Резултати от 1 до 7 от общо 7

Оптимизация на БИОС при Овърклок

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

1. Тук е от
    Sep 2007

Оптимизация на БИОС при Овърклок

Здравейте,
    Може ли да се направи някаква оптимизация на БИОС освен в раздела MB Intelligent Tweaker(M.I.T.), например в Power Management Setup има ли опции които трябва да се разрешат или забранят при овърклок. Аз съм с това дъно.
    Благодаря предварително!

2.  

3. Moderator Аватара на fXOrange
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Lyon

Re:Оптимизация на БИОС при Овърклок

е не, няма какво да се оптимизира, в Power Menagement.
    Там обикновено имаш опции, с избор между S1 и S3, да се събужда от USB, PS2, LAN, модем, от кое копче и това е горе долу

4. Тук е от
    Sep 2007

Имам предвид има ли някакви енергоспестяващи опции които може и да са в другите раздели на БИОС а не само в Power Management Setup.

5. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Дъното ти е като моето. Мисля, че енергоспестяващите функции (EIST, C1 State) се намираха в друго меню. Довечера като се прибера ще ги погледна и ще ти кажа. Ако клока ти не е стабилен в MB Intelligent Tweaker, System performance го дай на standart.

6. Тук е от
    Sep 2007

Спрях енергоспестяващите функции (EIST, C1 State) и пробвах с шина 400*10(Е6300@ 2.80) с волтаж 1.42v. Тествах само с Hyper PI на 32М и го премина за 16 мин. 38 сек. После вдигнах шината на 420*10 и волтажа на 1.43v но така забива до зареждане на операционната система. Мога ли да покача напрежението на 1.45-1.46v (с въздушен охладител) и си мисля ако работи стабилно така да го оставя за постоянна работа или тока е прекалено много. В момента с напрежение 1.42v без натоварване двете ядра подържат 35-36 градуса а процесора 28-29, при теста с Hyper PI ядрата достигнаха 56-58 гардуса.
    Благодаря!

7. Super Moderator
    Тук е от
    Dec 2000
    Живее в
    Sofia

Над 1.4 волта за 45 nm процесор мисля, че не е добър вариант.

8.  

9. Тук е от
    Sep 2007

С напрежение 1.4v достигам най-много 3.80 GHz, а без никакви допълнителни напрежения нито на процесора нито на паметта работи на 3.50 GHz. Мисля си че е малко безсмислено да го мъча на 3.80 GHz с 1.4v и затова реших да го пробвам на 4.0-4.2 GHz дори и с малко повече ток. Не знам колко е по-бърза деградацията на чипа при волтаж 1.4+v, ако ме изкара 3-4 години ще съм доволен защото си мисля че до това време ще съм го сменил с друг ако не процесора то целия компютър.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Оптимизация на сайт
    От bambi във форум Уебдизайн и 3D
    Отговори: 22
    Последно: 31-03-07, 02:46
  2. Оптимизация на ЛАН
    От Julian във форум Мрежи
    Отговори: 8
    Последно: 14-04-06, 12:55
  3. Програма за оптимизация
    От ManiMani във форум Общ - софтуер
    Отговори: 2
    Последно: 26-04-05, 12:46
  4. FireFox оптимизация
    От ru-boy във форум Общ - софтуер
    Отговори: 3
    Последно: 19-04-05, 10:10
  5. Оптимизация на GeForce2 MX/MX 400?
    От nikter във форум Аудио и Видеокарти
    Отговори: 2
    Последно: 30-11-04, 19:40

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе