Малко off-topic, но мога да се вклщча в тема телекомуникацииПървоначално публикувано от Lupus
който го интересува нещо- да пише - ще му бъде отговорено
Малко off-topic, но мога да се вклщча в тема телекомуникацииПървоначално публикувано от Lupus
който го интересува нещо- да пише - ще му бъде отговорено
Ами помагай там да доразвием темата:Първоначално публикувано от IKKbg
http://forum.setcom.bg/index.php/topic,14137.0.html
систематизирано е добре, да не кажа отличноПървоначално публикувано от Lupus
едва ли може по-добре да се обяснят с няколко думи нещата, а и не мисля, че е необходимо.
въпроса е, който иска да си задава въпросите, които го интересуват и да получава отговор.
ще помагам, e-mail-а ми е ikrastev@telelink.bg и с каквото мога ще помогна и ще отговарям на всички възможи въпроси, стига а ми е по силите
Не е това идеята. Стремежа е да се създаде терминологичен речник на раздела. Нищо от написаното там не съм го измислил аз...
ясно ми е
но си го постнал, за да може да се чете и да е на едно място
Бих помолил за едно уточнение.В какъв вид да бъде това строготерминологичен или разчупен в смисъл на по-достъпен език,защото например Рк-налягане на кондензация не би говорило нищо на неспециалист.Докато Рк-налягане на кондензация-налягане при което веществото преминава от газообразно състояние в течно е по разбираемо.Първоначално публикувано от Lupus
Би могло и още малко по-подрбно.Иначе идеята ми допада и ще участвам в реализирането и
:Super: Браво Lupus, аз ще давам определения в "Телекомуникации".
В по-разчупен вид, но сбито и съдържателно - с по едно две изречения.Първоначално публикувано от badr
Не става дума за превод на думата, а за обяснение на термин или съкращение - виж как е в "Телекомуникации" (като пример за оформяне)Първоначално публикувано от A.H.
Нека има и преводи, все пак те са част от обясненията.
Не е зле да покаже и какви са характеристиките на фреоните: R410A, R407, R22
BTU = British Thermal Unit = мерна единица за енергия = 0.293 вата;
COP = Coefficient of Performance = коефицент за производителност (използва се не само при климатиците);
EER = Energy Efficiency Ratio = коефицент за енергийна ефективност;
SEER = същото като EER, но за 1 година;
R12, R22 = фреони = хладилни агенти (топло и студоносители), използвани в климатичната техника - стари
R134a, R407C, R410 = фреони = хладилни агенти (топло и студоносители),* използвани в климатичната техника - екологични
SPLIT = климатик разделен на 2 или повече части ( външно тяло и 1 или повече вътрешни) - респективно MULTI SPLIT - с повече от 1 вътрешни тела;
RH - relative humidity - относителна влажност на въздуха;
WB - Wet Bulb - температура по мокър термометър - температура на въздуха, като се вземе предвид съдържанието на влага;
DB - Dry Buld - температура по сух термометър - температура на въздуха при нулево съдържание на влага;
Би ли ми обяснил връзката на написаното тук с термините и абревиатурите, че не се сещам как да го интегрирам с поста на TazmaniaK? :knuppel2: Нека да не пишем където каквото ни дойде на ума...Първоначално публикувано от dmt
Опа, объркал съм се, мога да давам определения в темата "Телекомуникации", а не тук. Ще напиша няколко определения като за начало.
Няма проблем - случва се, но си редактирай поста да не настава бъркотияПървоначално публикувано от A.H.