Приятели много моля да ми кажете възможен ли е клок на дурона. Дъното е ECS К7S5А SiS735
Приятели много моля да ми кажете възможен ли е клок на дурона. Дъното е ECS К7S5А SiS735
Възможен е ! []
Става по два начина,
1. с множител
2. с ФСБ
за множителя трябва да намерш таблица за свързване на мостчета ,
а за ФСБ - максимум до 133 ФСБ , но трябва да намалиш множителя и да увеличиш напрежението
,но гаранция че ще постигнеш нещо - никава - много зависи от ядрото на дюрона - за тях питай директно Mollov или Ба4о Кuро
С множетел на това дъно не става, освен ако не свързваш и режеш мостчетата на ръка. Става само по шина, и за този процесор 133 определено са му много. Пробвай с 110 и 112 - гаранция, че ще стане, дори без да пипаш напрежението (за което също ще трябва да свързваш мостчета). Дръпни си обаче модифицирания БИОС, където има възможност за подобни междинни честоти. Биосът е на някой си Cheepy .
абе я си карай на 103 мхц най много и не рискувай с разни биоси от чиипи и не знам си кой.
по-евтино ще ти излезе да си купиш по-мощен процесор.
освен ако не го правиш за спорта - тогава DO IT !
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">абе я си карай на 103 мхц най много и не рискувай с разни биоси от чиипи и не знам си кой.
по-евтино ще ти излезе да си купиш по-мощен процесор.
освен ако не го правиш за спорта - тогава DO IT !
<div align="right">оргинално мнение на smarty</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
Какви 103 МХц, това дъно няма толкова. 100, 110, 112, 124, 133, 150, 166 - това са му възможностите и то с модифицирания БИОС. Рискът е точно никакъв, освен ако не знаеш как се флашва. А иначе си прав, че е по - добре нов процесор, но не е по - евтино. Иначе тези 10 % подобрение едва ли ще се усетят, аз поне не ги усещам, освен на тестовете .
ако се прецака с флашването ще му излезе същите пари, както и ако си вземе 10% по-бърз Дюрон, даже може и 1200 МХц да му се върже на същите пари , а там са повече проценти
истина е, че писка е по-голям при флашването. Погледни обаче от добрата страна - ще имаш повод да се купиш по-добро дъно и по-бърз процесор
B.L. - би ли ми обяснил "риска " от флашването ?
Защото да ти кажа честно , отдавна не съм виждал такъв ?
Какво ще стане ако запишеш грешен флаш - ще сработи " Boot Blok " и ще ти каже да сложиш дискета с верен флаш и да натиснеш "ENTER"
Отдавна вече ги няма "старите "проблеми с грешен флаш и препрограмирането на програматор - това е минало ( но дори и тогава на друго дънце пак се флашваше без проблеми - единствения риск бе да обърнеш флаша и да го изгориш .- но затова трябва да не се вгледаш в чипа и цокъла му .
а и програмиране на флаш струва не повече от 10 -15 лв. / а един ъпрейд с обратно искупуване на процесор е маааалко повече не мислиш ли ?
но както и да е - НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ . Не искам глупави препирни с който и да е . ако греша - просто ме убедете в това, няма нужда да се караме и обиждаме .
<blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">цитат:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">
1. единствения риск бе да обърнеш флаша и да го изгориш .-
2. а и програмиране на флаш струва не повече от 10 -15 лв. / а един ъпрейд с обратно искупуване на процесор е маааалко повече не мислиш ли ?
3. но както и да е - НЕ СЕ ЗАЯЖДАМ . Не искам глупави препирни с който и да е . ако греша - просто ме убедете в това, няма нужда да се караме и обиждаме .
<div align="right">оргинално мнение на Mr.TECHNO</div id="right">
</td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">
1. гледах, гледах и пак успях да обърна чипа - по едно време виждам, че холограмната лепенка му се бръчка - но не изгоря да му се не види - сега съм си пак с този BIOS.
2. 10-15 лева са си 6-9$ - толкова е и разликата между Duron 900 и Duron 1200 (24$/32$) , (22$/31$) , .....etc.
3. Наистина няма смисъл от препирни - човека преди 2 седмици е забравил за проблема си ...
[/quote]
1. гледах, гледах и пак успях да обърна чипа ***********
- Продължавай да гледаш - трябва да го видиш за да не стане нова тема - "Търся флаш 2 МБ / 5 МБ []
2. 10-15 лева са си 6-9$ - толкова е и разликата между Duron 900 и Duron 1200 (24$/32$) , (22$/31$) ,
- а колко би струвал този порцесор , работил вечена машина - май много по-малко []
3. Наистина няма смисъл от препирни - човека преди 2 седмици е забравил за проблема си ...
- Тук съм напълно съгласен с теб - да пием по бира и да забравим за това [8D]
това за 2MB / 5 MB не го разбрах.
но за бира съм навит.
аре да ходим на това събиране на 30-ти
Прочетох с интерес мненята на всички ви.В крайна сметка не разбрах какво може да се постигне с MB K7S5A. Имам Атлон 1333 и от скоро съм се "запалил" по overclok-ването. Имам ли шанс да подобря работата на процесор и системата си или да търся други решения, било MB или Processor. 10x C U
Или като при uha_rampage машината ти да става единствено за кафеварака.
Абе хора..тоя Дюрон толкова грее, че клокне ли го трябва да го държи във фризера. Някои хора не разбраха че безопасното клокване е като безопасния секс - не много сигурно. От тук тръгва и темата за приноса на Дюрекс за пренаселването на замята и т.н.....