Гроздето си е грозде, за едни кисело,за други сладко. Свят голям. На вкус и цвят приятели няма.
Гроздето си е грозде, за едни кисело,за други сладко. Свят голям. На вкус и цвят приятели няма.
Само да припомня заглавието на темата... Защото после почвам да трия.
Отново да се допитам до професионалистите, за да улесня изтичането на конденза изкарах тръбите от долната тава( да се разшири отвора). Понеже външните тела са едно под друго, върху долното сложих лист фибран и лист плексиглас, за да не се олива. Това пречи ли по някакъв начин? Благодаря, предварително за отговора.
Sent from my LG-H960 using SetCombG Forums mobile app
Този пост е редактиран от avenger; 08-02-17 в 12:55.
A пък при ТП въздух - вода, понеже няма как да заскрежи вътрешното и има топлина бол... при разскрежаване на външното от него направо се вдига облак пара в края на цикъла, който между другото трае минута-две.
Днес, 08.02.2017г., се оказа най-критичния за прословутия Дайкин S36CTSS.
При външна температура +1° цял ден прави 8 минутни дефрости на 27мин. интервал.
Условията наистина са тежки. Дори тошибата 221SDR направи един дефрост
Daikin - never again! Ако ще да е на 50 волта.
Тежки за калпави машини. Не се засягаи но днес не забелязах изобщо да е имало изишни дефроси.
Sent from my K012
И при мен панасоника ми работи нормално. Температури около нулата, мокър сняг, много висока влажност, прави дефрости на 2-3 часа, чисти си напълно питата и топли. Даже взе да пада на минимум.
Защо да се засягам? Да не ги продавам аз. Да се засягат Климафрост, от които го купих,
Пловдивклима, които са вносители и са извършили процедурата по съживяване от будна кома, а
така също и Klima international, които взеха 90 лв за "презареждане".
Сега отново ти мернах темата за многото скреж, където си написал, че са го дозареждали БЕЗ електронна везна, а по манометри, което е несериозно в това време. Напълно е възможно да не са го заредили точно. Нециганско дозареждане се прави след напълно изтегляне на наличния фреон от климатика и след тогава вече чрез везна се вкарва баш колкото си му трябва. Че даже и 90лв са ти взели. Защо не поиска дозареждане от Климафрост ми от някаква трета фирма? Без да им правя реклама, 4 климатика имам от тях 2ра ръка и нямам никакви оплаквания (с едно изключение покрай ZK28T от подписа, но го отстраниха), скоро и 5ти ще взимам.
Този пост е редактиран от dddilian; 08-02-17 в 22:06.
Дозаредиха го с везна, но на два пъти, заради свършил фреон.
Най-вероятно проблема не е в зареждането, а в нещо друго, защото на -14° работи добре.
Утре ще звънна на Климафрост, но съм сигурен, че ще ме отсвирят. Все пак те се опитаха
да ми го продадат за Уруро и чак като видяха, че знам каква е разликата, запяха, че хладилната част е същата.