Резултати от 1 до 10 от общо 10

Проблем със CD ACER 50x

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Feb 2004

Проблем със CD ACER 50x

От известно време имам проблеми със CD ACER 50x. След като поработи 50-60 минути, изчезва от Device Manager (WinXP SP1a, Win98SE) и от Windows Explorer. Проверявах и в BIOS - и там го няма. Някой може ли да подскаже решение на въпроса? Когато работи, нямам проблеми с четенето на каквито и да е дискове.

2.  

3. Senior Member Аватара на breiii
    Тук е от
    Oct 2003
    Живее в
    София

Проблем със CD ACER 50x

Виж си кабелите към него.

Пробай да го захраниш с друг свободен куплунг.

Виж дали джъмпера за мастер/слейв е добре поставен.

4. Тук е от
    Feb 2004

Проблем със CD ACER 50x

Значи, сигурен съм, че съм изпробвал всички варианти на джъмперите - ефекта е един и същ! Поставял съм го и на различни кабели, и съм склонен да си мисля, че най-вероятно проблема е в IDE на CD, защото дъното ми се държи абсолютно адекватно с други устройства.. .

Дали някой не е имал подобен проблем със ACER?[V]

5. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

Проблем със CD ACER 50x

Приятел имаше ACER 32х. При него правеше проблеми още отначало. След като сложи VIA 4-in-1 (дъно VIA Appolo Pro) и всичко се оправи. Потърси драйвери за дъното си.

След като казваш, че и в BIOS-а го няма (да не си сложил нов), провери си батерията на дъното. Ако се изтощи (под 2,5V) почва да прави интересни гафове. Ако това е наред - значи CD-ROM-а си заминава (най-вероятно). Можеш с други кабели и на другия канал.

6. Тук е от
    Feb 2004

Проблем със CD ACER 50x

По-скоро мисля за втория вариант. Изчезването от BIOS-а ми се струва, че е поради някакъв гаф във драйва, не в дъното или батерията. Използвам последната версия на БИОС, с последните драйвери на ВИА. Дали си струва ремонта на устройството?

7. HGD
    HGD е офлайн
    Member
    Тук е от
    Jul 2003

Проблем със CD ACER 50x

<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">Дали си струва ремонта на устройството?

<div align="right">Originally posted by thelivefan*-*11/02/2004*:* 02:40:55</div id="right">

</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

Ами то от теб си зависи, но едно ново CD-ROM LG е 20$ (DVD - 35$). Моето мнение е, че ако нещо е почнало да се разваля, може да се оправи, но да се търси заместник (при повреда обикновенно става претоварване и се скъсява живота на частите в у-вото).

А иначе, от новите версии на VIA Hyperion 4-in-1 не съм доволен (скороста падна драстично).

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Nov 2003

Проблем със CD ACER 50x

Аз имах подобен проблем със същото CD.

Четеше файловете от диска, но никаква работа не вършеше, в смисъл. че когато се активира някои фаил, изписваше че има незнам каква си грешка. Реших проблема генерално - смених го.

А иначе четеше всякакви дискове, мн. бях доволен, ама - бог да го прости...

10. Тук е от
    Nov 2002

Проблем със CD ACER 50x

Моя Acer 50x умря отдавна - още `2001. Отдолу на платката му има 2 чипа дето страшно много греят и са намацани с няква бяла термопаста. При мен най-вероятно са се скапали от системно прегряване и някой от тях даде фира. Лазерът си остана здрав, механиката също но престана да го хваща БИОСА и сега ми е закъчен на курниза като да ми напомня никога повече да не си копувам каквото и да е било на ACER !

11. Тук е от
    Feb 2004

Проблем със CD ACER 50x

И аз се съмнявах в нещо такова, но пастата все още не е изсъхнала. И при мен продължава да си работи, може би докато прегрее и се загуби от BIOS. Някаква идея как да поставя радиатор или нещо друго?

12. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003

Проблем със CD ACER 50x

2 пъти поне съм виждал подобен проблем, единият път дори CD устройството изчезваше веднага, щом му се вкара диск. И двата пъти проблемът беше драйвърът на чипсета на дънцето... Не бързай да ремонтираш според мен. Опитай с драйвърите. Опитай и на друг компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Проблем с резолюция на монитор Acer 23'
    От mitko_dvd във форум Мобилни устройства
    Отговори: 2
    Последно: 13-04-14, 00:08
  2. Acer също ще отвори собствен онлайн магазин Acer Alive
    От kod във форум Новини от SetCombG.com
    Отговори: 0
    Последно: 24-11-10, 09:21
  3. Проблем със скенер Acer S2W 3300U
    От German във форум Общ - хардуер
    Отговори: 0
    Последно: 23-07-10, 13:35
  4. проблем с лаптоп Acer ZG5
    От kalema във форум Общ - софтуер
    Отговори: 18
    Последно: 16-11-09, 17:12
  5. проблем с лаптоп ACER
    От lube във форум Мобилни устройства
    Отговори: 3
    Последно: 17-06-09, 18:41

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе