predi 2-3 dena otkrih che imam bad sektori v razmer na 24 kb. Diska e v garnciq ostavat mu 15 dena. Moje li da se opravi tozi problem s LLF (low level format). I sled tova shte se poqwqt li oshte bad sectori???
predi 2-3 dena otkrih che imam bad sektori v razmer na 24 kb. Diska e v garnciq ostavat mu 15 dena. Moje li da se opravi tozi problem s LLF (low level format). I sled tova shte se poqwqt li oshte bad sectori???
Веднага отивай във фирмата от която си го купил докато не е станало късно.
Ne e nugno prosto probvai "spinrite 5" ako ne moge6 da si go nameri6 6te ti go izpratia.
Ako ti e malko po-burzo PC-to za edna no6t 6te ti gi upravi 95%
Na moiata bif6a 2,1 ima6e 12 Bed sectora i ostanaha 2!!!
Щом има - връщай го!
Не се лъжи с програми...ако ти го сменят,де..иначе става.
Само WD съм имал с МНОГО bad сектори, което и до сега работи, а се оправи с програмка и то тяхна си...
Blagodarq za cennite suveti na vsichki. Smqtam da go zanesa vuv firmata v ponedelnik. Kude da namerq tazi programka za poprawqne na BAD sectori. No da gi oprawq a ne samo da gi registrira i markira.
"spinrite 5" - kude da q namerq.
privteer@yahoo.com
tova mi e e-maila ako nqkoi ima neshto da go prati
)
opaaa namerih go
shte opitam da vidq kakvo moje tazi programka
ako ne stane nishto v ponedelnik shte go zanesa sus sigurnost
Абе забрави за тея измислени софтуери, отиди на сайта на производителя, сиреч Maxtor, там 100% ще има софтуерче, което ти прави boot-дискетка. С нея буутваш, и пускаш тестовете и в последствие и поправката на бадсекторите, който съм почти сигурен, че не са физически, тоест не ти е нямаш драскотини по плочите [:D]. Аз съм имал до сега IBM, Seagate и Western Digital дискове, всяка фирма си има собствени софтуери, така че знаеш какво да правиш
Аве не са мъчи да си ги оправяш бед секторите при положение че можеш да имаш нов диск.
programkata se kazva POWERMAX ot sita na maxtor si q bqh izteglil predi godinka blizo. KOgato q pusnah dava che diska ne e v red neshto ne moje da izpylni vsichki testove. Pusnah tazi programka "SpinRite 5" i okolo 1.30 min chegurka samo po tozi dql po koito imashe uj loshi sektori . KOgato stigna do "bolnoto mqsto" okolo 15 min chegurka li chegurka. Bqh q pusna l na level 5 nivo na testwane i popravka. I o Boje na vsichki HDDta,
sled nqkakyv stranen shum kato ot izkluchvane na harda produlji da proverqva sledvashtite sektori bez da markira nito edin BAD ) . Sled tozi test koito se povede v 04:00 pusnah oshte dve drugi programki norton i scandisk i te ne otkriha i pomen ot nqkakvi BAD sektori. Nakraq pusnah i boot disketata koqto POWERMAX si pravi i sled obstoini testove zakluchenieto beshe che diska e napulno FREE of ERRORS.
Blagodarq na Zetle za suveta. imam da cherpq.
V kraina smetka mai defekta ne e bil fizicheski a elektricheski, toest ot tezi koito se opravqt i slava Bogu
И аз имам 4 кб bad sector(s) ама от близо един месец не са се увеличавали.
С тази програма губи ли се информацията на дяла ?
Харддиска е пак MAXTOR 40 GB 7200rpm 5T040H4.
OOOOOO samoda bqx na tvoe mqsto prosto sam v firmata i ne mardam dokato ne midadat nov fard Izob6to ne se ma4i .Nqma smisal.!!
F-15E , shte revesh i she si durpash kosite sled vreme da znaesh...
E F-15 немога да те разбера. Щеше да има нов диск а ти си пропиля шанса. Аз съм правил два пъти рекламация на диск със бед сецтори вместо да се мъча да го оправям. Просто не си заслужава пред възможността за нов диск. А тка даже се сдобих с по нов модел.