Климатика НЕ е найм - доброто от панасоник продавано у нас ... за съжаление вече 3 години не се внася
Климатика НЕ е найм - доброто от панасоник продавано у нас ... за съжаление вече 3 години не се внася
тя 12ката беше 2500 лв ,точно тогава избирах климатик но тоя ми дойде скъпичък
Много плюене и храчене в началото на темата по тез Panasonic-и нека да вметна нещо и моля да се взима под внимание в бъдеще. Този Е12 DKE е с проблемен компресор най-вероятно. ОБАЧЕ от Ноември 2005 доколкото си спомням в същия модел е12DKE се слага компресор, който няма проблеми. т.е частта която дефектираше е подменена с нова нечупеща се. Доказателство за това се следващите 2 серии от 2007 GKE и 2008 HKE, които нямат проблеми. Аз лично съм учуден, че този компресор е Японски по-скоро знаех, че са Малайзииски. Моделите TE и PE (RE) би следвало да са с Японски компресори
модела RE е китайска сглобка ,шанса да е с японски компресор е 0.
Напълно китайски, но работи...
Темата японски/китайски сигурно има смисъл, ама колко години планирате да ползвате една машина?
при условие че е 1200-1500 лв ,поне 6-8 години то инак няма дори да се избие да не говорим да ти спести пари
Явно колегата е цар на предположенията но за съжаление изгорели компресори имаше и в GKE серията а след това зимата свърши и проблемите престанаха ... до следващата зима ... или дано да са ги оправили, а колкото до японските компресори те вече са мираж.Първоначално публикувано от bigmouth
Този път не си прав, защото на ГКЕ , рекламациите през гаранционния период са под 1% /отличен показател/Първоначално публикувано от cooler
Абе така е ама реално те и ДКЕ серията изкара първата зима с относително по малко дефектации докато втората зима процеса беше лавинообразен... Така че ще видим тази зима как са ... едно обаче не може да се отрече въпреки голямото количество дефектации КК сервиз дадоха компресори па макар и с закъснение от време на време...
SHARP AY-22JDX японски модел на 100 волта с компресор самсунг
YONAN - 9000BTU китайски климатик с кoмпресор MATSUSHITA
FUJIelectric- RSA12LGC компресор ТОШИБА made in china
следва продължение....
ъъ Шарп на 100 волта току що отпадна от листата ми за нов климатик ,ще ме извиняват
Това за Шарпа е много любопитно качи снимка. Японските фирми са най-големия производител на компресори за климатици и фирма като Шарп да сложи буклучав корейски компресор направо ме смайва.Първоначално публикувано от py4
Може когато е внесен климатика, да бил с бомбирал компресор и нашите "майсторета" да са му присадили Самсунгов компресор за 300 лева и хайде на пазара.Първоначално публикувано от blue1
На японските клими е много трудно да се намери сървис менюал , за да се види какъв е оригиналния компресор
Хора помагайте.Правя справка за всички климатици в Техномаркет, Зора и Технополис.....и ми трябват с какъв компресор са......някой ако знае или има някакъв линк, давайте го насам моля.....че и без това задачата ми е почти невазможна...
ами разходи се до серизите на 3-те вносителя и там ще ги видиш наживо, вместо да събираш 3 дни инфо от кой чул и кой недочул![]()