Хехе, пичове, що говорите глупости, най-сигурният начин модем да дропи, е да го ограничиш отдолу... Тебе приятелю щом не ти пада скоростта под 19200 значи въобще за какво го ограничаваш :-)) Въобще при аналоговата линия нещата стоят отвратително, при мен например събота и неделя държи без проблем, само предоговаря, обаче през седмицата не може да задържи повече от половин час, да не говорим, че набирам по няколко пъти за да хвана по-безшумна линия. Съществуват и флаш биоси за по-шумни линии. За аналоговите линии наистина е хубаво да се сложи да се връзва на v.34, но без ограничение. Най-важната команда, която никой тук не спомена, е за автоматичната промяна на скоростта - Auto Quality Retrain, мисля че беше %e2 за Conexant, така модемът сам вдига и сваля скоростта, тъпото при Conexant-a е, че не може да договаря по-висока скорост от първоначалната, на която се е свързал :-)) Та това е за модемите, другото каквото и да се прави, спасение няма, казвам ви, бях взел у нас Моторола за 500 долара да пробвам, верно, повече държи, но тя само предоговаряше, не можеше нищо да се тегли. Единственото спасение е да смените телефона, има едно такова чудо, дето се казва кроспойнт централа, на прост език - качество като цифров телефон, но се плаща като аналогов :-)) Номерата започват с 9, има си тонално набиране и т.н. В момента съм с такъв, казвам ви, на 33600 въобще не мърда, толкова си ми е модемът. По принцип аз винаги си пускам модема с m2, така непрекъснато шуми и се разбира кога предоговаря и т.н., та сега въобще не смъква от 33600. Пробвал съм и 56, връзва се на 41.2, понякога и нагоре. Подавате си молба за смяна на номера, струва 6 лв. Айде дерзайте :-))