Не е до мястото просто мидеята има перфектна система за дефроз а и пиатат е поставена малко по високо от дъното и при изтичането не замръзва в ламелите долу.
Преглед за печат
Не е до мястото просто мидеята има перфектна система за дефроз а и пиатат е поставена малко по високо от дъното и при изтичането не замръзва в ламелите долу.
Здравейте! Забелязвам, че във форума пишат много компетентни хора, та реших да ви попитам за въпросното размразяване- у нас са 2 климатика - един Midea i един Panasonic. Проблема в Мидеата е че замръзва и почва ужасно много да бучи. Съседката ми каза,че имало някакъв режим за размразяване, но така и не го намерих (на дистанционното няма такова копче). Как да намеря въпросния режим? Панасоника не бучи, но и не може да се каже, че топли нещо. Извинете за некопемтентността и моля за отговор..
Като за начало махни им щуцерите, за да се оттича водата безпроблемно.
chernokoska: Никой климатик на нито една марка няма бутон за разкрежаване. Режимът разкрежаване за климатика трябва да продължи определено време, този режим натоварва компресора защото вентилаторите не работят. Ако потребителят има такава възможност да си включва разкрежаването когато си поиска може да изгори компресора.
Наистина някой хора които не разбират и не знаят английски за да си прочетът инструкцията за работа си мислят че режимат Dry (капчица) е за разкрежаване, но той си е за съвсем друго нещо. Допълнително това което ги навежда към тази мисъл е че при този режим няма възможност за задаване на температура.
Мерси за инфото, бях сигурна, че никое от копчетата не е за размразяване (с английския се справям). Щуцер предполагам е тръбичката за водата? Можете ли да ми препоръчате на колко градуса да го пускам и на кое ниво на fan speed-a (ползваме го за отопление и не го спираме въобще)? Предполагам, че размразяеането започва когато изведнъж климатика спира да работи и след няколко минутки пак започва? Още веднъж моля да бъда извинена за може би глупавите въпроси, но наистина грам понятие си нямам от този вид техника. :)
valen1 , бих ли могъл да поискам мнението ти за МХИ. какво е нормално и какво не в това време?
Незнам кои модел ти е мидеята за да ти кажа по конкретно при повечето модели светва червен свтодиод с надпис PRE.DEF и това трае от 6 до 10 минути.При огледалния модел индикира решетка с капки.
Да! Точно тази лампичка светва! Можете ли да ми кажете най-подходящата температура, на която да бъде настроен, или това е без значение?
20гр когато отсъствате и 24 когато сте си в къщи.
Climatronic: Нямам абсолютно никакви наблюдения за климатиците с марка Mitsubishi heavy industries.
Имам наблюдения само върху Mitsubishi electric, но и те не са задълбочени защото не се развалят, поне тези които е монтирала фирмата в която работя. Как да придобия опит и да имам наблюдения върху работата им, след като никой от тях не е влизал в сервиза, нито са ни викали за какъвто и да е проблем.
valen1 ок благодаря
Господин Велев, много Ви благодаря!
Имам един въпрос ако някой може да помогне,имам климатик не инверторен на една година Panasonic cs/cu pw12dke .Проблема е че в режим отопление по време на размразяването се размразява целия без една широка лента по средата по която натрупва доста лед,размразявам я с гореща вода но след това пак се повтаря.Някакви идеи? :081:
По принцип нямам такъв проблем. Но все пак е често срещан. Затова пускам тази тема с една идея и оставям коментарите и техническото доразвиване на вас! Идеята е да се направи нещо като "мрежа" от загряващ кабел (както подовото отопление) по дъното на външното тяло и ако се появи проблем да се включва ръчно за известно време. Ако има как и автоматично...
//mod edit Lupus
Има си тема за размразяване на климатици. Мисля, че е добре цялата информация по въпроса да е на едно место.
Сливам темите.
Май има на мен ми казаха че марковите климатици нямат такова нещо ...понеже класът им на икономисчност щял да падне не знам колко е вярно но сигурно е така...то си е като пералните мшини например или хладилниците с ноуфрост никога пералня със сушилня не е клас А и ноуфрост хладилник също. Аз съм чувал че Чофу си имат такива реотани фабрично но никой не е споделил тук. Според мен могат и фирмите да монтират такова нещо ама то е като питаш за да си купиш пък после даже едни тампони не ти слагат против шума (щот бе та са убави бе закво ти е тва сиа) Иначе темата много е навременна мисля.