Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1 до 15 от общо 54

Car MP3 Player

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #1

    Car MP3 Player

    Говорим си днес с дъщеря ми ни дойде една идея на ум, която аз лично по никакъв начин не мога да осъществя понеже електротехниката ми е на ниво завиване на крушки, но се надявам тук да има хора, които разбират от това и биха могли да направят нещо подобно.



    Въпросната млада гражданка разролага с MP3 плейър. [Apacer, 256 MB]

    Питахме се дали е възможно да се направи устройство, което да се монтира в автомобила, в "жабката" да кажем.

    Да има USB порт, в който да се включи MP3 плейъра, а на изхода [стерео жак] да има кабел към усилвателче [от порядъка на 30-40 лева], респективно след него тонколони.

    Ясно е, че може да се купи MP3 CD плейър за кола до 100 лева, но въпроса е принципен, а именно дали може да си носиш музиката на врата, а като влезеш в колата да си я включиш към нейната hand made озвучителна система.

    Най-малкото отпред на таблото няма да се вижда никакъв касетофон или CD и да възбужда апетитите на джамбазите.

    Самото усилвателче може да се монтира навсякъде. В багажника, в жабката, под седалките, където и да е и в каквото и да е положение, там механика няма.



    Нямам представа какъв е хардуера на един MP3 плейър, но гледайки размерите му ми се струва, че може това устройство да се направи почти неоткриваемо.

    Съгласете се, че е много кораво на таблото ти да се вижда само един USB порт. Въпроса с усилването и намаляването също предполагам е решим.

  2.  
     
  3. Member
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    633
    #2

    Car MP3 Player

    Не е нужен никакъв УСБ порт. Използваш изхода за слушалки. Ако имаш начални познания по електроника, може да направиш захранване от колата, за да не хабиш батерийката. Но най-добре ползвай метал-хидритно или кадм.-никел акумулаторче, за да не си усложняваш живота.

  4. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #3

    Car MP3 Player

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    Да има USB порт, в който да се включи MP3 плейъра, а на изхода [стерео жак] да има кабел към усилвателче [от порядъка на 30-40 лева], респективно след него тонколони.

    <div align="right">Originally posted by Malone*-*21/05/2005*:* 20:12:28</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Здравей .Възможно е . Но според мен / нека да не се предизвиква голяма полемика, ако не съм прав-приемам уореци и няма нужда от дълги писаници/.

    Според мен с USB става по -сложно. Най-лесно според мен е да се използва изхода за слушалките сигналът е с сравнително нискоомен изход и високо ниво,Опастността от наводки е малка.

    Жакче за слушалки, ширмован кабел към варианти :

    1 Изработен усилвател наситена платка с радиатори,метална кутия на базата на TDA 8560.Някаъде на таблото да има монтиран потенциометър за усилване задължително в замасена метална кутийка.Ако искаш екстри за тонкорекции става по сложно -платчица с тонкоректор поне за ниски и високи, пак задължително в метал;на замасена в една и съща точка с останалото кутийка.

    2.Използваш някой скапан радиокасетофон с неработеща механика или тунер, дисплей и да използваш тонкорекциите и крайните стъпала.

    3.Техно--полис, маркет има само крайни стъпала .

    Забележка : Трбява да се измери какъв е изходното напрежение на слушалките - там не съм в час колко е съпротивлението им /предполагам 32 ома и нагоре и оттам зависи дали ще трябват делители за намаляване на нивото а сигнала/

    Извинявам се ,ако има правописни грешки но едва глвдам -осветих си очите при заварки.

  5. Member
    Тук е от
    Sep 2003
    Мнения
    771
    #4

    Car MP3 Player

    Що ти трябва да се мъчиш да правиш каквото и да е:



    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...774955141&rd=1



    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...776120778&rd=1



    Тия джаджи излъчват сигнала като радио честота FM, която ловиш с нормалното си авто радио...



    Инак не си струва да асемблираш USB интефейс устройство за кола...то са процесори, то са програматори...



    http://www.myplace.nu/mp3/

    http://www.frankvh.com/mp3player/hwdetails.htm



    @Иво - 70-80лв. няма лошо, ако тръгнеш да ги събираш с поялника ще ти излезе в пъти повече...използването на USB порта не става, щото трябва да градиш микрокомпютър с USB интерфейс, а използването на изхода за слушалки ще свърши работа за абсолютно непретенциозен меломан....няма корекции, проблеми със съгласуването...та по-евтиното ще излезе по-скъпо.




  6. Senior Member
    Тук е от
    May 2004
    Мнения
    3,779
    #5

    Car MP3 Player

    Skynet, "тия" джаджи струват от порядъка на около 70-80 лв. [с доставката] и ако могат да се намерят в БГ, едва ли ще са по-евтини... Ни нъбутвъй тъка брата М[Alone In The Dark]...



    "...Да има USB порт, в който да се включи MP3 плейъра, а на изхода [стерео жак] да има кабел към усилвателче [от порядъка на 30-40 лева], респективно след него тонколони.

    Ясно е, че може да се купи MP3 CD плейър за кола до 100 лева, но въпроса е принципен..."





  7. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #6

    Car MP3 Player

    Супер са тези джаджи и наистина са новост за мен.

    Ако са лесно доставими, а това което питам трудно постижимо, бих се замислил наистина за закупуване на такова устройство.



    Аз на никого не противореча защото не разбирам от тези неща, но може би трябваше да уточня архитектурата на самото устройство, не знам дали с нещо променя ситуацията.







    Мисълта ми е, че въпросния MP3 Player си има всичко.

    Въпроса по друг начин зададен е, възможно ли е в колата да се направи подходящо захранване и възможно ли е качеството на звука излизащ от изхода тази MP3 Player [предвид хардуера му] да е с отлични показатели [сила и качество], като премине през усилвател и се възпроизвежда на Hi-Fi говорители.

    И още ... усилвателя трябва ли да има някакви по особени характеристики, предвид характеристиките на входящия сигнал, който получава от MP3 Player-а.

  8.  
     
  9. Member
    Тук е от
    Feb 2001
    Мнения
    444
    #7

    Car MP3 Player

    Ето нещо близко до замисъл и съм го осъществил но ефекта не е много добър защотото телефона ми е Моно 16000Хц - но с NGage и Siemens SX1 положението е коренно различно ..



    http://www.hardwarebg.com/forum/showthread.php?t=54316

  10. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #8

    Car MP3 Player

    Прочетох темата докрая, а и може да сме се "виждали" и в друг форум предвид телефона, който използваш.

    CD Player-a, който ползвам в колата няма никакъв вход за външно устройство. Clarion, не помня точно модела, а не ми се слиза сега до колата, но не е нещо ново.

    Телефона ми също има възможност да възпроизвежда MP3 и в съчетание с 1GB ММС, която ползвам би могъл да се превърне в приличен MP3 плейър, но моно и с доста непретенциозно качество на звука [Nokia 6600].



    Така че, купуването на касетка/преходник отпада като вариант. Ако "извеждането" на вход за външно устройство е лесно, това е вариант, но нека го напише някой, който го е правил и със сигурност се получава.



    И въпреки това, въпроса ми остава в същия вид.

    Възможно ли, разполагайки с един MP3 плейър, едно усилвателче до 50 лева и добри колони да се направи работеща "музика" за автомобил.

  11. Senior Member
    Тук е от
    Mar 2003
    Мнения
    2,045
    #9

    Car MP3 Player

    Eстествено, че е възможно. Колегата горе ти е дал линк сигурно за неговия 3660.

    Става и с "адапторна касета" (аз връзвах така CD MP3 персонален), но ти си с радио с диск, не с касетка.



    Значи "метода" да ти се ползва радиото отпада.



    От слушалките ако се извади кабел, на които вадиш ляв и десен канал съответно в тези на усилвателчето и след това към съответно ляв/десен (преден/заден) на колата не виждам какъв е проблема ? Ще ти "черпи" ток колкото при слушане на слушалки. Сила/еквалайзери и всичко останало ще трябва да си пипаш през player-чето.



    А аз btw имах идея да си правя точно такова (docking station) за N-Gage Но идеята ОЩЕ не е осъществена ... а и така и не намерих 2.5мм стерео ? []

  12. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #10

    Car MP3 Player

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    От слушалките ако се извади кабел, на които вадиш ляв и десен канал съответно в тези <font color="red">[в кои тези?]</font id="red"> на усилвателчето и след това към съответно ляв/десен (преден/заден) на колата не виждам какъв е проблема ? Ще ти "черпи" ток колкото при слушане на слушалки. Сила/еквалайзери и всичко останало ще трябва да си пипаш през player-чето.

    <div align="right">Originally posted by CrossBlade - 22/05/2005 : 15:01:30</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">



    Дългокоси ти прочете ли внимателно какво си ми написал.

    То така и аз лесно ще го направя "на книга". Заголвам кабелите от едни слушалки, отварям CD-то [усилвателчето], правя един вход за MP3 Player-a [с поялника и два кабела, каквито и да е], и пускам Scooter. Лесно е нали? Като го четеш, става някъде за около 5 минути.

    То това усилвателче да не е от "млад конструктор".

    Аз може и да не разбирам, но си задавам въпроси, относно импеданса на изходящия сигнал от MP3 плейъра, какъв е, като се има предвид от какъв по размер хардуер излиза, дали усилвателчето не трябва да има някакви подобрения в тази връзка и т. н.

  13. Banned
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    1,083
    #11

    Car MP3 Player

    в срядата бях до една фирма - един от сервиза там тестваше едно моно усилвателче за кола(саморъчно направено) което свиреше доста добре.



    каза, че около 20 лв са излезли частите.



    и не беше онова от млад конструктор - беше някакво свръхпортативно : размери около 70х80х80 мм.



    ще видя дали ще даде схемата...



    та по темата :



    значи принципно е възможно, само дето ще трябват 2 броя(респ. 4) за пълноценно стерео в колата



    на ухо измерено - беше повече от 10W SIN - той каза някаква по-голяма цифра, но не помня....[B)]



    иначе е идейно да се сложи един USB интерфейс някъде - хем може да захранва у-вото, хем като държач да служи(да не изпадне мр3 плейъра по дупките).








  14.  
     
  15. Senior Member Аватара на Malone
    Тук е от
    Jul 2003
    Мнения
    3,892
    #12

    Car MP3 Player

    Точно това имах предвид.

    От двете части [вж. снимката] едната си стои в колата, в жабката, а другата си я нося със себе си.

    Тази дето е в жабката, да и се направи да си има захранване от колата направо. Като сложа втората част само и вкарвам кабелчето [стерео изход], което пък да подава сигнал на някакъв усилвател, който може да бъде където и да е в колата и от него към говорителите.

    Управлението на силата на двука предполагам, че не е проблем да се изведе някъде по таблото на лесно място.



    От двете части:

    Тази, която ми се ще да е в колата не знам какво съдържа, но там е батерията и USB "женската" част.

    Тази в мене е управляваща [включване, изключване, усилване, намаляване, следваща, предишна песен] и на нея е стерео изхода [отвор за стерео жак]. Тя е с "мъжката" част на USB

  16. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2002
    Мнения
    4,604
    #13

    Car MP3 Player

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">

    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...774955141&rd=1

    http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll...776120778&rd=1

    Тия джаджи излъчват сигнала като радио честота FM, която ловиш с нормалното си авто радио...

    <div align="right">Originally posted by skynet - 21/05/2005 : 22:38:52</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Веднага бих си купил нещо такова ако е на поносима цена.

  17. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2003
    Мнения
    2,042
    #14

    Car MP3 Player

    <blockquote id="quote"><font size="1" id="quote"><b id="quote">quote:</b id="quote"></font id="quote"><table border="0" id="quote"><tr id="quote"><td class="quote" id="quote"><font size="1" id="quote">в срядата бях до една фирма - един от сервиза там тестваше едно моно усилвателче за кола(саморъчно направено) което свиреше доста добре.



    каза, че около 20 лв са излезли частите.



    и не беше онова от млад конструктор - беше някакво свръхпортативно : размери около 70х80х80 мм.



    ще видя дали ще даде схемата...



    та по темата :



    значи принципно е възможно, само дето ще трябват 2 броя(респ. 4) за пълноценно стерео в колата



    на ухо измерено - беше повече от 10W SIN - той каза някаква по-голяма цифра, но не помня....[B)]



    иначе е идейно да се сложи един USB интерфейс някъде - хем може да захранва у-вото, хем като държач да служи(да не изпадне мр3 плейъра по дупките).











    <div align="right">Originally posted by Zaphod B*-*22/05/2005*:* 18:36:34</div id="right">

    </td id="quote"></tr id="quote"></table id="quote"></blockquote id="quote"><font size="2" id="quote"></font id="quote">

    Нали посочих 1 една интегрална схема подходящо за тази цел TDA 8560Q / 8563Q в 2 разновидности e с различно ниво на входният сигнал 8563 е с по високно ниво на входният сигнал.-2 х40 W на 2 ома товар.

    Подходяща е също и ТDА 8210= КIА 6210 2х 10 W,свири доста яко.

    "Нео Монтана " има готови модули, които се продават в магазините за елекктроника.

  18. Banned
    Тук е от
    Sep 2004
    Мнения
    1,083
    #15

    Car MP3 Player

    имах в предвид USB интерфейса да се вземе от планка за USB.

    по този начин Mp3 плейъра ще си остане преносим .



    колкото до 1.5V напрежение(предполагам, че е толкова) за mp3 player - с някакво товарно съпротивление може да се постигне - степените на чистачките са решени по този начин



    остава да се избере усилвател и да се намери човек който да запои правилно жичките...[:D]



    а онова усилвателче за което ви говорех си имаше и потенциометър за усилване.
















Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 1 от 4 123 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. Blu-ray player или Media Player?
    От diss във форум Blu-ray и DVD плейъри и рекордери
    Отговори: 6
    Последно: 10-06-11, 16:49
  2. Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
    От MrMyr във форум Общ - софтуер
    Отговори: 0
    Последно: 13-08-07, 16:34
  3. VHS player?
    От enermax във форум Системи за домашно кино, плеъри и HTPC
    Отговори: 2
    Последно: 15-02-07, 02:25
  4. Flash Player 8 and Flash Player 7 Statistics
    От CreatoR във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 24-05-06, 12:15
  5. Player For AVI
    От DHCP във форум Общ - софтуер
    Отговори: 4
    Последно: 09-10-02, 09:25

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе