Привет на всички!
При мен се получи следната неприятна ситуация-един ден след като се рестатртира компа не можа да ми открие харда биоса!Той всъщност го открива първоначално,но след това дава "Primary/Secondary master fail".Помислих че може нещо кабела да е ,но не беше за съжаление.Слагах го на 2 други компютъра-все същото!Другия момент е,че го засича не както преди-Maxtor 2F040L0,а сега го засича като MaxtorARES c64k(като ARES c64k мига)???Пробвах с POWERMAX и MAXBLAST,но нищо не стана.Носих го и във най-добрия сервиз в Габрово-този на Лирекс,но там ми казаха ,че не става за нищо!Естетвено взеха ми 5 лв за диагностика,защото "колегата си поигра доста", а същия този колега се беше покрил като наср*н(с извинеие) когато отидох да си взема диска и дори не успях да го попитам какво по точно е диагностирал!!Разрових се из нета и останах учуден колко много хора се оплакват от този проблем-един пич,който продава пише ,че от 12 диска 4 са се прецакали по този начин.В крайна сметка се оказа,че ако му се смени firmware-a би трябвало да се оправи ,че даже и информацията да се запази(имах доста важни неща на него).Търсих,но до сега без успех за някаква програма за update на същия този firmware,а боклуците от Maxtor естествено не казват нищо по въпроса!Интересно ми е дали някой се е сблъсквал с такова нещо и дали се е справил с него(надявам се ДА
Ами за сега май е това от мен,ще съм благодарен на всички мнения!
П.С.Собствениците на други марки могат да бъдат спокойни-това се случва само с Maxtor-ите
П.С.2.Познайте от коя фирма е купуван същия този диск?????От JAR разбира се
Всичко казано по-горе стана 5 дни след като му изтече гаранцията.......как са го сметнали само,а?