер
    Отговори: 10
    Последно: 10-05-06, 20:13
  5. Отговори: 3
    Последно: 29-05-05, 00:27

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе