Момчета,колко ѝ е волтажът по дефолт,че го разбъзиках?
Момчета,колко ѝ е волтажът по дефолт,че го разбъзиках?
при мен е 0.82/1.27 2D/3D, но колко е при теб точно не знам (моята е Vapor-X, но ти го знаеш де...)
Ъхъ,твоята не е критерий,защото е с по-високи честоти и предполагам на по-висок волтаж,та да се държат.Пуснах по дефолт от Гуру-то,но стои на минимални 1,2 волта без да падат,което не ми харесва(GPU-Z-1.175v).Намерих и едно Gigabyte Easy Boost и чакам децата да омалеят и аз да го почвам.
Без да пипам волтажа (0.8-1.2),при повишени честоти на ядрото и меморито,спира играта-дава черен екран-появява се картината-тръгва играта;на дефолтните е ок.Малък волтаж ли,що ли?
прекалено високи честоти, но няма гаранция, че при повишен волтаж ще е наред
по-скоро ще е наред, но въпросът е колко ток ще трябва да пуснеш в повече и дали ще е здравословно
Честотата на паметта върви нагоре,ама пипна ли ядрото-ядец на 1.2 волта.Отделно синока реве,че му разваля аудиото повишената честота на паметта;пуснах по дефолт-оправи се,защо,к'во общо с аудиото?
Здраве,късмет,любов(за младите де,за нас-малки каки) през 2013!
Момчета,ако изключи мониторът или забие компа заради много високи честоти на видеото как да ги намаля( в смисъл-рестарт и пак да забие).Пуснах видео картата на 1150/1350,ама хич не ѝ хареса:D,с зор минах да дефолтните честоти.
ами в общи линии затова се правят дълги тестове за стабилност, преди да се фиксира дадена повишена честота, а още по-добре е чисто и просто да си я запишеш на листче отстрани и когато ти потрябва въпросната повишена производителност, само тогава да си ги вдигнеш, без да ги фиксираш за постоянно
по отношение на предния ти въпрос за паметта - недей забравя, че тези 1250 дефолтни мегахерца реално се умножават по 4 и фактическата честота на паметта е 1250*4=5000. качвайки на 1350 ти не качваш 100, а цели 400 мегахерца, което недей го гледа в %, защото става измамно и подвеждащо. гаджетът ти показва 1250, но това е "часовникът" (clock-ът) на паметта, реалната работна честота е 5000, респективно 5400 при този овърклок...
Тествам и ако усетя и най-малък дерт-намалям.Ама сега от раз,още като приложих новите настрийки-взе да замръзва и да гаси екрана;при вдигане на ядрото(мамицата му).Кажи,ако се омармаладя,как да върна настройките,в биоса ще може ли?
както казах, ако не фиксираш за постоянно новите честоти, те остават валидни само до следващ рестарт или ръчно връщане до дефолта
така че дори и при сбозяване, един рестарт оправя нещата
има 2 начина за фиксиране на високите честоти - единият е софтуерно да се качва с програма или драйвер след нормален старт на системата, другият е с пипане в самите настройки на картата, демек хардуерно. първото е поправимо дори и чрез стартиране в сейф мод и махане на драйвер/софтуер, за другото се префлашва картата... ако още е читава
ако искаш напътствия как да си изгориш клокнатото видео, питай stenly. той клокна, пусна теста, отиде да пусне една вода и се върна едни $150 назад (дали не беше и повече). stenly, no offence, bro!
Аха,значи да не "пикая":D.
Кажи,моля,две думи за шейдърите,докато не съм отишъл до кенефа.