Re:Разскрежаване при климатиците
Банда помагайте. В хола имам един Panasonik CU E15DKE или нещо от сорта :) Позвам го като втори климатик в хола понеже помага за комфорта в стаята и доброто разпределение на температурата. От 3 дни го гледам, че като дефроства не съумява да се разскрежи до-край. В момента от влагата стана по-зле и сега в долната му част има лед 1 см дебел :(
Предполагам за всичко си има причина и една от тях е че не махнах „щуцера“ от долу и предполагам е замръзнал. По скоро ме тормози факта, че не успя да се размрази сам още в началото докато беше доста по леко положението. На какво може да се дължи това? Дайте мнение какво мога да направя. Предполагам тези дни всички майстори са си дали почивка :)
Размразиго с вряла вода и махни щуцер коляното и отпуши отвора така че водата да си истича свободно и след тази процедура ако пак не размразява добре и оддолу отсва пак лед значи е истървал френ и ше иска зареждане
тоя модел има фабричен софтуерен проблем с размразяването решен е по някакъв начин със смяна на датчик или не знам точно как трябва да викнеш професионалист да го види
Ще кажа как върви. За момента го спрях и ще го обдухам с пустолет за горещ въздух. Имам го от 6-7 години и това се случва за втори път. Миналата година се случи по същото време но тогава го оставих на 18 гр за една седмица и като се върнах не беше дефроствал и съответно побелял като полярно мече :) Сега предполагам причината е същата понеже монтирах втора машина и сега Панасоника поюти не се тормози при зададени 23 гр.
Надявам се спирането да не е проблемно и като го размразя да си заработо отново.
Здравейте,имам мидеа ms9a-09hrdn1.при зададени 23-24 си работи тихичко и спокойно в малка стаичка.та въпроса ми е за външното тяло,което през цялото време е сух,а и не капе,за разлика от на комшията(някакъв панасоник)а и май не дефроства :081:
Какъв е въпроса? Задай го, не се притеснявай...
Цитат:
Първоначално публикувано от Anubis
Ще кажа как върви. За момента го спрях и ще го обдухам с пустолет за горещ въздух.
Какво стана?Успя ли да го размразиш със сешоара?То външното ти е грамадно доколкото знам.Иначе и аз съм правил такива гимнастики преди години.Само че по-елегантно...обдухвах със сешоар (веднъж на 3-4 дни) вътрешната ''пита'' по време на дефрост.Ефекта беше пълен,разтопяваше натрупания с дни лед :wink:
чудя се така сухо външно тяло и без дори да капе,нормално ли е?защото на комшията има малка локвичка отдолу.а и колко често трябва да дефроства,защото ми се струва че не него прави
Цитат:
Първоначално публикувано от oska
чудя се така сухо външно тяло и без дори да капе,нормално ли е?защото на комшията има малка локвичка отдолу.а и колко често трябва да дефроства,защото ми се струва че не него прави
Явно, така са преценили инженерите от "Осака". Ако не трупа лед и скреж по топлообменника, няма защо да се притесняваш.
Не виждам нищо ненормално. Моите панасоници все още не съм ги видял да дефросват този сезон.
Вкъщи Панасоник LKE-3 12-ка си дефроства от време на време, а като имаше мъгла и температурите бяха още по-ниски доста често. За разлика от него пък LG CS12AF пък до сега не съм го виждал да дефроства понеже го прави по рядко. Като гледам и по малко се заскрежава, но предполагам това има общо и с кубиците на стаите, които различни.
когато се "зори" повече,по-често ли дефросва?
Цитат:
Първоначално публикувано от oska
когато се "зори" повече,по-често ли дефросва?
Да.То и ние при по голям зор- повече се потим. :)
При ''мерцедеса'' ,доста модели дефростват по часовник-има няма нужда.
Цитат:
Първоначално публикувано от Anubis
Банда помагайте. В хола имам един Panasonik CU E15DKE или нещо от сорта :) Позвам го като втори климатик в хола понеже помага за комфорта в стаята и доброто разпределение на температурата. От 3 дни го гледам, че като дефроства не съумява да се разскрежи до-край. В момента от влагата стана по-зле и сега в долната му част има лед 1 см дебел :(
Предполагам за всичко си има причина и една от тях е че не махнах „щуцера“ от долу и предполагам е замръзнал. По скоро ме тормози факта, че не успя да се размрази сам още в началото докато беше доста по леко положението. На какво може да се дължи това? Дайте мнение какво мога да направя. Предполагам тези дни всички майстори са си дали почивка :)
До колкото си спомням тези модели имаха нещо сбъркано в софтуера и когато тръбния път е къс замръзваха а когато е дълъг работеха добре, пиши на колегата климамаркет той май беше намерил решение...
как да направя климатик елит обикновен да се размразява на по-малко време , сега е на 40 мин работа и трупа доста скреж .