@kris11
В случая говорим за температура -10 и по ниска
@kris11
В случая говорим за температура -10 и по ниска
"В случая говорим за температура -10 и по ниска "
Точно така, в крайна сметка под отопление разбирам именно отопление през периода на зимата, когато то е най-необходимо... Климатиците не се правят само за крайморските селища, то вместо климатик бих си избрал виличка там, ама това е друга тема: избор на климатик или да сменим местоживеенето!
Ами температурите бяха под минус 10 градуса 4-5 дни/-12 до - 15 градуса/, ако не и повече. За първи път извозваха снега , а не го оставиха да се топи от самосебе си.Първоначално публикувано от badr
Говоря, че точно на тези ниски температури климатика си работеше .
Ако някой си беше направил труда да пусне търсачка или да прочете темата /големичката/ щеше да намери споделеното от няколко човека /вкл. моето/ мнение относно "поведението" на климатиците през зимните условия. Точно когато беше затрупана варна крис писа, че не е ходил до офиса, но после уточни че климатика си бачкал и т.н. това си го спомням много добре.
Е никой не казва че спира.Но отдава колкото харчи,а в такъв случай по-добре духалката
Но колко дни в годината е -10 през деня
Аз пък не виждам какъв е проблема климатика да си работи и при температури под -10градуса след като има подгряване на картера.А веднъж като е подгряно маслото после по време на работа то само се загрява от самата работа, и не може да става и дума за износване , пък и има различни масла , летни , зимни , всесезонни:-)))
Духалката е 2000вата а климатика е 1200мах /12ката/, нямат НИЩО общо в отоплението, ако искаш и при -15 ги сравнявай, пак климатика отдава в пъти повече топло /лична констатация/
Не можах да отида само първият ден/ мисля, че беше петък/ и то заради многото спрели коли. Буса беше с чистак нови зимни гуми , но не можеше да премине през спрелите напречно и една до друга коли. На следващият ден му сложих за по сигурно и вериги "Певаг" и бях като малко БТР че. Така, че не съм ходил до офиса само 1 ден. /Ходя за да го наглеждам и през почивните дни/Първоначално публикувано от alexb
Повярвай има какво да се говори за износване.То маслото може да се затопля по време на работа,но когато навлезе течен хл.агент знаеш ли колко по бързо се охлажда.Течния хл.агент постъпвайки в компресора се изпарява охлаждайки го като същевременно причинява и хидравлични удари.И това е само част от проблемите при работа на климатика при темп. по ниски от -10.Първоначално публикувано от DEF