Здравейте,
Предстои ми след няколко месеца да се нанеса в новото си жилище, където има изградена газова инсталация.
Прочетох доста в нета и изглежда, че отоплението на газ ще е по-скъпо отколкото с климатици но приятелката ми държи да се отопляваме с парно. Затова и бих искал да питам специалистите във форума за препоръки какъв газов котел да избера, каква цена да очаквам за инсталацията (котел + радиатори + монтаж и пускане.
Консултирал съм се с фирма занимаваща се с това, но бих искал и вашето мнение.
Жилището ново стоителство на 2 надземен етаж, партер и първи етаж са офиси. Външна изолация, хубава 5 камерна дограма. Изложението е юг-изток, две от стените са външни. Хола е 23 кв и две спални 16.2 и 10.5 кв, баня 5 кв. За момента по-голямата спалня няма да се отоплява.
Отностно котела всяка фирма си хвали марките, с които работи но общото мнение е, че ми трябва котел с ниска долна граница заради малкия отопляем обем. Насочил съм се към котел Junkers Ceraclass ZW/ZS 18 AE - според вас достатъчен ли е като мощност за такова жилище. За съжаление не можах да намеря отзиви на хора точно с този модел. Ако можете да ми предложите и други ще е добре.
Мисля да сложа алуминиеви радиатори но и тук моделите са много и ще се радвам ако ми предложите конкретна марка и модел.
Каква е нормалната цена за цялата инсталация за това жилище и какви сметки бих могъл да очаквам?
Мерси на всички отзовали се.