predi 2-3 dena otkrih che imam bad sektori v razmer na 24 kb. Diska e v garnciq ostavat mu 15 dena. Moje li da se opravi tozi problem s LLF (low level format). I sled tova shte se poqwqt li oshte bad sectori???
predi 2-3 dena otkrih che imam bad sektori v razmer na 24 kb. Diska e v garnciq ostavat mu 15 dena. Moje li da se opravi tozi problem s LLF (low level format). I sled tova shte se poqwqt li oshte bad sectori???
Веднага отивай във фирмата от която си го купил докато не е станало късно.
Ne e nugno prosto probvai "spinrite 5" ako ne moge6 da si go nameri6 6te ti go izpratia.
Ako ti e malko po-burzo PC-to za edna no6t 6te ti gi upravi 95%
Na moiata bif6a 2,1 ima6e 12 Bed sectora i ostanaha 2!!!
Щом има - връщай го!
Не се лъжи с програми...ако ти го сменят,де..иначе става.
Само WD съм имал с МНОГО bad сектори, което и до сега работи, а се оправи с програмка и то тяхна си...
Blagodarq za cennite suveti na vsichki. Smqtam da go zanesa vuv firmata v ponedelnik. Kude da namerq tazi programka za poprawqne na BAD sectori. No da gi oprawq a ne samo da gi registrira i markira.
"spinrite 5" - kude da q namerq.
privteer@yahoo.com
tova mi e e-maila ako nqkoi ima neshto da go prati
)
opaaanamerih go
shte opitam da vidq kakvo moje tazi programka
ako ne stane nishto v ponedelnik shte go zanesa sus sigurnost
Абе забрави за тея измислени софтуери, отиди на сайта на производителя, сиреч Maxtor, там 100% ще има софтуерче, което ти прави boot-дискетка. С нея буутваш, и пускаш тестовете и в последствие и поправката на бадсекторите, който съм почти сигурен, че не са физически, тоест не ти е нямаш драскотини по плочите [:D]. Аз съм имал до сега IBM, Seagate и Western Digital дискове, всяка фирма си има собствени софтуери, така че знаеш какво да правиш![]()
Аве не са мъчи да си ги оправяш бед секторите при положение че можеш да имаш нов диск.
programkata se kazva POWERMAX ot sita na maxtor si q bqh izteglil predi godinka blizo. KOgato q pusnah dava che diska ne e v red neshto ne moje da izpylni vsichki testove. Pusnah tazi programka "SpinRite 5" i okolo 1.30 min chegurka samo po tozi dql po koito imashe uj loshi sektori . KOgato stigna do "bolnoto mqsto" okolo 15 min chegurka li chegurka. Bqh q pusna l na level 5 nivo na testwane i popravka. I o Boje na vsichki HDDta,
sled nqkakyv stranen shum kato ot izkluchvane na harda produlji da proverqva sledvashtite sektori bez da markira nito edin BAD) . Sled tozi test koito se povede v 04:00 pusnah oshte dve drugi programki norton i scandisk i te ne otkriha i pomen ot nqkakvi BAD sektori. Nakraq pusnah i boot disketata koqto POWERMAX si pravi i sled obstoini testove zakluchenieto beshe che diska e napulno FREE of ERRORS.
Blagodarq na Zetle za suveta.imam da cherpq.
V kraina smetka mai defekta ne e bil fizicheski a elektricheski, toest ot tezi koito se opravqt i slava Bogu![]()
И аз имам 4 кб bad sector(s) ама от близо един месец не са се увеличавали.
С тази програма губи ли се информацията на дяла ?
Харддиска е пак MAXTOR 40 GB 7200rpm 5T040H4.
OOOOOO samoda bqx na tvoe mqsto prosto sam v firmata i ne mardam dokato ne midadat nov fard Izob6to ne se ma4i .Nqma smisal.!!
F-15E , shte revesh i she si durpash kosite sled vreme da znaesh...
E F-15 немога да те разбера. Щеше да има нов диск а ти си пропиля шанса. Аз съм правил два пъти рекламация на диск със бед сецтори вместо да се мъча да го оправям. Просто не си заслужава пред възможността за нов диск. А тка даже се сдобих с по нов модел.