Страница 95 от 194 ПърваПърва ... 45859394959697105145 ... ПоследноПоследно
Резултати от 1,411 до 1,425 от общо 2909
Like Tree1310Одобрявам

Разскрежаване при климатиците

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Re:Разскрежаване при климатиците

"една кофа и зимата ставаш в 5.00 напълваш я с гореща вода и поливаш добичето"Може и да си сложи слънчеви панели за загрявате на водата,заедно с автоматизирана система за обливане.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341374993[/time]_________________________________________________

Доста се разрових във форума и колкото и странно да звучи,намерих раздели,в които тая тема не се споменава.Предполагам е случайно или поради липса на рутина.
    bingobongo,купил си машина до -15 и искаш да слизаш надолу.Без ъпгрейд няма да стане.Или използваш модерния или опростения.Със силиконите ще стане "яка мацка".Само малко името от "Дайкин" на "Дай кинти",но не е проблем.
    Има и друг,неспоменаван до сега вариант,до който изглежда и сам ще стигнеш: Пускаш темата във всички възможни форуми и раздели.Така ще ни принудиш да създадем фонд "Да спасим bingobongo" и много скоро ще станеш собственик на по-добра машина.Успех!

2.  

3. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Цитат Първоначално публикувано от galinr
    "една кофа и зимата ставаш в 5.00 напълваш я с гореща вода и поливаш добичето"Може и да си сложи слънчеви панели за загрявате на водата,заедно с автоматизирана система за обливане.
    _________________________________________________[color=red]слети поредни публикации на: [time]1341378540[/time]_________________________________________________

Доста се разрових във форума и колкото и странно да звучи,намерих раздели,в които тая тема не се споменава.Предполагам е случайно или поради липса на рутина.
    bingobongo,купил си машина до -15 и искаш да слизаш надолу.Без ъпгрейд няма да стане.Или използваш модерния или опростения.Със силиконите ще стане "яка мацка".Само малко името от "Дайкин" на "Дай кинти",но не е проблем.
    Има и друг,неспоменаван до сега вариант,до който изглежда и сам ще стигнеш: Пускаш темата във всички възможни форуми и раздели.Така ще ни принудиш да създадем фонд "Да спасим bingobongo" и много скоро ще станеш собственик на по-добра машина.Успех!
    //до -15 и искаш да слизаш надолу//искаш да ми кажеш че при температури под -15 да не разчитам на климатика да работи нормално. //Без ъпгрейд няма да стане//Разбира се.Някъде да съм споменавал че не искам ъпгрейд а предпочитам шишетата с вода? //Или използваш модерния или опростения.Със силиконите ще стане "яка мацка".//Или или Кой от вас специалистите ще се навие да ми монтира на мен неразбиращия туй сложно нагревателче и платката за управление без да демонтира климатика и по този начин да избегнем създаването на Фонда за спасение? //Само малко името от "Дайкин" на "Дай кинти"//На фона на тези които съм дал за да го купя,ъпгрейда ще ли ме уплаши според теб а?Благодаря все пак че ми обърнахте внимание.Преди да почна да питам тук съм обиколил почти всички фирми занимаващи се с нагревателни и саморегулиращи се кабели.и само в една - на Г.М.Димитров и Симеоновско шосе до зоопарка - ми предложиха цялостно решение /управление + кабел/но не се навиха да го монтират за да не падне гаранцията на климатика.А от фирмата монтажник която се вижда на снимката нито веднъж не пожелаха да се появят въпреки многобройните обаждания,че климатика замръзва.Така че другите два климатика ше си ги купя от друга фирма естествено. За спалните съм се спрял на FTXS35J.Предполагам че е удачен вариант за 24-25 м/кв.

4. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от Mega
    Не съм казал, че няма да е ефективно. Няма да е ефективно с нормален силиконов нагревател отвън. Това, което ти пращам е лъчисто отопление. Ползва се за огледала, сателитни чинии ...
    Сигурен ли си, че това, което си дал, залепено отвън на тавата ще работи като лъчисто отопление? Какви са размерите и как да се напасне според големината и формата на тавата?

5. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Имат много форми и размери, отива, гледа и си избира според нуждите. Разбира се, плаките не са правени за Дайкин. Ще гледа да напасва. Щом работи при големи сателитни чинии и ги пази от натрупване на сняг, ще работи и на климатика. Ако ли не, сваля тялото и действа по силиконов нагревател.

6. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Имат много форми и размери, отива, гледа и си избира според нуждите. Разбира се, плаките не са правени за Дайкин. Ще гледа да напасва. Щом работи при големи сателитни чинии и ги пази от натрупване на сняг, ще работи и на климатика. Ако ли не, сваля тялото и действа по силиконов нагревател.
    Туй добре,отивам и го купувам,но както споменах по горе нямам платката за управление и не знам къде и как се закача на климатика.

7. Moderator Аватара на Mega
    Тук е от
    Oct 2009
    Живее в
    София

Ти ходи виж това дали ще ти свърши работа, платката се продава и има 5 извода, както и подробно описание. Слага се за 10 минути. Обаче има едно, но ако е с нашата платка ти трябва сигнал от четирипътния, което пак означава - разглобяване на машината.

8.  

9. Junior Member
    Тук е от
    Jun 2012

Ти ходи виж това дали ще ти свърши работа, платката се продава и има 5 извода, както и подробно описание. Слага се за 10 минути. Обаче има едно, но ако е с нашата платка ти трябва сигнал от четирипътния, което пак означава - разглобяване на машината.
    Това на снимката е за дървени и ламинирани подове а не за външен монтаж,но същата фирма предлага и такива кито може да свършат работа.Ако регулатора е с настройки за работа при температури под нулата и го захраня с отделен кабел а не от четирипътния,ще се включва да нагрява само при минусови температури.Така ли да го разбирам?Благодаря.

10. Member
    Тук е от
    Jan 2012

Така,но ще ти харчи много повече ток,неоправдано при това. Дефроста е за няколко мин само,а през останалото време защо да нагрява тавата???

11. Senior Member Аватара на diksanal
    Тук е от
    Jul 2008

Не може ли да се стартира нагревателя,при спирането на вентилатора само от 3-4° надолу?

12. Senior Member Аватара на Lupus
    Тук е от
    Aug 2003
    Живее в
    София

Цитат Първоначално публикувано от diksanal
    Не може ли да се стартира нагревателя,при спирането на вентилатора само от 3-4° надолу?
    Може! И други още екстри могат да се направят с евтин контролер. Осигурете ми поръчка от поне 100бр и ще Ви го разработя и произведа. С какво напрежение се захранват тези нагреватели?

13. Senior Member Аватара на estqwerty
    Тук е от
    Feb 2003

220 волта , предвиди поне едно 50 до 150 вата от време на време за тавата и едно 30-75вата докато е изключен климатика да топли компресора и да се включва под 0 и докато не работи климатика.
    може да се направи интелигентно - да следи навиците на потребителя няколко дни , и да се обучи така че да пести ток че мамата си джаскала става работата

14.  

15. Member
    Тук е от
    Nov 2010

И цялата олелия заради повече поставена ламарина по дъното..

16. Member Аватара на d_imige
    Тук е от
    Sep 2009
    Живее в
    Неустановено

Еми те Тошиба са показали как трябва да изглежда тавата на един климатик...ама нали Дайкин са ''велики''

17. Senior Member
    Тук е от
    Jun 2008
    Живее в
    Пловдив

Цитат Първоначално публикувано от d_imige
    Еми те Тошиба са показали как трябва да изглежда тавата на един климатик...ама нали Дайкин са ''велики''
    До колкото знам аз в големите машини на Дайкин по дъното на тавата има допълнителна фреонова тръба,и когато влезе машината в дефрост разтопява всякакъв лед.

18. Member
    Тук е от
    Nov 2010

Което също не е много умно,защото се губи мощност за едно елементарно нещо.Предполагам,че са ориентирали пазарите си по-на юг.Така гарантират,че няма да се загуби конденза(водата) на бедуините.

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn

Подобни теми

1. Отговори: 142
    Последно: 16-05-22, 19:43
  2. Разскрежаване при Fujitsu ASYA12LGC
    От p0ckata във форум Климатици Fujitsu, General Fujitsu, Fuji Electric
    Отговори: 40
    Последно: 26-02-11, 18:16
  3. Топло по време на разскрежаване?
    От alfonso във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 12
    Последно: 08-01-11, 11:48
  4. Силен шум преди разскрежаване - нормално ли е?
    От imegogo във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 15
    Последно: 22-12-08, 18:45
  5. Разскрежаване при климатиците
    От taralion във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 18
    Последно: 22-12-06, 00:53

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе