Привет фенове!
Имам наблюдения от моя климатик (инвертор е) през отоплителните сезони – температура на струята на изхода при различни външна/вътрешна температура, разход на ел. енергия и др.
Любопитно ми беше сега в жегите да го изпробвам. Направих си следният експеримент:
Начало: 17.30 часа, външна температура 35-36 градуса (измерена с обикновен термометър – руски), вътрешна температура 30 градуса (на около 150 см. от пода). Включих климата на охлаждане на възможно най-ниската температура (16 градуса) от дистанционното, вентилатора на вътр. тяло на макс. ( според каталога това означава дебит 480 куб. метра за час). Дебита на вентилатора на външното тяло е макс. 1890 куб. м./час. За съжаление не замерих температурата на въздуха на "входа" на вътр. тяло на климатика. (предполагам е била 31-32 град.)
След един час положението беше следното:
18.30 часа, външна 34-35 градуса. Вътрешна 26 градуса. („свалил” е 4 градуса – т’ва добре ли е?).
Температурата на струята я мерих на два пъти, първият път беше 11-12 градуса (малко след началото), вторият 10-11 (към края).
Разход на ел. енергия 700 вата (плюс/минус 20-30 - мерено чрез обикновен електромер – български, закачен е да мери само разхода на климата).
Обем на стаята около 50 куб. м.
Та питането ми към специалистите дали тези данни говорят за нормално състояние на климатика? Има ли нещо много важно, което да съм пропуснал при „експеримента”?
Според каталожни данни EER = 3.91.
Благодаря предварително!