От рано си почнал
Преглед за печат
ми биро,аз си лочкам на обед,щот после бачкам до 23.00
Когато стигна до заключението, че трябва нещо аз да променям, сменям или марката, или модела. За хора, мислещи противното, могат да пробват с конвектор.
аз не виждам някакви драми с Хитачито за момента .. сутрин като стана го сварвам да дефроства понякога ( миналата седмица в мъглите и -2-3° ) ,и Фуджицуто дефростваше .. после през деня дефрост не съм виждал ,нито вечер .. топли много добре машинката и харчи малко .. при мен е в хола и да има малко повечко дефрости като стане трайно под нулата на никого няма да пречат
Така е въпроса е да не ги подкара през 1 час, защото доста хитачита имат дози алгоритъм. Имам 2 броя единия е най- ниския им клас 10ha и дефрости си прави само при нужда по 1 2 пъти на ден и то като е доста студено сега в Русе не са падали температурите и не дефроства. Другия климатик е 25wx8 той си размразяваше по часовник под 0 градуса през един час без никаква нужда като си работи на минимум, затова му преместих дефрост датчика от 4 5 ред от топлообменика на входа на топлообменика, където по принцип на повечето климатици стоят, и миналата година имаше голям ефект при няма значение дали 0 или - 15 си дефростваше по 2 пъти на ден само, като пак няма среж, но е много по добре отколкото през 1 час, тя и самата машина работи много разтоварена стаята е топла,хол и сега без да е пускан изобщо си е 20 21 градуса като има слънчеви дни.
.
За спалня, само високия клас на Хитачи. Всичко друго на 230V, към момента, е компромис. Ако става въпрос за отопление.
Ааа, значи ти си бил. :thumbsup: Тъкмо щях да питам, защото имах спомен, че някой беше правил тази дяволия с преместването на дефрост датчика.
Аз мисля да си поиграя със стойностите на този датчик и този за въздуха. От втория зависи т.н. Defrosting Inhibit Period, но също и оборотите на външния вентилатор. А от първия е заявката за дефрост и за спирането му. Има възможности за манипулиране.
Абе кави дефроси са ви взели в това топло време аз още не съм усетил моите да рязмразяват. Е днес видях едно лг и едно беко с пет пръста лед.
Пет пръста лед, ама не размразяват! Това се котира тук, в темата. Толкова са икономични, като обледят добре :))
сега е топло ,но миналата седмица беше мъгливо и сутрин под нулата че и докъм обяд отиваше а в годините съм установил че нищо не може да изтормози климатиците така както трайните мъгли
Времето позастудя. Тук имаше някакви леки наченки на сняг/поледица.
При сух студ без влага и температури на въздуха от 2 до -2 градуса, за интервал от 9 часа панасоника направи 1 много кратък дефрост с продължителност 1 минута, при чиста пита. Нямаше заскрежаване. ~ 24 квадрата, вътрешна изолация, зададени 23 градуса, компресора е нон-стоп. Сега добре работи - в сухо и студено време рядко размразява.
И като стана по-студено, като че ли взе да топли повече - изходящта струя е плътна и много приятно топла. Т.е при зададени 23 и външна -2 духа по-топло, отколкото при зададени 23 и външна 7 градуса. Естествено сега при -2 харчи повече. Не съм си играл да го меря, по звука го усещам, но не ми пука. Важното, че вътре е топло и не бичи безмислени дефрости на всеки час.
Тази зима ако продължава така със слънце и без големи студове, както до сега, ще минем тънко за отопление.
ти му мести датчика ли кво беше ..
Местих му датчика и разни други работи му правих...:)
Промених някои от стойностите, от които зависи размразяването. Сега при мен са така:
http://prikachi.com/images/439/8547439B.jpg
...аве как ги правите тея дефрости за 1мин...като чета,
имам чувството ,че тук някои климатик и през плет не са виждали даже...да не са 10мин?
При абсолютно чиста и суха пита толкова продължи дефроста, около - 60-70 секунди от обръщането на вентила до спирането на компресора. Защо, какво те притеснява?
При влажно време и мъгла съм го виждал да размразява по 7-9 и повече минути.