Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно
Резултати от 16 до 30 от общо 33

Една идея :))

Сподели във Facebook Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
  1. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #16

    Re:Една идея :))

    ha ha хубав пример...М д-а-а-а ако е било толкоз лесно,до сега да е измислено-о-о но това не трябва да спира мислите за такава ерес все пак кажи някоя дума за "поливането" на външният топлообменник моля те!

  2.  
     
  3. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #17

    Re:Една идея :))

    Ако климатика е 12ка,то отделя около 1 л/ч конденз. За да се изпари за същия 1 ч,отнема 630 Вт топлина.Ако я отнеме изцяло от топлообменника( външната пита) ,това означава,че с приблизително толкова си помогнал на хладилната мощност вътре. Аз отдавна слагам ( когато е възможно) конденза от вътрешното в горния край на външното с идеята част от конденза или целия да се изпари от нагрятата пита и да не капе през лятото по главите на хората.

  4. Junior Member
    Тук е от
    Jan 2009
    Мнения
    135
    #18

    Re:Една идея :))

    Има и още един начин, но той е приложим напр. в заведения, където има вентилация в помещенията.Тръбопроводите, които изкарват въздуха навън се извеждат до задната част на външното тяло( ако е възможно разбира се ).И така част от засмуквания въздух от външния вентилатор ще е с темп. около 20° и зиме и лете.

  5. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #19

    Re:Една идея :))

    techno идеята е добра,но не съм сигурен дали този въздух ( отработения ) дали няма да намята мазньоч по питата.Браво Ванко,ти за мен си един от най начетените хора от този форум!Успех ти желая в бизнеса.

  6. Member
    Тук е от
    Jan 2006
    Мнения
    408
    #20

    Re:Една идея :))

    Монтажниците моите вкарват задължително конденза/летния/ във външното тяло,но в основата на климатика.Ти ми даде идея-мога да го разпръсна с разпределител отгоре върху цялата пита на външното тяло.

  7. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #21

    Re:Една идея :))

    a kак изглежда този разпределител? ако може и снимка

  8.  
     
  9. Moderator
    Тук е от
    Nov 2001
    Мнения
    5,736
    #22

    Re:Една идея :))

    Ако пуснех конденза на външния топлобменни вярвай ми нищо няма да получиш. Дари с един градус няма да ти падне температурата кондензатора.

  10. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #23

    Re:Една идея :))

    Здравейте пак , аз продължавам да "мисля" сега ме осени идея: Понеже гледах темата в раздела за самсунг,ми мина на ум следното:Ако се закопаят тръби в земята (както на снимката там) и това се ползва за топлообменник който да се закрепи "прилепи" зад топлообменика на външното тяло ( за да може при работа на перката да увлича въздуха който допълнително да дозатопля-нали тя май почти никога не спира) и към някое реленце ли датчик ли,който при температури на ок среда при който вече климатика иска разкрежаване да включва примерно една помпа (за локално парно който се ползват -45,60вата) и да върти водата от топлообменика под земята през външната пита на тялото! Е сега има идея,сега трябва да се появи някой от вас със сметки и разсъждения дали си заслужава КПД-то на тези примерно 60 вата и дали (както в онази тема пише) водата ще затопля обменника с необходимите градуси за да не пада температурата под 2 или 7 градуса-който като гледам са много добро положение за отопление.Или пък нищо не съм открил,може и да го има ама да не знам, или пък да съм копирал несъзнателно Алтермата която веднъж опитвах да разбера....а и дали тази помпа,ще има необходимият дебит за да сменя водата навреме преди да е изтинала прекалено много или направо замръзнала (предполага се,че от изхода на земята,до обменника и обратно след него ще са в изолация)

    П.С. отговори от сорта -Не става не се зачитат трябва и малко повече теория,иначе не спамете!

  11. Senior Member
    Тук е от
    Dec 2006
    Мнения
    3,036
    #24

    Re:Една идея :))

    Направо с топло от земята няма да стане.За да има топлообмен в топлообменниците,трябва да има ВИНАГИ температурна разлика,за да има и топлопренос от по-топлото към по-студеното (въздуха). За да докараш 7° входящ въздух при околни -15°,трябва водата от земната серпентина да е поне 30-40°.А там няма подобни температури.максимум 9-10°.Топлото от земята се ползва направо за първичния кръг на климатична инсталация,тоест фреона вмвсто да се мъчи с околния леден въздух,се пуска по медни серпентини направо в земята.Там става преноса на енергия.Понеже е доста скъпа инвестиция поради необходимото голямо количество медни тръби и опасността от подземен пробив,се ползва инсталация с вода(антифриз) в земята,междинен пластинчат топлообменник от вода към фреона в първия кръг.Такива инсталации има от години,но са свързани с големи инвестиции.За да затоплиш площ от 100 м2 е необходимо да се разкопае площ от 120-150 м2 на дълбочина 2-3-4 м.
    Има и варианти с множество вертикални сондажни шахти с Uтръби във всяка.Така площта се намалява значително,но се увеличава дълбочината.

  12. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #25

    Re:Една идея :))

    Идеята ми беше,че от страната на стената да се прилепи (точно копие на климатичният и се допират ламелка до ламелка)само радиатор-както при колите с водния и за климатика и от този модел ПВЦ който гуром е снимал в онази тема за самсунг компресора(нищо че е ПВЦ и е по малко топлопреминаването,то може да се компенсира с по голяма дължина,ако,а то е по изгодно да е ПВЦ отколкото Сu-мислех,че при по ниски температури ще е удачно само от самият контакт между ламелките на двата обменника-нали ако правилно съм разбрал,топлообменника винаги е по студен от околния въздух,от там следователно при -10* разликата в температурата вече ще е към над 20* и мислех че ще има по голям топлообмен,но явно трябва още да мисля-Този варянт който казваш е много скъп,а и ако правилно съм разбрал е за друга система или пък бъркам-добре знаеш че съм лайк,може и да бъркам,аз се чудя как да "повдигна" КОП-а на вече монтираният ми климатик-и то за сега само теоритизирам,защото все още е в гаранция и за това само чета тук трупам знания и коментирам с вас знаещите и когато някой ден дойде деня Х да съм готов за трансформация.За сега се задоволявам само с гипскартон вата и външна изолация....Пък и си мисля дали примерно няма да стане много три радиатора един зад друг-дали няма да стане малка как да кажа може би пропускливостта на ламелките за въздух който да охлажда обменника-един вид да го затисне

  13. Member
    Тук е от
    Mar 2009
    Мнения
    320
    #26

    Re:Една идея :))

    Много ми е забавно да ти чета идеите Това с долепването на друг кондензатор няма да е ефективно. Как ще осъществиш контакта между ламелките? Това което ще стане е да връткаш някаква помпичка и да охлаждаш под земята през зимата. Понеже вентилатора ти ще работи и топлообменника където се върти антифриза ще се охлажда от преминаващия въздух. Не мога да разбера защо си се хванал да измисляш някакви такива щуротии? искаш нещо да подобриш сигурно. Вместо да ползваш друг подобен топлообменник, по добре помисли за т. нар. воден кондензатор, било то тип тръба в тръба или пластинчат. И тогава се хвани да изровиш градината и да положиш тръби под земята с които да си гарантираш поне 12-15°С. А ако удариш на топла минерална вода си направо супер, тогава директно нея пускаш да ти подгрява топлообменника през зимата. Всъщност с топла минерална вода е най-изгодно Но като си помисля, че в България няма вече истинска зима, и температурите рядко падат под нулата, се чудя за какво му е на човек да се захваща с подобни начинания.

  14.  
     
  15. Member
    Тук е от
    Jun 2009
    Мнения
    389
    #27

    Re:Една идея :))

    'се чудя за какво му е на човек да се захваща с подобни начинания. " не се чуди-ще ти отговоря Това е гимнастика за вашите мозъци!
    Аз а и хора с моето мислене (може би) да опитваме това-онова- аз житейски се поучавам,но сега имам и до кой да се допитам-става малко по лесно и много по евтино.Винаги съм бил на мнение че нещо може да се подобри,да не казвам че ще прозвучи много ... че ръчно направеното е много по ценно а и понякога много по ефективно-това търся и аз.По горе като казвам гимнастика имам предвид че:Докато такива като мен задават "невъзможни" въпроси може асоциирайки го да се сетиш нещо по добро,а ако е и много по добро и не си мързелив (тук не конкретизирам личност) може и някоя по добра реализация да изобретиш.Аз все още не съм забравил човека от Варна,който с един климатик каза че топли цял блок!?!?! Мисля че в нормална държава вече трябваше да има опашка пред блока на човека и да е пуснато в масова употреба този принцип!А сега 6м по късно ни дума ни вопъл ни стон!Тук виждам че има много хора който са на необходимото ниво и мога да почерпя много знания-мисля че,до когато има кой да ми отговаря и аз имам въпроси-ще ги задавам-това е и причината да има форуми-а още повече никой не ангажирам нито да ме чете нито да ми отговаря- дано не съм оставил впечетление че се се карам с теб или враждебност стремежът ми е да ти дам по изчерпателен отговор-а виждам по част от мненията ти че и ти си от знаещите тук лек и успешен ден

  16. Junior Member
    Тук е от
    Dec 2005
    Мнения
    130
    #28

    Re:Една идея :))

    А ето го и варненеца http://moreto.net/novini.php?n=57642

  17. Senior Member Аватара на valen1
    Тук е от
    Sep 2007
    Мнения
    2,715
    #29

    Re:Една идея :))

    Специализиралият се вестник за малки обяви Позвънете решил да привлече интерес към поредният си брой като доста преувеличи поредното откриване наново на топлата вода от наблюдателен варненец.

    Смях и сълзи. Смехът е за това - "Водата на блока се подгрява с ток, като за 1 котлон", това за сега били 21 апартамента. Но отново имаме уникалност, драматизъм и сълзи, защото виждате ли от три години никой не му обръщал внимание на човека и му игнорирали великата идея, която той измислил и реализирал на практика.

    Утре ще влезе тук във форума и ще напише - Аз съм измислил Altherma на Daikin, но японците ми откраднаха идеята.

  18. rkk
    rkk е офлайн
    Member
    Тук е от
    Oct 2007
    Мнения
    905
    #30

    Re:Една идея :))

    Да... взе ми го от устата нека откриват хората,то и вестникарите са хора иначе какво ще пишат всеки ден...

Сподели във Facebook Сподели в Google Plus Сподели в Twitter Изпрати на Email Сподели в LinkedIn
Страница 2 от 3 ПърваПърва 123 ПоследноПоследно

Подобни теми

  1. идея за видеонаблюдение
    От get във форум Общ - хардуер
    Отговори: 7
    Последно: 17-10-10, 01:21
  2. Една налудничава идея - климатик "Made in Bulgaria"
    От dindo във форум Всичко за климатиците
    Отговори: 16
    Последно: 12-09-08, 20:35
  3. Отговори: 9
    Последно: 27-02-07, 15:13
  4. Дайте съвети за една идея за Форума.
    От Bibi във форум Програмиране
    Отговори: 11
    Последно: 26-10-06, 14:12
  5. Имам една идея
    От blue_ във форум Windows
    Отговори: 11
    Последно: 30-01-06, 15:21

SetCombG.com
SetCombG.com е портален сайт и Форум за битова техника, телевизори, климатици, лаптопи и смартфони, създаден през 1999 година.
Заедно сме над 20 години!
Следвай ни
Горе