yavoor, не че нещо, но процедурите по машината, се меко казани "жив та...к". И още нещо - S36CTSS и S36CTRS са с еднаква хладилна част....Разликата е в урурото.
Факт е, че вероятно климатика като хардуер не е лош, но като екземпляр не се е улучил.
Ясно ми е и, че при "рециклирането" не могат да се направят пълни изпитания, а още повече, че
и аз съм заплес - Климафрост са ми дали касова бележка за 150лв.
Още по-лошо е, че искам да сложа още един в същото помещение, за да им се разминават
дефростите, но няма да намеря кой да го направи, защото вече имам изисквания, по-високи от
"стандартен монтаж 3 метра" или "безплатен монтаж, включен в цената".
Явно обичаш да си пркаран щом все такива ги намираш.
Sent from my K012
Прекаран или не, лошото е, че в Плевен няма кой да диагностицира климатика.
Сигурно няма те само японците знаят как.
Sent from my K012
След толкова мерения на фреони и допълвания, ти накрая ще дадеш пари колкото за един нов. А може просто този климатик така да е направен да размразява често. Без документация едва ли някой може да му оправи проблемът с честите дефрости, а документация сигурно и японците вече не пазят, щото отдавна са я изхвърлили. Щом заскрежава толкова бързо и презареждането не помага, може да има и някакви проблеми по хладилната част, примерно запушване или нещо друго. А може просто така да си работи. Кой знае... Без информация майсторите могат само да налучкват какво му е, на принципа проба-грешка.
Глупости...
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Днес имах време и си поиграх. При задание 23° прави дефрост на 27 минути. Силно заскрежен.
При задание 25° направи дефрост на 1:07ч, а при задание 27° , с консумация 1800W - на 1:21ч.
Веднага след това го сложих на 22°. OFF за около 15 минути, а след това с консумация около 500W поработи
27 минути. Заскрежена беше само долната 1/4 от питата.
Това обяснява защо в големите студове работеше добре. Явно при по-натоварен компресор има по-малко заскрежаване.
Защо? Не знам.
PS:Кабелите са от HMDFPS (Hand Made Drain Freeze Prevent System)
Този пост е редактиран от yavoor; 09-02-17 в 16:41.
Обаждай се на Велев, стига само си ревал... Човека при възможност ще ти отдели време.
А сега видях че сте ме цанили чирак. Само да спомена че днес се наложи да съм продавач консултант. И мидеята в магазина размрази в 13.00 и до 18.00 работеше без дефроси.
Sent from my K012
Здравейте,
Зaщo дa ce зacягaм? Дa нe ги пpoдaвaм aз. Дa ce зacягaт Kлимaфpocт, oт ĸoитo гo ĸyпиx, Πлoвдивĸлимa, ĸoитo ca внocитeли и ca извъpшили пpoцeдypaтa пo cъживявaнe oт бyднa ĸoмa, a тaĸa cъщo и Кlіmа іntеrnаtіоnаl, ĸoитo взexa 90 лв зa "пpeзapeждaнe".
---Защо в този списък със засегнати липсва звеното, което е монтирало климатика?
Утре ще звънна на Климафрост, но съм сигурен, че ще ме отсвирят.
---И защо не го направихте? По-лесно и по-интересно е да го дъвчете във форума? Издадена Ви е гаранция. Или ние бъркаме нещо или най-логичното нещо в случая е да се свържете първо с нас , а не с база данни на този форум. Нали?
Все пак те се опитаха да ми го продадат за Уруро и чак като видяха, че знам каква е разликата, запяха, че хладилната част е същата.
--- Тя е същата, да. Самия процес на покупка си го спомняте? Не го описвате нещо… След като се установи грешката на колега на Вас Ви беше предложено да се откажете от покупката. Какво направихте?
Климафрост са ми дали касова бележка за 150лв.
--- А количество нули в бележката най-вероятно оказва най-сериозно влияние върху периодичност на дефростите? Или с каква цел тука е подадена тази информация?
Дозаредиха го с везна, но на два пъти, заради свършил фреон.
Този пост е редактиран от KlimaF; 20-02-17 в 11:20.