Re:Разскрежаване при климатиците
Тоя "невинен" снежец ми отвори работа. Единия ми убавец взел, че задръстил и трите отвора за водата и лекичко прелял. Издебнах го след дефрост и бой 10-15 мин. с пистолет за горещ въздух. Потече като градинска лейка. От доста време гледам решетката отзад на питата и и кроя шапката. Е дойде и нейния ред - с резачките и вече няма какво да задържа сняг и боклуци.Иначе други ядове няма - топлят си доволно при -17, даже и шумовете май намаляха (може би, едвали, ама надали).
Цитат:
даже и шумовете май намаляха
+1
Наистина тези климатици като влезнат в ритъм(на ниски температури) утихват-неизвестно защо.
Някъде четох май за налягането на фреона, че намалява.
За сега изхвърлените тошиби се държат безупречно,и дори висулки повече от 5см. няма по тях-всичко се оттича изцяло и откъдето трябва,а гледам доста нови има ,които не са за прибиране в къщи... :yahoo:
babati не искам да те разочаровам след хвалбите на Шарпа ама някой от моите ако го видя така ще играе веднага кофата с гореща вода преди да е скъсал някоя тръба на топлообменника .. направо си е обледен и то доста обледен по моите критерии ..
1 Прикачен файл(ове)
Бабати,не гледай питата,а тавата.Тва дето слушаш цяла вечер не са трактори,а перки.
Днес времето поомекна-таман си е за къпане на климите.
Моето Генералче в офиса все едно не е работил дори висулка няма то как и да има като един път дефросна по обяд.
Цитат:
Първоначално публикувано от Alexi
babati не искам да те разочаровам след хвалбите на Шарпа ама някой от моите ако го видя така ще играе веднага кофата с гореща вода преди да е скъсал някоя тръба на топлообменника .. направо си е обледен и то доста обледен по моите критерии ..
Така ли става белАта със спуканите топлообменници? :) Ако е така, да не рискувам...
Цитат:
Първоначално публикувано от johny01
Тва дето слушаш цяла вечер не са трактори,а перки.
Това си баш компресорът:) Така си шумеше и на +7 външна като пусна hi power. :)
Как да накрам климатикът ми LG Art cool да не се размразява самоволно а само когато аз искам. Безмислените дефрости пред 20 мин. ме побъркват вече...
titan_83 ами няма как да го накараш.Единственото решение е да намалиш темп. под 24гр. за да не се мъчи.В колко м3 ти е монтирана машината?Имаш ли PVC прозоци , изолация и най-вече от кой град си?
Честите дефроси са признак за недостиг на отоплителна мощност на климатика за помещението.
или признак, че е боклук :) Както писах вече, в хола Мицу-то, стане ли под -3, и на 18 и на 25 градуса си размразяяяява на сухо, през 45-60 мин., въпреки, че си поддържа зададената температура.
Същото и при мен се получава.Каквито и градуси да са зададени все тая. Питата е абсолютно суха , компресорът работи на ниски обороти , температурата е около -2° и пак през 20-25 минути пуфка и се почва едно безмислено греене на външната пита , после пък на вътрешната ... чисто хабене на ток излишно. Монтиран е в 35 кв. метра , Пловдив , работят 2 радиатора за да му помагат. Мислех си да закрепа външния датчик на топлата тръба и да го лъжа че е топло и да не включва дефрост обаче няма как да го прекарам чак до крана за това питам вас ако имате някакви идеи как да го '' излъжем '' тва дърво LG
има - с една отверка и 2 ключа се излъгва завинаги :)) мен под -10 ми почват дефростите на Панасоника и пак ме дразнят смятай ако са под -2 да е излетял още преди 3-4 години ..
FTX50GV при -15 размразява през 50 минути без да има грам скреж и без да се мъчи. Явно разликата не е само във функцията на окото в сравнение с FTXS50. Иначе духа жега, но този ненужен дефрост разваля пълния кеф. До -10 не съм го забелязал да дефроства толкова често. За 1500 лева толкова, 2000 лева са много за този модел. :)