Отговор: Разскрежаване при климатиците
Цитат:
Първоначално публикувано от
ivostoqnov77
Това да го видя, няма да го повярвам. Все пак, ако е така, някой би ли ми обяснил как е възможно да се случи.
Има един вариант,ниска зададена вътрешна+стая с малки загуби и съответно машина работеща на минимални обороти.И при мене преди няколко сутрини при - 3 гр,и 85 % влажност навън ,всичко беше скрежасало.Около мен Дайкини,Фуджицута всичко беше с локви отдолу ,а на комшията ME Heavy,даже имаше висулки от отвора на тавата.И моя климатик беше заскрежен,но дефрост не е правил и под него беше сухо.Обаче му засякох консумация от 300 или малко по малко в на час,което за тая машина е нищо и явно затова не е дефроствал.В хола с огромни загуби,машина със същия хардуер ,работеше на около 550 в и съответно имаше и дефрости.
Цитат:
ivostoqnov77
Това да го видя, няма да го повярвам. Все пак, ако е така, някой би ли ми обяснил как е възможно да се случи.
Това се случва при правилно оразмерен спрямо топлозагубите на помещението и желаната температура климатик. Също така и от добрия алгоритъм за дефрост. Не би трябвало да има проблеми до -7,-10 градуса.
Тази тема е нещо,като...Моята кола гори 3.5л. на 100км..градско ! Нормално е да дефростват,като луди в момента.....всичко друго не е нормално !
Цитат:
gaba
Нормално е да дефростват,като луди в момента.....всичко друго не е нормално !
Моите значи не са луди.
Цитат:
gaba
Тази тема е нещо,като...Моята кола гори 3.5л. на 100км..градско ! Нормално е да дефростват,като луди в момента.....всичко друго не е нормално !
Ама се изказахте! Имам Нео и Дайкин и до този момент тази зима и двата са "ненормални". Нито един дефрост и на двата. Нали знаете от колко много условия зависи дали ще размразяват машините или не?
при мене имаше 2-3 дефроста тия дни .. ако това е "като луди" да се запиша :)
Миналата година като че ли повече дефростваше моя ,лятото подобрихме топлоизолацията на помещението и явно резултатът е на лице
П.п. прави ми впечатление на комшиите ,че най-големите локви са под МЕ. :)
А бе не знам как вашите не дефростват или по скоро не ги виждате/чувате. Моите, и трите тошиби си дефростват всяка сутрин, при температура -1; -2С и лека мъгла. Между другото са настроени на 23.5С и по това време харчат около 220-240W, a 402ката - 350W.
Хитачито, (PXB/WXB) се оказва цар на безсмисления дефрост - на всеки час по 5 мин. без нужда. Отдолу не изтича нищо, а и на топлообменника няма нищо, но то си цепи простора редовно. Иди та спи...
Моите още не са дефроствали този сезон, но под 0 не е ставало и мъгли няма.
tony34al, щом дефростват значи машините ти не са правилно оразмерени, а може и дефрост-алгоритъма им да е куц. А ти всъщност как разбираш че размразяват ?
според мен и 2те .. хем са куци хем са неправилно оразмерени :))
Цитат:
tony34al
А бе не знам как вашите не дефростват или по скоро не ги виждате/чувате. Моите, и трите тошиби си дефростват всяка сутрин, при температура -1; -2С и лека мъгла. Между другото са настроени на 23.5С и по това време харчат около 220-240W, a 402ката - 350W.
От 5-6 дена вечерта започва с лека мъгла и сутринта е ледена приказка(поляните и покривите на къщите са побелели) и е -2,-4 гр. Външното и вътрешното тяло са на 1 метър от главата ми.По външното тяло няма никакъв скреж.Климатика е сложен на 15-18 гр. през нощта в различните дни и на тих вентилатор и иконом.режим.Дефрост не е правил. Климатика е Daikin FVXS25F в дневна 15.5 кв.м. + кухня 5 кв.м.
е той не е работил що да дефроства .. и моите ако ги сложа на 15° сигурно 1 седмица няма да включат компресора
Работи.Без климатик ще е някъде 8-10гр.