Страница 6 от 15 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно
Резултати от 76 до 90 от общо 220
Like Tree8Одобрявам

Сравнение на инвертори работещи на 220V с COP>5

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Re: Сравнение на инвертори с COP>5 на 220 V

Е, да... Сложно е при инверторите. За да е по-правилно трябва да гледаме тъмно синята графика - значи от 3,4 при +7 COP пада на 2,3 при -15 при еднакви обороти на компресора.
    Едно не ми е ясно - при ниски температури задължително ли пък работи на 100% тоя компресор... Не съм убеден.
    Някой друг има ли графики на зависимост COP от температура?

2.  

3. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Да се върнем малко към началото на темата в търсене на причината, защо при инверторите на Mitsubishi electric отдаваната минимална мощност е толкова висока в сравнение с други марки качествени инвертори.

От известно време разсъждавайки между другото по този въпрос, започнах да търся причината за това в заглушителите по линията на фреона, техния дизайн и брой. През това време разгледах и други модели климатици в търсене на други отговори и това което забелязах е че, тези модели които имат повече заглушители имат също по-голяма минимална отдавана мощност.

Възможно ли е причината да е в заглушителите. Може ли някой да се опита да даде някакво обяснение, подкрепящо тази теза.

4. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Здравейте, момчета. Отдавна не съм влизал (07.2008). Извинявайте, че се натрисам в тема, по която не мога да ви кажа нищо (не съм специалист), но става въпрос за климатик който съм купил. Едва сега, три месеца след като писах из форума (и два, след като купих климите) се замислих за минимална мощност... Представих си калорифер 6 КW във фургон (там където "бачкаторите" като умрат от студ, влизат да се сгреят) който за пет минути вдига 30*, а като го спреш, температурата пада до външната (даже мисля, че става по студено ). Та така, стаите ми са малки - нямат и 15 квадрата, т.е. сега вече го разбирам задължително! 7-ца или "20-ца". Да ама тогава 07.2008 не съм го разбрал! Пък и навсякъде пише вземи го с аванс... Както и да е. Взех MSZ-FD25VA. По-малки, както и по големи от 35 от тази серия нямат.(Защо ли?Въпроси много.. Отговори сигурно повече). Впечатленията ми до сега(май не трябва да са тук, ама нейсе). Охлаждане : Ами охлаждаше. Пусках го на 18 след половин час влизах в стаята и ми беше студено и го спирах. Вярно в едната стая като пуснех климатика имаше странна миризма, която изчезваше след 3-4 минути,едва ли става въпрос за плесен,мухъл или нещо такова...(монтиран е преди два дена, но вярно стаята е почти заедно с кухнята). Както и да е. Отплеснах се. Сега! Вярно, че е глупаво да говоря, като даже в момента, отвън едва ли е под 15*(Варна), но когато и да било (падаше и до 10*) гледах климатика какво прави. Работи 1 (една) мин, стои изключен 5-10 мин. По точно не мога да кажа, защото все пак това става през ноща и аз спя, а не съм с хронометър в ръка. Включването и изключването го определям(може би има значение) единствено по жалузите които виждам, че се преместват надолу и се връщат в горно положение.Нищо друго не се променя.Нито чувам "течаща вода", нито "изпарение на фреона"(звукът ми е познат имам хладилник ), нито се чува външното тяло, а то е "заковано" на моята стена. Мисля, че тръбният път е около метър и половина! Винаги съм си мислел, че колкото е по къс толкова по добре! Сега като чета отново из форума разбирам,че не е точно така. Под три метра , над три метра... дрън,дрън... Така : Какво ставало с инверторните клими, като си достигнели температурата и започвали да се включват и изключват : Те ставали обикновенни конвенционални?! Това разбрах из форума. Абе вие майтап ли си правите или ми тровите живота, а? Аз мисля(може и да греша) : 1. Конвенционален или on\off: като се включи е max power. 2.Инверторен on\off тръгва на min power и ако трябва се надува.. Или греша? (Бирата ми свърши, минавам на ракия). Та стигнах и до там откъдето сте тръгнали: Какво значи мин 1500 W!? Че климатика който съм купил ще работи като конвенционална OSAKA за триста лева??!Айде бе,ега ти? Малеее, колко ракия отиде в тия климатици, а като си помисля, че бях с ак.печки и не съм ги мислил. Електричар съм, ама нямам ампер клещи( а и ампер клещите са най-неточния уред) Ще взема да намеря къде изхвърлях електомери, да взема да закача един на климатика. НО мога да кажа, че не знам навън какво е времето.. При мен все е 22* . valen1 признавам те за светило в климатиците, но ще ти задам един страничен въпрос (не си мисли, че аз знам отговора, сега го мисля-въпроса) Кой ще вдигне повече килограми за денонощие : щангист(вдигащ примерно 10* 200), хамалин (нещо*нещо) или тийнейджър (100*20)? Аз залагам на хамалина, който може да вдига и две и двеста. Сега ходих да го видя (климатика)Перките му са нагоре,върти въздух,не го усещам..

5. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007

Очо, Истината е, че не съм чак такъв специалист, за какъвто може би създавам впечатление.

Колкото повече знания натрупвам за хладилната и климатична техника, толкова повече започвам да осъзнавам, колко малко знам. Но тази констатация, която правя за своите познания, при мен се явява стимул за търсене на информация за нещата които не знам.

6. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Очо, я сподели, сложил си две FD25VA в две стаи по 15 кв.м, така ли?
    Наистина ако можеш да му замериш консумацията като е включен, както и когато само върти въздуха, ще е ценно.

7. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Ами ,да! Даже стаите нямат и 15 квадрата.. Ще си взема ролетка да ги измеря точно , ама колкото и да ги меря, по-големи няма да станат. Току виж съм изкопал и някой стар електромер. Deian, като имам резултати ще ги напиша. Чувствам се пре_б_н(собственоръчно), но поне се радвам, че като стане - 40* във Варна , пак ще ме топлят(имам радиатор и духалка, за всеки случай).. Добре казано valen1. И аз съм на принципа: малко кажи, но точно и на място. Тук във форума, пиша много(е това го пиша няколко часа де) с надеждата, на хората да им стане поне весело(ако не ми изтрият писаното модераторите).Сещам се за вица: пенсионер спечелил най-накрая от тото-то и построил с парите, обществена тоалетна, та да му пикаят всички на късмета... Горе долу, и аз така се чувствам, ама нека ми се смеят.(Не си останах с акумулиращите, дявол ме взел...).

8.  

9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Ти да не би да съжаляваш, че имаш две страхотни машини? Радвай им се, и на ниските сметки за тока после! Само е интересно дали зимата ще изключват заради завишения минимум.
    И да, инвертора дори и да изключва, после тръгва плавно и вдига колкото му трябва, а не веднага на макс като конвенционален.

10. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Е, не съжалявам, майната им и на парите дето ги дадох. Сетих се да питам(не му е тук мястото на въпроса, ама..) Фреона мирише ли?(пропан-бутана няма мирис, но специално се добавят летливи вещества, та да го усетиш даже и да си полу-умрял). Питам, защото пуснах днес климатика, който ми намирисваше през лятото и сега пак ми мирише на нещо..

11. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Цитат Първоначално публикувано от deian
    ex-man, как ще коментираш това - от един Sharp с COP 5,1 e:

[img width=293 height=600]http://img209.imageshack.us/img209/2825/cop2wu3.jpg[/img]
    http://www.ivt.se/download.asp?pt=pd...icInverter.pdf
    PS: Под 0* няма данни при натоварване на компресора на 50 и 75 % - все на 100% ли бичи?
    Този климатик реално не е с КОП 5.1. Ако и на останалите японски климатици са такива КОП-овете при 50% натоварване става ясно защо един и същи модел за япония уш е с по-висок КОП, а европейския с по-нисък. Този климатик въобще не е с блестящи характеристики.

12. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Този е европейски модел. Защо да не е с COP 5.1 - при +7*С е толкова.

13. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001

Да ама не е толкова. Това е при 50% натоварвана. Всеки климатик има по високо КОП при 50% натоварване.

14.  

15. Moderator
    Тук е от
    Nov 2006

Добре де, при +7* (както се дава COP) можеш ли да го дадеш при 100% натоварване? COP не се ли мери именно при номинално (50%) натоварване? Във всички документации COP не се ли дава при едни и същи условия за различните марки климатици?

16. Senior Member Аватара на Alexi
    Тук е от
    Jul 2002
    Живее в
    Шумен

номиналното натоварване много често е около 40% а не 50% от максималното .. логично е КОП да пада при 100% натоварване - тогава искаш двойно топлоотдаване от едни и същи топлообменници ,няма как да стане със същата ефективност .. по интересното е дали КОП се вдига при по-слабо натоварване от 50% - примерно 25% ,и с колко

17. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Здравейте. Днес взех от един колега електромер и си поиграх с климатика. Не гарантирам за точност и реалност на данните. Замервах времето с хронометъра на GSM-a, а консумацията с брой обороти на диска на електромера(шест оборота = 10 W). Времената които GSM-a ми показа варират от 18 секунди до 103 секунди(това е времето за шест оборота на диска на електромера,т.е. за десет вата). Вярно, че може да съм изброил тук там, пет или седем оборота или да не съм натиснал копчето достатъчно бързо, но все пак... Температурата навън беше около 13-15 градуса. В стаята термометърът показваше, преди да започна "играта" 22. Опитвах се да намеря най-малката консумация на климатика(като променях и скороста на вентилатора вътре, но като че ли няма значение вентилатора). Това е за консумираната енергия, а не за отдадената вътре в стаята...
    Минимална консумирана мощност - 350 W
    Максимална мощност - 1890 W
    Това са "сухите" данни. Другото което виждам от "таблицата" пред мен:
    Първите четири минути когато се пуска компресора консумацията му е около 1000 W.
    Следващите четири минути почти двойна 1800-1900 W.
    След това пада на около 600 W и ако компресора продължи да работи, пада до 400-350 W. (Казвам ако продължи да работи, защото в повечето случаи изключва преди това).
    Настроих температурата на 23*.Включва, изключва. Консумацията може би е около1000 W и не успява да падне по ниско(за мое съжаление).
    Това е общо взето. На празен ход ме домързя да го меря(много трябваше да чакам за шест оборота), но и това ще го измеря, ако не утре, то до нова година, много време има...
    Не знам дали има файда от това дето го пиша, ама все е нещо...
    Да не казвам,че всичко това е ВХОДА т.е. консумацията на ел.енергия, а изхода, т.е. реалната, нужна за мен топлина, хич не се знае каква е!... И кой в крайна сметка е най-ефективният режим и съответно климатик...

18. Member
    Тук е от
    Jul 2008
    Живее в
    Варна

Не ми пречи да продължа с измерванията, ако някой държи да има други данни. И на мен самия ми е интересно... Като стане около нулата пак ще пиша...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 6 от 15 ПърваПърва ... 45678 ... ПоследноПоследно

Подобни теми

1. DVD PIONEER DV-220V
    От outoflimit във форум Продава
    Отговори: 2
    Последно: 11-10-12, 02:17
  2. Отговори: 1
    Последно: 22-10-11, 11:12
  3. Сравнение на инвертори 18 или 5kw хладилна мощност в режим на отопление
    От d_imige във форум Основни принципи, теория, линкове и технически въпроси
    Отговори: 23
    Последно: 28-05-11, 23:48
  4. Toshiba - на 100 или 220V
    От Toshimoto във форум Климатици Toshiba, Carrier
    Отговори: 50
    Последно: 19-11-10, 23:25
  5. Powered by 220V
    От rozovata pantera във форум Общ - хардуер
    Отговори: 9
    Последно: 16-03-02, 09:34

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе