Re:Размразяване на климатици
Май, който иска да взима Хайер, е по-добре да изчака да излезнат нови подобрени серии, че сегашните са страшни дървета, много са недоволни клиентите, шумове, ледове, не топлят и какво ли още не. Тук се внасят разни боклуци, най-вероятно предназначени за арабския свят, където топленето е ненужно нещо. Тази зима се оказа добър тест за климатиците , яки мъгли и е студеничко....
и двамата ми авери са с хаери на по няколко години и досега не са се оплакали :)
Цитат:
Първоначално публикувано от marto68
и двамата ми авери са с хаери на по няколко години и досега не са се оплакали :)
Вероятно са по-стари модели и са по-хубави от новите, според мен е така
Забелязал съм, че когато кклиматикът работи при зададени 22-23 градуса външното тяло се заледява, а когато задам да работи на 25 градуса се размразява успешно и при - 15 грдуса. Марката е Елит, но не я препоръчвам.
Моля Ви не ме наритвайте! Не знам кого да питам вече
Имам клими Samsung SH18ZWJX не му върви още от като го купих. Не тръгна дори в деня на монтажа - духа като тайфун за 15 секунди и изключва. Мошеше да се включи от всеки бутон на дистанционното. Смениха му платката. Пак не ще. Оказа се , че имало някакви кодове за настройка и ги вкараха /колко са верни не знам/ Поработи 1-2 седмици нормално и започна да замръзва, независимо какво е времето навън. Допълниха фреон. Пак поработи около седмица и пак замръзваше. Смениха фреона нацяло. Процедурата със седмица безаварийна работа се повтори. Тъкмо се бяхме позарадвали и пак лед. Изключваш го от дистанционното и вътрешното тяло спира, но компресора не?! Това го направи само веднъж, но ни хвърли в ужас. Понеже по празниците нямаше как да го прегледат, а сега имали още проблеми с други климатици си чакаме за внимание. Що къпане отнесе тая машина не е истина. Иначе си духа, ама не и толкова топъл въздух, колкото трябва. Можете ли да ми дадете някакъв съвет. На ръба на нервна криза съм и не знам какво да го правя и кой да ми реши проблема. Благодаря предварително
За Самсунга има кодове за настройка на размразяването, но аз не ги знам. Мога да ги взема, но това нещо трябва дасе прави от съотвения техник. Може и да се пооправи размразяването, но като цяло са си така. Трябваш преди да купиш клиамтика да пишеш в този форум. Щяхме да ти кажем да не взмемаш Самсунг.
еми втасах я вече
ще може ли да провериш за тези кодове, за да ги дам на техниците да видим какво могат да оцапат още
EVA , не знам кой разбирател те посъветва да вземеш климатик Samsung за отопление , но във всеки случай добре те е подредил ...
тази марка не става за отопление , по всички възможни показатели се представя изключително зле , става само през лятото да се охлажда помещение и дотам ... ама то всяка безбожна китайска пръчка ще върши тази работа .
един съвет от мене - помоли във фирмата , която ти го монтира да ти го изкупят на някаква що-годе нормална цена и си доплати за нещо наистина добро , което да топли и да не дава ядове , варианти има много .
питай във фирмата и ако се навият нека ти предложат конкретни модели , после питаш тука кой точно да вземеш и ще се оправи работата , успех :)
Цитат:
Първоначално публикувано от eva
ще може ли да провериш за тези кодове, за да ги дам на техниците да видим какво могат да оцапат още
EVA, кодът е 25 02 57 03 40 /този е пробван и работи успешно/, но е сложно да го вкараш сама, техниците ти , ако имат договор с КиК, ще могат от там да вземат и други кодове за да изберат най-подходящия за теб, защото с различните кодове, климатика работи по различен начин и трябва да се изпробва, а това изисква време. Засича се колко време работи, колко е дълъг дефроста и т.н. С две думи, голяма врътня е
Ами техниците дето го слагаха май не са много в час какво точно трябва да правят. Звънят да София да питат защо ги има тези проблеми, ама от там никой не им дава инфо и става едно мазало.
Съмнявам се да ми отделят толкова внимание и да го тестват, но ще проверя старите кодове /защото си ги записах, когато ги въвеждаха/ и ако са различни ще ги помоля да пробват и с тях. То се е видяло, че ще е голямо ядосване ...
Голямо БЛАГОДАРЯ за съдействието. Вече като реша да си мзема друг ще се допитам до вас за съвет!
А този така може да полети от 5-я етаж, че ум ще му зайде
Цитат:
Първоначално публикувано от eva
Ами техниците дето го слагаха май не са много в час какво точно трябва да правят. Звънят да София да питат защо ги има тези проблеми, ама от там никой не им дава инфо и става едно мазало.
Съмнявам се да ми отделят толкова внимание и да го тестват, но ще проверя старите кодове /защото си ги записах, когато ги въвеждаха/ и ако са различни ще ги помоля да пробват и с тях. То се е видяло, че ще е голямо ядосване ...
Голямо БЛАГОДАРЯ за съдействието. Вече като реша да си мзема друг ще се допитам до вас за съвет!
А този така може да полети от 5-я етаж, че ум ще му зайде
Мене ако питаш, с този климатик няма да успееш да се топлиш,освен ако не му помагаш с духалка или друг уред. Каквото и да го правят техниците, няма да проработи както трябва. Може и да върши работа, при температури до 0* , но по-надолу ще е зле и ще замръзва, просто тази машина толкова си може. Най-добре го дайте на някой , който да го ползува само за охлаждане, а ти си купи друг, по-подходящ за целта. Иначе само ще се мъчиш и ядосваш и накрая пак ще го смениш.
По-добре..."ужасен край", отколкото "ужас без край"
Имам три климатика SAMSUNG AQ09MSB. За сега работят перфектно, не мога да се оплача. Единственият проблем е в това, че замръзва отвора за отичане на водата след "Дефрост". След около две седмици тавата се препълва и започва да прелива отзад. Като, че ли времето за размразяване не му стига да се отече всичката вода. Питата е суха, но на дъното 4-5см. лед. Времето за размразяване е на около 45мин. работа 7мин. Дефрост. Мисля, че цикъла е нормален. Ако някой има наблчдения на този модел ще се радвам, ако ги сподели.
е нормално е да ти заледява в тавата , все пак последните няколко дни се случва това от което най се плашат климатиците - не стига че мъглата е гъста и всекидневна , пък и през нощта падат температурите до минус 9 , през деня си е минус 3.... след дефроста дъното си остава мокро и съответно се заледява , като непрекъснато се повтаря този цикъл ледът в тавата расте и съответно се запушва отвора за отходната вода ...
нищо не ти пречи да сипеш няколко бутилки вряла вода до пълно изчистване на тавата , пък после всеки ден ако наливаш привечер по 2 бутилки вряла вода няма да се преумориш особенно много ... дайте да се грижим за климатиците , та да се грижат и те за нас :033:
Днес имах оплакване че мидея тракала. Пристигам и гледам собственика сложил щуцера и климатика се обледил отдолу махнах тъпия щуцер отворих климатика и вътре 3см лед с чука два пъти по дъното и се нацепи обаче под компресора трябваше с пистолета за топъл въздух да ползвам. Измръзнах а оня незнае що сложил щуцера.Мидеята заработи абсолютно безшумно макар че е -10 и без тампони.
Днес моята Мидея за първи път образува висулка от мястото за изтичане на водата. Притесних се да не би да натрупа лед и изчаках да и тръгне размразяването. Няма и 20 секунди след началото му покрай висулката се процеди капка вода, после леда се стопи и климатика се.. изчишка в замръзналата кофа долу. Температурата не е ниска -2.8 според термометъра на терасата, но явно мъглата му разказва играта. Нищо не се вижда :(
Оглеждайки климатиците на съседите съм невероятно доволен от решението си да монтирам вътрешното тяло на терасата, а не извън нея :)