Re:Разскрежаване при климатиците
И аз имам такива алуминиеви щори с пълнеж не знам си от какво и държат 5-6 градуса по-ниска температура лятото отколкото без щори, но си пускам климатик, защото съм мансарда и не става.Просто вместо да пусна климатика когато навън е 29-30 градуса, аз го пускам когато е 34-35 градуса.Спестяват доста.
Каква е консумацията на климатиците ви докато разскрежават?
При Sharp LSR варира м/у 270-320 вата. Навън сега е -8. Дефроства около 10 минути, после поработи известно време (поне 2 минути) на доста високи обороти - качи консумацията до над 1400W, като издухваше струя около 45 градуса. После си смъкна на около 700 при t на въздуха около 40 градуса. Настроен на 21 градуса.
След дефрост от 10 минути питата се изчисти, но тавата все така си остава доста заледена. Явно това му е кусур на LSR - нещо не се оттича както трябва...
На моя ТОШО ІІІ преди месец и нещо хванах един дефрост.Движеше се около 400 вата консумацията.При всички е различно - различно количество фреон, различна температура на обменника гони да постигне, различно време за дефрост.
И досега не е дефроствал ли ???
А, сигурно е дефроствал чат-пат.По принцип не е натоварена машината и дефроства много рядко.Денем ме няма в къщи да го видя, пък и да има хора в стаята не им прави впечатление.По нищо не се разбира, че дефроства, освен като изпъшка леко накрая, като започва пак да топли.А вечер няма как да го хвана, в стаята на сина ми е.
Отнякъде ми попадна схема на дефроста на подова Тошиба,май Бабати я беше постнал ,ако не се лъжа де,и ми хареса логиката с тея 3 зони...Имаш ли представа дали на твоя Тошко е същото или ако имаш схемата на дефроста,би ли я постнал тук или ми я прати на лични,ако може ?
Бих искал да спретна едно контролерче с някаква готова логика за дефрост и както чета из форума,май Тошовците са първенци в това отношение :)
И аз мисля, че много добре е измислен алгоритъма.Отделно я нямам на ІІІ, имам я в сервизното - http://www.toshiba-klima.at/pdf/en/s...S-xxSKVP-E.pdf на страница 36.Същата е логиката, да.Ето сервизното на подовия ТОШИБА - http://www.krueger.ch/typo3temp/docs...e05853b0bc.pdf страница 40.Разликата е само, че на ІІІ серия контролните дефрости в В зоната са под -25 градуса, а на подовия са под -20.То на подовия външното е СУЗУМИ +.
edi1,тия сузумита не бяха ли едноредови? Обръщам се към теб,че май си напълнил 3 сандъка сервизни.
До 13ка ги дават с едноредов.18 са с двуредов,и с мощен двойнороторен компресор,като има и разновидност (нямам представа каква е разликата) SAV2-E
И аз вече взех да се бъркам в сервизните и се наложи да създавам отделни папки по марки :)) . Да, 10 и 13 СУЗУМИ + са с едноредов.16 е с двойнороторен компресор, като на ТОШО ІІІ и двуредов обменник вън - 39 кила външно тяло има.SAV2-E, Т.Е. сузуми + е модификация на стария модел СУЗУМИ, т.е. SAV-E.За нищо stelaartoa :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от edi1
И аз вече взех да се бъркам в сервизните и се наложи да създавам отделни папки по марки :)) . Да, 10 и 13 СУЗУМИ + са с едноредов.16 е с двойнороторен компресор, като на ТОШО ІІІ и двуредов обменник вън - 39 кила външно тяло има.SAV2-E, Т.Е. сузуми + е модификация на стария модел СУЗУМИ, т.е. SAV-E.За нищо stelaartoa :Drinks:
edi1 , качи сервизното на 5-цата ако го имаш и е възможно , че се чудя някой работи ...
Хм...,на цената на Дайсекая...
Между другото как са ви машините сега?По наше село(Пловдив) окапаха във виелицата.
... Ако питаш за Дайсейкая, още не е разбрал, че е зима. MHI-то също няма грижи. :Drinks:
Цитат:
Първоначално публикувано от Mega
... Ако питаш за Дайсейкая, още не е разбрал, че е зима. MHI-то също няма грижи. :Drinks:
Бе тошибите не ги мисля,ама има оакали се мицубишита.