възможно ли е в сайтовете тези коефециенти да са завишини
Напълно е възможно.Най-точен източник е сервизната документация.
ами при положение, че нямам достъп до такава как мога да се уверя в коефициентите
Ами кажи за кой климатик си гледал. В общи линии коефициентите са си вярни. В крайна сметка е поважно СОП и отдаваната мощност при ниски температури да са големи, то далеч не е така при повечето марки. Разбира се тази информация никой не я дава защото не е за даване. Само във ММС дават характеристики на климатиците им при -10 градуса, но пък и характеристиките им са си за гледане. Може и някоя друга фирма също да дава такава информация, но 100% това ще е само за скъпи марки. За обикновенния и неразбиращ потребител е важно да гледам климатика за какви температурни диапазони е направен да работи. Това вече се дава от всички. Примерно за конвенциоанлана мидеа е до -7 градуса. За най добрите конвенционални е -10 и дори до -15, но не на Мидеа.
не, аз за сега съм набелязал 10-15 модела климатици, така че не мога да те занимавам. Бих си купил мидеа примирно, някой модели имат добър СОП , но като видях че работи до -5 градуса и се отказах
А дали работят и до -5 или това е "желанието на производителя".Чакам да стане 10-20 декември и да почнат писъците!Тогава е интересна темата!Форума са оживява-ако мога така да кажа.
Мидеата е до -7. Разбира се това не означава, че няма да работи и на по ниска температура. Просто СОР и отдаваната мощност ще са по-малки. Мидеата за конвенционален климатик е много добър. Разбира се Даикин са по-добри, но и цената им е по-висока.Първоначално публикувано от PifchoBG
Ти колка пари си отделил за Климатик?
до 1000-1200 на климатик може би... макс. 1300 ако е найстина качествен и енергоспестяващ
да питам и аз 9-ка или 12-ка мидея за 11м2 спалня за целогодишно ползване- нова сграда с пвц дограма, става въпрос за Midea MSG 09HRN2, респективно 12-ка?
Вземи 12ка MSR3-12HRN1 клас А и е много тиха.Първоначално публикувано от malinero
kym Velev Klima, ako trqbva da izbiram mejdu:
1)Hitachi RAS/RAC-E08H2, respektivno 10-ka i
2)PANASONIC CS/CU-UE9HKE
koi da izbera?
Пиши ЛС ,що наспами целият форум с това Хитачи и Панасоник?
Велевклиматика ще ти каже естествено "Мидея".Все едно не знаеш и ти!
11кв. - 12-ка!?!? Не е ли много за такава малка стаяПървоначално публикувано от VeleV.Klima
еми много е разбира се, ама май ми наспамихте темата с глупости!
Виж немога да ти кажа нищо за тези който си написал защото от 2 години работим само с Мидея и LG така че някой колега дето работи с тези модели може да ти даде повече инфо.Първоначално публикувано от malinero
Не е голяма защото доколкото разбирам жилишето е ново и евентуално блока не е населен и отоплението е по трудно в такива жилища.Първоначално публикувано от kraska