Говорим си днес с дъщеря ми ни дойде една идея на ум, която аз лично по никакъв начин не мога да осъществя понеже електротехниката ми е на ниво завиване на крушки, но се надявам тук да има хора, които разбират от това и биха могли да направят нещо подобно.
Въпросната млада гражданка разролага с MP3 плейър. [Apacer, 256 MB]
Питахме се дали е възможно да се направи устройство, което да се монтира в автомобила, в "жабката" да кажем.
Да има USB порт, в който да се включи MP3 плейъра, а на изхода [стерео жак] да има кабел към усилвателче [от порядъка на 30-40 лева], респективно след него тонколони.
Ясно е, че може да се купи MP3 CD плейър за кола до 100 лева, но въпроса е принципен, а именно дали може да си носиш музиката на врата, а като влезеш в колата да си я включиш към нейната hand made озвучителна система.
Най-малкото отпред на таблото няма да се вижда никакъв касетофон или CD и да възбужда апетитите на джамбазите.
Самото усилвателче може да се монтира навсякъде. В багажника, в жабката, под седалките, където и да е и в каквото и да е положение, там механика няма.
Нямам представа какъв е хардуера на един MP3 плейър, но гледайки размерите му ми се струва, че може това устройство да се направи почти неоткриваемо.
Съгласете се, че е много кораво на таблото ти да се вижда само един USB порт. Въпроса с усилването и намаляването също предполагам е решим.