утре пускам всичко възможно за стабилен тест на 1,42 V e сега
множителя е 12смятай те за шина ( 390 )
утре пускам всичко възможно за стабилен тест на 1,42 V e сега
множителя е 12смятай те за шина ( 390 )
Малко точеца е много и бързо ще деградира, иначе резултата е добър, даже много добър![]()
батка , засега почвам от далеко - постепенно ще свалям тока и ще вдигам fsb-то
Смятам знаеш че гоня 100%![]()
страхотна бройка, да ти е честита!
не просто много добър, това не бих се учудил ако е и световен рекорд. 4 се минава много често, но чак пък с толкова не си спомням да съм чел някъде... за 4.5 знам...
обаче токът наистина е зверски... това реален волтаж ли е или на толкова си го сложил, пък след undervolt-a кой знае колко е?
на какво дъно, охлаждане, захранване... ?
разпали ми отново жарта
P.S. утре ми пристига новото видео - 5770 1GB Viper-X, така че явно паралелно ще си играем с мъжките играчки![]()
клоЦкъри такива , не ви е срам
Техно , публикувай малко тестове и шотове от CPU-Z тук
http://www.overclock.net/intel-cpus/...king-club.html
да екстра клок, ама що си още с XP бе лидият?
Тоя процесор, с отключен множител ли е? Иначе волтовете са много, ще го опържиш.
аз затова питам за дъното, защото някои така малоумно undervolt-ват, че не е истина (като моето, примерно, неговата м@м@)
Фанта, няма интел с отключен множител сред процесорите от ниският и средният ценови сегмент. Това да не е АМДFearMe, ми да беше го сменил като ти правех оферти
![]()
чеки, чеки, че нещо не разбрах за отключения множител....
аз на моя 5200 защо мога да си му го сменям, барабар с половинката?(12.5*200=2500 default)
в момента си играя с п.... процесора сии вече си записвам - 1.4V в биос става реални 1.328. не знам колко трябва да го напомпя, за да станат реални 1.4V +
FearMe, отключен множител е да можеш да го слагаш на който си искаш множител примерно до 25 или до 50 (не се сещам максималният колко беше). Всичките Интелски процесори могат да работят с множител по-малък от максималният си (при теб е 12.5 ) и ако беше ти отключен , можеше да го пуснеш на 15.
Не ви е правилна меритенлата системаДънните платки не мерят правилно , най-добре с мултицет на транзистора дето прави напрежението.
не е тъй stenly, аз имам при мен един Celeron 3.2GHz, дето множителят му е отключен и мога да го кача до 35.
Има и някои от E серията, които са отключени, също и от Q, имам приятел които му е отключен и мисля може да го качи до 40, ако не се лъжа.
аааа... аз пък под заключен продължавам да си разбирам заключен на една стойност като отпреди време...
иначе реших да пробвам още един път (не че преди време не го бях изтормозил от опити процесора си, ама викам си "хайде още една проба, барем му е дошъл акъла"....) да го вдигна максимално
ами повече от 3.5 не ще и не ще... вдигам му тока на 1.45 (1.392 реални), но гърми ортоса и гърми....
3300 24/7 не му е проблем на 1.312V, т.е. не е проблема в липсата на ток, ами просто толкова си може завалията...
отново - честито, техно, искрено ти се радвам на попадението
След доста тестове и нерви се оказа само за старт тази честота
на ортос -а и на Battlefield BC2 е стабилен само на 3600. ( 10 х 360 )
а волтажа след Vdropa e 1,385
съмнява ме че 350W Chieftec му смогва на него и на 8800GT
дъното ми е Asus P5K ( p35)
хладя го със Zalman 7700ALCU
Ram 2 х 1 GB A-DATA Vitesta 1066 EE+
отделно имам Sky star2 платка
и 500GB Бара куРа